Pagina's

donderdag 26 november 2009

Beetje bleh

Slecht wakker geworden vanochtend. Hoofdpijn, misselijk, pijn in mijn rug, beetje dizzy. Ik zal toch niet.... nee, het is vast de beruchte taco-griep niet. Vandaag in ieder geval maar rustig aan doen, beetje weblogs lezen, beetje rommelen, beetje denken, beetje schrijven.

Samen met een vriendin heb ik al zo'n jaar of zes een webwinkeltje, meer voor de hobby dan dat we er geld aan verdienen, en sinds vorig jaar spelen we quitte. Zodra er weer wat geld op de rekening staat, kopen we wat voorraad bij in Amerika, verkopen weer eens wat, kopen weer wat bij. Zo gaat dat al jaren, gewoon voor de leuk. Gisteren vertelde ik de vriendin over Kiva en vanmorgen kreeg ik een email van haar. Ze had het er blijkbaar thuis over gehad en haar vriend had gevraagd waarom we het beetje geld dat op de rekening van ons winkeltje staat dan niet omzetten in Kiva'tjes. Wat een goed plan! De voorraad hoeft toch voorlopig niet te worden aangevuld. We beginnen met zes leningen van $25 en zien wel hoe het verder loopt.

Ik blijf heen en weer hinkelen wat de extra aflossing van de hypotheek betreft. In sommige dingen ben ik best daadkrachtig en doortastend, maar dit blijft wazig in mijn hoofd. Dat komt ook, bedacht ik nu opeens, omdat ik nog schulden af te lossen heb. En ik neem dus bij deze de beslissing (het moet er maar eens van komen) om in ieder geval de restschuld aan mijn familielid af te lossen en een gedeelte van mijn creditcardschuld. Want opeens lijkt het belachelijk om na te denken over mijn hypotheek gaan aflossen terwijl ik nog schulden heb waar ik veel rente over betaal. First things first! En als ik dit jaar schuldenvrij kan afsluiten en ook nog wat geld op mijn spaarrekening overhoud, mag ik mijn handen dichtknijpen en tevreden zijn.

Mijn hoofd blijft wollig, dus ik laat het hier even bij voor nu. Misschien klaart het vanavond nog op in de bovenkamer en heb ik nog wat meer te vertellen.

9 opmerkingen:

 1. Is het niet heerlijk hoe voor sommige vraagstukken de antwoorden uiteindelijk toch komen?! En dat in een wollig hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aha heel lekker je hebt knopen door gehakt :-) heerlijk zeg, zo werk je het ene na het andere losse eindje weg :-)Eerst de meest rentevorderende schulden wegwerken is een prima keuze, daar kan ( zelfs)ik niets over zeuren.
  Hoop maar niet dat je ziek gaat worden.
  Ik heb me her en der( en dus ook hier) lezend ook het een en ander voor genomen, maar moet daar nog wat over nasudderen ( en ik heb een 30 dagenlijst waar ik het dan op zet)
  gr sillie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel beterschap toegewenst.

  Zelf heb ik vandaag gestort aan Kiva. Een hoop gespaard vorige deze maand al een deel ervan gaat dus naar Kiva.

  groetjes, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartstikke goed van je, Sandra. Ik heb net de tweede lening aan Kiva verstrekt. Moeilijk kiezen, hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dar je niet ziek wordt!
  Goed van jullie hoor een 2de lening voor Kiva!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb gekozen voor een moeder met 5 kinderen uit El Salvador die een bakkerij runt.
  Inderdaad moeilijk kiezen. Ik probeer een klein beetje te kijken naar mijn eigen overtuiging en dat het een vrouw zou worden stond vast.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat doe je goed volgens mij. First things first. Eerst de leningen met hoogste rente betalen en als je je gewoon fijn voelt met een bedrag als buffer op de bank dan is dat toch ook ok.
  Gr. Lege Zakken Vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat gaaf dat jullie nog meer Kivaatjes gaan plaatsen.
  En Sandra nu ook al.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed voorbeeld doet goed volgen, Christel. Ik heb nu twee persoonlijke Kiva'tjes en drie 'winkel'-Kiva'tjes. Mijn vriendin is er ook helemaal enthousiast over en gaat nog wat meer mensen porren.

  BeantwoordenVerwijderen