Pagina's

vrijdag 16 oktober 2009

Het lot van de pompoen

Vorige week schreef ik dat ik voor het eerst in mijn leven een pompoen had gekocht. Van een vriendin kreeg ik een recept van pompoenblokjes uit de oven met blauwe kaas en pecannoten. Dat heb ik dus gisteren gemaakt van de helft van de pompoen. Ik vond het geen succes. Misschien had ik er teveel blauwe kaas ingedaan, maar het smaakte veel te sterk, van de pompoensmaak bleef weinig over.
Dus had ik nog een halve pompoen over die ik per se vandaag wilde verwerken omdat ik bang was dat hij anders zou uitdrogen. Dus heb ik zelf een pompoensoep gefrabriekt met ingrediƫnten uit voorraad. En ik moet zeggen, hij was superlekker.

Pittige pompoensoep
Halve pompoen met schil een kwartiertje koken in ruim een halve liter water. Ondertussen een ui en een teentje knoflook bakken, hieraan een halve eetlepel milde currypasta (Pataks) toevoegen. De pompoen in stukken snijden en even meebakken. In het kookvocht een runderbouillonblokje oplossen. Vocht en prutje bij elkaar en in de blender (of met een staafmixer) pureren. Als de soep te dik is nog wat water toevoegen. Toevoegen: 1 theelepel kerriepoeder, een scheut ketjap, royaal bieslook en korianderblad.

2 opmerkingen:

  1. Zulke groenten (of zijn het vruchten?) bewaar ik vaak zo: een zo recht mogelijk snijvlak maken,en dan op zijn kop op een bord in de koelkast. Als ik een halve appel ofpeer ofzoiets bewaar: kneepje citroensap op het schoteltje. Werkt prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Hanneke,
    Ja, zo doe ik het ook altijd! Ook met meloen werkt dat goed. En dat citroensap is ook een goed idee. Maar de pompen zag er al een beetje droog uit, dus ik wilde hem toch zo snel mogelijk gebruiken. De soep was echt heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen