Pagina's

zondag 4 oktober 2009

Eerlijkheid gebiedt...

Schreef ik eerder trots over mijn spaarplannen en mijn drie spaarpotjes, nu moet ik ook bekennen dat ik wat schulden heb. Ik twijfel ook voortdurend of ik eerst die schulden moet aflossen en dán pas moet gaan sparen. Schulden vind ik vreselijk (en doodzonde van de rente), maar ik word zo nerveus als er geen buffertje op mijn spaarrekening staat. Bovendien is een saldo van nul op een spaarrekening geen stimulans om daar meer van te maken. Het is dus wikken en wegen.

De stand van mijn schulden op dit moment:
 • Creditcard (opgelopen vakantieuitgaven): 950 euro
 • Postorderbedrijf: 550 euro
 • Lening zonder rente: 1500
 • Totaal: 3000 euro

En dat is dus meer dan mijn drie spaarpotjes op dit moment bij elkaar. Verdraaid. Staat toch anders als je het zo zwart op wit ziet.

Vanuit mijn gewone spaarrekening, die voor aanvulling van mijn wisselende inkomsten is, los ik regelmatig wat af op alledrie de schulden. Schuld nummer drie is voor mij het belangrijkst, want dat is geld dat ik van familie heb geleend toen ik vorig jaar dit huis kocht en de bank mij als freelancer maar een hypotheek tot een bepaald bedrag wilde geven. Het geleende bedrag was 5000 euro, dus in een jaar toch al 3500 van afgelost. Het familielid heeft geen haast met het geld, maar ik hou de eer liever aan mezelf en betaal zo snel mogelijk af.

Volgende maand zal ik spaargeld en schulden in één blog bij elkaar zetten. Ben zelf ook heel benieuwd hoe de stand van zaken dan is.

1 opmerking:

 1. beste Oog op de Toekomst,
  Je schrijft leuk, ik hoop dat er nog heel veel blogjes van je volgen. Veel succes met besparen en het schrijven van je weblog.
  veel groetjes,
  zuinigaan

  BeantwoordenVerwijderen