Pagina's

vrijdag 6 november 2009

De geur van appeltaart

Vanmiddag heb ik mezelf toch maar even wakker geschud uit die nare bui. Na een paar toch redelijk productieve werkuurtjes heb ik een rondje dorp gedaan om een frisse neus te halen. Vrijdag marktdag, dus gezellige drukte en het vrolijke geluid van het draaiorgel. Omdat mijn vriend en ik deze week eigenlijk iets te vieren hebben, heb ik hem een sms gestuurd of hij zin had in een gezellig avondje. Daarna toastjes en wat Franse kaasjes gehaald, en een lekker flesje. Omdat vriendlief niet zo dol op bubbels is, werd het een grote fles LaChouffe, een Belgisch bier waaraan we goede vakantieherinneringen hebben. Eenmaal weer thuis heb ik me gestort op het maken van appeltaart. Toen ik terugkwam van nog even snel slagroom halen rook het hele huis ernaar, zodat mijn humeur met nog een sprongetje vooruit ging. Nu kaarsjes aansteken en de kachel opstoken, en dan moet het maar eens over zijn met het gesip!

7 opmerkingen:

 1. :-) er is niks wat zo fijn ruikt als zelfgemaakte appeltaart :-) ben er ook bezig twee te bakken voor de verjaardag van mijn oudste zoon morgen.Het hele huis ruikt zo heerlijk nu....fijne avond en fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zitten net aan de Rochefort 10 een mooi Belgisch donker bier. Appeltaart is ook mijn favoriet. Met wat rum,bruine suiker,appelen natuurlijk en hazelnoten. Heerlijk! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet dat er heerlijk uit , de appeltaart. Zo ontzettend huiselijk en dan de geur na het bakken , heerlijk.Hier wordt ook veel gebakken zowel taart, cake als koek. We vinden dat gewoon weg lekkerder dan alles uit de supermarkt en voordeliger dan de bakker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er lekker uit. Vandaag maak ik een planning qua klusjes en dingen die ik moet doen deze week. Is dat niets voor jou? Een soort actielijst.

  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Pien, de appeltaart was (is) heerlijk! Een planning heb ik niet nodig, gisteren was een uitzondering door mijn bui. Vandaag ziet alles er weer zonnig uit. Ik ben met mijn vriend bezig de inbouwkoelkast te verwisselen (loei van een ding, dus moest met zijn tweeën), en hoewel niets past en lukt, kan dat mijn humeur niet verpesten. Komt wel goed. Ik zit nu even in een overgangsfase omdat ik grote dingen in mijn huis aan het reorganiseren ben, zodat het even alleen maar meer troep wordt, maar als het goed is is dat volgende week allemaal geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige taart! Ik kan hem bijna ruiken.

  BeantwoordenVerwijderen