Pagina's

dinsdag 22 januari 2013

Winterslaap

Al bijna drie weken niets geschreven, en zelfs nu heb ik eigenlijk bar weinig te vertellen. De winter is dodelijk voor mijn inspiratie en creativiteit. Ik snak naar zon en licht, naar de buitendeur opengooien en op mijn terras zitten, naar op pad met de camper, naar slippers en hemdjes. Alle activiteiten en sociale contacten staan op een laag pitje, en eigenlijk voel ik me daar best oké bij. Geen black mondays of yellow tuesdays, geen pieken of dalen, ik sudder zachtjesaan de winter door.

Ik zit dus voornamelijk aan mijn computer: werken, blogjes lezen, spulletjes op Marktplaats zetten, boeken via bol.com verkopen. 's Avonds gaat de houtkachel aan en kijk ik een beetje dom tv, meer dan ik ooit heb gedaan, maar ook dat gaat wel weer over. Mijn heerlijke poncho aan, dekentje over mijn benen, grote koppen thee en later op de avond een wijntje. Overdag staat de thermostaat van de cv op 18, 's avonds gaat ie naar 19, warm zat. In mijn slaapkamer is het nu 10 graden, nog goed te doen, eventjes doorwarmen en dan slapen als een roos.

Een blogje van niets, maar meer komt er op dit moment niet uit. Gewoon even een teken van leven.9 opmerkingen:

 1. Dat jij je goed voelt is het belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maak ook zoiets door. Dit is niet mijn seizoen. Lang leve de lente, driewerf hoezee als het straks weer zover is :)

  Sudder maar lekker door.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar dat is toch ook heel veel wat jij doet ;-). Probeer er gewoon van te genieten want nu kan het ook gewoon echt. Het is er de tijd voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit ook maar te zitten hoor. Ben blij als ik straks weer naar buiten kan. Durf nu niet alleen te lopen in die sneeuw die hier al ruim een week ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mensen, een dag als vandaag is zo mooi! De zon scheen hier in de Betuwe tussen 12:00 uur en 16:00 uur. Goed voor de vitamine D en dus voor het humeur. Afgelopen week was het ook een paar momenten mooi weer. Ik ben zelfs een beetje gekleurd door de zon (en de witte sneeuw). Kop op, het is voorjaar voor we het weten. Elke dag is 1 dag van je leven en 1 dag dichter bij de dood. Dus probeer te genieten ook van het winterse weer! Fijn dat je weer schreef!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Om deze tijd van het jaar staat de zon veel te laag om voor aanmaak van vitamine D te zorgen. Het zonlicht helpt wel tegen winterdepressie. Helaas kan ik er niet van genieten. Mijn astma zorgt ervoor dat ik erg snel benauwd word in de kou en dan doet ademen pijn en is bewegen moeilijk.
  Van mij mag het lente worden of iig gaan dooien.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar hoor. Zeker nu het nog weer kouder is geworden, ben ik het liefste binnen. Maar met kinderen, hond en boodschappen doen, lukt dat niet altijd. Ik ben nu veel binnen, maar er komt niet veel uit mijn handen. Zelfs geen echte "binnendingetjes".
  Aftellen tot de dooi invalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zie geen reden waarom ik problemen heb in het leven als er een God op aarde is met de hulp van Lord Doctor Zakuza. Mijn vrouw liet me aan haar ex-geliefde omdat ze dacht dat ik haar na 6 jaar huwelijk niet zwanger kon maken. Ik was zo ongeorganiseerd en depressief dat ik me niet kon concentreren op mijn werk en mijn collega (Whitney) merkte dat ik mezelf niet was. Ik had geen andere keuze dan haar alles te vertellen en ze stuurde me naar een eerlijke helper online genaamd Lord Doctor Zakuza, want hij kon me van dienst zijn. Ik kwam in contact met hem op zoek naar zijn hulp en hij deed een mirakel in mijn leven door mijn vrouw terug te brengen van haar ex-geliefde en nu hebben we een kind om de onze te bellen en ik werd gepromoveerd op mijn werkplek als gedelegeerd bestuurder . Ik zal niet stoppen met het bedanken van Lord Doctor Zakuza, want ik heb hem beloofd dat ik mijn verhaal aan het universum zal vertellen. Ben je ziek of heb je hulp nodig om je geliefde terug te krijgen? Neem dan contact op met Lord Doctor Zakuza nu er niets te moeilijk voor hem is om te doen. E-mail: Doctorzakuzaspelltemple@yahoo.com of Website: http://Doctorzakuzaspelltemple.website2.me

  BeantwoordenVerwijderen