Pagina's

woensdag 7 november 2012

Uitgeraasd

Het moest er blijkbaar even uit: onvrede, boosheid, teleurstelling, angst, bezorgdheid, me vreselijk zielig voelen. Bah, wat een negatieve woorden allemaal. Klaar mee nu, oftewel, zoals mijn neef altijd roept: "Ennnnn..... los!"

Nog geen geld binnen, wel geld van mijn buffer overgemaakt naar mijn betaalrekening, dus de rekeningen kunnen weer betaald worden.
Nog geen oplossing voor de terrasmuur, maar het regent gelukkig even niet meer (hard), dus de lekkage wordt in ieder geval niet erger.
Nog niet naar de kapper geweest, ik steek mijn haar voorlopig lekker op, dan valt die grijze uitgroei een stuk minder op.
Nog niet naar de sauna geweest, maar lekkere warme toffels gekocht voor wel 3,99 euro en mijn kast met hout weer aangevuld om 's avonds een gezellig vuurtje te kunnen stoken in de houtkachel.
Nog geen idee hoe hard de maatregelen van deze regering mij gaan raken, maar "Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest." En dus ga ik me pas druk maken wanneer het eventueel lijden wordt.
Wél laarzen gekocht, een uurtje geleden. Mijn vriend had nog twee spaarzegeltjes van de Schoenenreus, en ik zag dat daarmee eindelijk (echt na jaren) mijn spaarkaart vol was. Vijftien euro korting bij een besteding van minimaal 25 euro. Bij de winkel aangekomen schreeuwden de borden me al tegemoet: Tweede paar halve prijs! Ik wilde per se donkerblauwe laarzen, omdat ik zo'n leuk blauw zomerjurkje heb dat met een legging eronder en een vestje erop helemaal geschikt is voor de herfst. En ja hoor, er hingen blauwe nepsuede laarzen. Toch even verder gezocht naar wat neutralere zwarte laarzen, ook gevonden, voor de helft van de prijs dus. Vijftien euro korting dankzij de spaarzegels, en toen moest ik voor twee paar laarzen maar 35 euro afrekenen. Blij mee!
En legpuzzels gekocht, die sinds wij dat leuke tijdverdrijf hebben herontdekt overal in de aanbieding zijn. Voor 3,99 euro per stuk kochten we er drie van 1000 stukjes, met allemaal leuke vrolijke cartoontaferelen, goed voor uren doelloos vermaak.
En vandaag naar de Aldi geweest om de schrijnend lege voorraadkast weer eens aan te vullen. Mijn vriend gaf me vijftig euro, omdat hij hier heel regelmatig eet en drinkt, en op die manier af en toe wat bijdraagt aan de kosten. Ik had echt een flinke kar vol en moest 52,05 euro afrekenen, hoe heb ik het zo uitgekiend. De voorraadkast puilt dus weer uit, wat een rijk gevoel!

Natuurlijk ben ik niet opeens weer helemaal heppiedepeppie en halleluja, maar al die kleine dingetjes maken wel een enorm groot verschil. Ik heb eigenlijk helemaal niets te klagen...

10 opmerkingen:

 1. Goed zo! Ik hoor om me geen alleen maar mensen zich zorgen maken om de kosten die omhoog gaan, de veranderingen die gaan plaatsvinden en andere ellende. Eerst zien, dan geloven. Wat heeft het voor zin me druk te maken over wat er misschien wel (of niet) volgend jaar gaat plaatsvinden? Dat zien we dan wel. Ik leef nu.

  Gaaf, je laarzen! Niks zo lekker als verse schoenen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verschil maakt het,als je jezelf een keertje verwend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, van die positieve verhalen.Ook wij zijn thuis zat van de negatieve rekensommetjes.Ze zijn er wel,maar we moeten nog zien wat het voor ons brengt (net als ieder ander)Doorgaan met sparen voor aflossing en idd af en toe een verwennerijtje.Heb net besloten om morgen samen met dochter heerlijk een keer friet te mogen halen als avondmaaltijd.We hebben er nu al zin in!!
  Geniet van je laarzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed zo!! Ik heb het zelf ook wel hoor, ik ben bewust van de week begonnen in een boek over positieve psychologie, want ik werd op een gegeven moment zelfs moe van mezelf. De soep wordt niet zo heet gedronken, eerst maar eens zien, enzovoorts. Zolang we nog leven en bij voorkeur de vaste lasten kunnen betalen, dan zijn we nog helemaal niet zo slecht af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg dat je zo geslaagd bent met die laarzen.
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel plezier met je laarzen. En soms heb je het nodig om even te 'klagen'.
  Niets mis mee als je jezelf maar weer herpakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hè, lekker... daar word je weer mens van!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha...goed om te lezen dat je er weer wat positiever tegenaan kijkt. Die moppermodus gaat nou eenmaal soms aan, maar als je het uit-knopje maar weer terug kunt vinden. Ik denk de hele tijd al dat we nog steeds tot de 5% rijkste mensen ter wereld horen [en ja, ik weet ook dat daarmee de vaste lasten niet lager worden, maar toch...]
  Dus, geniet van je mooie nieuwe laarzen en van alle fijne dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel plezier met je laarzen en geniet er maar lekker van , want af en toe jezelf verwennen is ook wel fijn. En wij zeggen vaak ,, de soep wordt niet zo heer gegeten als hij wordt opgediend'' oftewel het is vaak afwachten hoe dingen uitpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Soms moet je jezelf ook even de ruimte gunnen voor een dip. Ik ben helemaal benieuwd naar je laarzen: lekker plaatsvervangend shoppen. Doe je misschien nog een foto? Vooral van die blauwe?

  BeantwoordenVerwijderen