Pagina's

maandag 19 oktober 2009

Goed bewaarde waarde

Vroeger was ik een verwoed postzegelverzamelaar. Ik heb dan ook een album of tien vol zegels, een groot deel Nederland, maar ook veel buitenland en een hele mooie collectie vlinderpostzegels. Natuurlijk spaarde ik ook alle velletjes, hoewel dat gewoon een kwestie van kopen was en weinig met verzamelen te maken had.

Bij mijn zoektocht naar de vijf dingen die ik vandaag moet weggooien (waarbij ik tot mijn schande moet bekennen dat dat me gisteren niet gelukt is, maar dat ik wel een map met oude papieren heb opgeruimd waarvan veel weg kon) kwam ik vanmiddag een stapeltje oude decemberzegels tegen, nog uit de tijd van de gulden. Omdat ik eens had gelezen dat guldenzegels hun waarde in principe niet verliezen, ben ik eens op internet gaan snuffelen. Daar las ik dat je ook de oude decemberzegels nog gewoon kunt gebruiken, omgerekend naar het huidige tarief van 0,44 euro uiteraard. Ik heb acht velletjes van 55 cent liggen, 160 postzegels dus, met omgerekend een waarde van 40 euro! Of de post het ook daadwerkelijk accepteert weet ik morgen, want vandaag gaat er een pakje met acht oude decemberzegels erop op de bus (naar de liefhebber die op mijn weblog reageerde en interesse had in het gratis Stratego-spelletje). Ik zou eigenlijk niet weten waarom niet, ik heb er tenslotte voor betaald, al is het in een grijs verleden.

Hebben jullie ook nog oude postzegels liggen?

4 opmerkingen:

 1. Ik koop oude postzegels op wwww.postzegelsmetkorting.nl. Nooit problemen mee gehad. Sterker nog: erg leuke postzegels. Ik gebruik ze ook om zakelijke post te versturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk aan, dat geeft de burger moed. Ik hoef dus voorlopig geen postzegels te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, echt niet doen, euro postzegels kopen!
  Want het is helemaal goed gekomen, het pakje is net in de brievenbus gevallen.
  En mijn zoontje is er heel erg blij mee!
  Bedankt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag eens wat 'liggende gelden' bij elkaar opgeteld. Ik kwam op ruim 22 euro aan guldenpostzegels!
  Wat een geld toch eigenlijk, als je niet weet dat je ze nog mag gebruiken zou je toch zo een klein fortuin weggooien!

  BeantwoordenVerwijderen