Pagina's

maandag 12 oktober 2009

Bijna gezwicht

Vanmorgen rolde ik om 8 uur mijn bed uit en ik vond het kil in huis. Nee, van die thermostaatknop afblijven, eerst even acclimatiseren en douchen. En nu schijnt de zon volop door het raam van mijn werkkamer en is het weer heerlijk behaaglijk. In mijn vroegere verkwistende leven zou ik de c.v. bij deze temperatuur al lang hebben aangezet en ik besef nu ook dat het een kwestie van wennen is. 's Morgens de houtkachel aan doe ik (nog) niet, omdat ik boven werk en daar weinig rendement van het stoken beneden heb.

<< Hout heb ik in ieder geval voor een paar weken genoeg.

Ik heb morgen een deadline en breng deze dag en waarschijnlijk de hele avond (plus nacht?) achter mijn computertje door. Nog even stressen en dan is er weer een opdracht af. Het fijne van freelancen is dat je er zelf voor kunt kiezen hoe lang je per dag werkt. Raakt de bodem van de betaalrekening in zicht, dan is het een kwestie van even doorbijten en doorhalen om een opdracht zo snel mogelijk af te hebben en weer een smeuïg factuurtje te kunnen versturen. Gelukkig betalen al mijn opdrachtgevers altijd lekker snel, dus heb ik redelijk zicht op mijn inkomsten.

Nu oppassen dat ik dit blog niet als spijbeloptie ga gebruiken als ik even geen zin meer heb...

2 opmerkingen:

  1. Ook hier staat de cv nog niet aan ,al hebben we wel soms de openhaard al aangehad en verder een trui aan .De cv termometer geeft nog steeds 20 graden aan dus nog even een extra trui of vest aan .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb mijn cv ook nog niet aan. De flat is vrij warm van zichzelf, tussen buren in en dat scheelt ook veel. Ik probeer de verwarming zo lang mogelijk uit te laten en 's avonds met een plaid op de bank, lukt dat goed.

    BeantwoordenVerwijderen