Pagina's

zaterdag 10 oktober 2009

Beetje overdreven

Ik heb eens bij elkaar gezet wat ik aan douche- en badspul en shampoo in huis heb. Belachelijk gewoon.

Twee dure flessen, van Cavalli en Marbert, beide nog voor driekwart vol. Dat waren cadeautjes van vriendinnen, maar ik hou niet zo van een parfumgeurtje aan mijn douchespul, dus die gebruik ik maar zelden. Fles crèmedouche, ook een krijgertje. Heerlijk spul, lekker geurtje. Een fles B-active uit het kerstpakket van mijn vriend (en die hij ook als enige gebruikt), een fles Hegron 2-in-1 Men van de Action (ook voor vriendlief uiteraard). Twee maal luxe badolie, voor mijn verjaardag gekregen van vrienden die wél weten wat ik lekker vind. Een grote fles badschuim (ook van de Action) voor weinig geld die lekker lang meegaat. Mijn eigen vertrouwde Nivea douche-olie die ik het liefst gebruik. Een fles Hegron-shampoo die goedkoop, maar niet lekker is, een miskoopje dus, maar zo af en toe gebruik ik hem toch maar. Mijn favoriete Guhl-shampoo met tarwekiemolie, twee flessen (was vast een aanbieding) Andrelon iedere dag voor tussendoor, en een luxe-tube roosmarijnshampoo van Weleda (gekocht van een drogisterijbon die ik voor mijn verjaardag kreeg).

Ik denk dat ik de winter wel schoon doorkom... Voorlopig niets hoeven te kopen is tenslotte ook consuminderen.

Wat staat er bij jullie in het badkamerkastje?

9 opmerkingen:

  1. Sinds kort volg ik een aantal consuminderblogs, met als doel ideen op te doen waar ik binnenkort zelf mee aan de slag kan want ook ik wil gaan consuminderen... Ik vind dat je erg leuk schrijft! Tot zover mijn compliment.

    Als je mijn badkamer bekijkt, dan staat het schaamrood op mijn kaken. Ik heb zo onzettend veel flessen shampoo, douchegel, badolie e.d. dat ik er wel 2 jaar mee vooruit kan. Als je dan nog kijkt naar alle make-upartikelen, crèmes, scrubs, haarverzorging dan geloof ik dat ik binnenkort mijn eigen drogisterij kan beginnen.

    Groetjes en ik hoop nog veel van je te lezen,

    Dominique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Dominique,
    Leuk dat je meeleest en dank je voor het compliment. Ik vind het zelf heel stimulerend om consiminderblogs te lezen, je doet er zoveel ideeën op.
    Nou, aan badkamerproducten hoef jij dus ook voorlopig geen geld uit te geven :-) Scheelt toch weer! Ik probeer voorlopig geen drogisterij meer binnen te gaan, want ik vind het allemaal veel te verleidelijk.
    Groetjes,
    Oog op de Toekomst

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Shampoo en cremespoeling zijn van lidl. Met mijn lange haar is cremespoeling echt nodig.

    Nu gebruik ik als doucheschuim fa, maar dat is nog een cadeautje van mijn verjaardag, zelf koop ik goedkopere doucheschuim van het kruitvat en als ik doucheschuim nodig heb als ik erg krap zit, dan koop ik het merk euroshopper.

    Verder heb ik een grote pot uierzalf staan wat lekker zacht maakt. En meer heb ik eigenlijk niet in de badkamer staan. Ja, tandpasta natuurlijk. Maar wat flessen en potjes betreft, valt het hier mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ehm-schaamrode kop- humhum ik kan wel drie jaar vooruit denk ik en heb allerlei merken, maar ja k heb dan ook best een groot gezin.
    Wat ik in armere tijden wel deed is de schampoo verdunnen half half gaf bij ons dan nog steds heerlijk schoon en fris resultaat,dat deed ik vooral omdat mijn kinders wel eens uitschoten zeg maar.Het is tegenwoordig toch bekend dat je eigenlijk maar heel weinig nodig hebt voor een schoon resultaat.
    Ik bestel btw vaak ook van die goodybags/boxen waarin dan veel dure produkten zitten voor een heel klein prijsje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jeetje Ingrid,
    Wat keurig! Wat zul jij een ruimte hebben in je badkamerkastje, alleen daar ben ik al jaloers op :-)
    Groet,
    Oog op de Toekomst

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik heb een jaar geleden inderdaad ook alles opgemaakt.
    de mannen hadden axe en die vul ik nu gewoon met het goedkoopse doucheschuim.
    voor mezelf heb ik nu nog steeds van verjaardagen liggen.
    bodylotion hoef ik voorlopig ook niet te kopen en net als de rest van alle cremes heb ik alles nog genoeg.
    gr jenny

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat zijn dat dan voor dozen/bozen, Sillie? Klinkt interessant. (O nee, ik hadal voor de rest van de winter genoeg, hè?)
    Groet,
    Oog op de Toekomst

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een ontzettend leuk idee voor een blog: je verzorgingsprodukten showen. Mss ga ik dat op mijn blog ook doen.
    Ik begin altijd te hamsteren bij een 3-voor-2-actie bij het kruidvat. Dat zijn dan meestal nog dingen die we daadwerkelijk gebruiken. Maar ik heb in de hebberigheid om korting op efteling kaartjes te krijgen, ook producten gekocht die mijn droge huidje bij nader inzien niet verdraagt...(dove)
    De badkamer staat vol, een kast in de bijkeuken puilt uit.
    Toch bleek ik onlangs zowaar zonder deodorant te zitten.... Die moest ik dus los kopen (duur). Zou het dan toch nog goed komen?

    En oh ja: mijn zus geeft me al jaaaren een nivea-pakket op mijn verjaardag. Nu heb ik maar liefs ACHT flessen bodylotion op voorraad.

    Zouden we massaal zo bang zijn om te gaan stinken???

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Buffertje,
    Herkenbaar, die cadeau-pakketjes. Hartstikke leuk om te krijgen (en om te geven), maar er zitten altijd dingen in die je niet of nauwelijks gebruikt.
    Ik denk dat wij als consuminderaars erg gevoelig zijn voor de soms erg aantrekkelijke aanbiedingen voor dit soort producten. Bovendien bederft het niet en heb je het altijd nodig. Daarmee verantwoorden we die aankopen dan weer.
    Ik ben moed aan het verzamelen om ook alle bodylotions en crèmetjes eens op de foto te zetten. Het werkt erg verhelderend, heb ik gemerkt.

    BeantwoordenVerwijderen