Pagina's

vrijdag 6 november 2009

Inspiratieloos

Het is zo'n dag waarop alles te veel lijkt. Ik wist het al toen ik wakker werd en ik ideeënloos en zonder enig plan opstond. Ik ben moe en voel me futloos. Herfstdipje? Maar de zon schijnt en behalve werken hoef ik vandaag helemaal niets. Eten voor vanavond is al klaar, andijviestamppot met worst van gisteren, boodschappen zijn in huis, geen afspraken, geen moeten. Met de financiën lijkt het opeens ook de verkeerde kant op te gaan. Rekeningen die eens per jaar worden betaald, zoals de autoverzekering, worden nu afgeschreven en mijn banksaldo zakt schrikbarend. Toch iets te enthousiast schulden afbetaald? Begin december komt er pas weer geld binnen. Dus geld overgemaakt van mijn reservepotje, dat aardig begint te slinken. Ik hoop van mijn spaarpotjes af te kunnen blijven, omdat ik weet dat mijn animo om te sparen en te consuminderen dan een duikvlucht neemt, want... waar doe ik het dan eigenlijk voor? Het is het nadeel van een onregelmatig inkomen. Was ik in een goede bui, dan keek ik met gemak over deze hobbel heen naar de facturen die eind januari en half maart binnenkomen en waardoor ik weer tijdelijk op rozen zit. Nu zie ik alleen een hele maand zonder inkomsten. Gisteren was de dakdekker hier, er moet iets aan mijn dak worden gedaan. Kost me een paar honderd euro, maar ik zal wel moeten, anders kan ik bij de volgende hoosbui douchen zonder de kraan open te draaien. Erg consuminderig natuurlijk, maar liever niet.

De koelvriescombinatie die ik voor 100 euro op Marktplaats kocht staat nog onverrichterzake in de keuken. Ik heb niet de puf om de oude te demonteren en de nieuwe te plaatsen, uit angst dat de nieuwe niet past en ik uiteindelijk toch voor veel geld een gloednieuwe zal moeten kopen. Dus staan ze nu allebei uit. Eigenlijk is alles me even te veel. Misschien zou ik een baaldag moeten nemen en met een boek op de bank moeten kruipen, maar dan voel ik me vanavond weer schuldig omdat ik niet heb gewerkt. En iedere dag dat ik niet werk, is een dag later betaald krijgen. Dus eigenlijk... zou ik heel hard aan de slag moeten en de boel verder de boel moeten laten. Dat ga ik nu dus maar doen. Misschien is de bui vanmiddag al overgetrokken en heb ik iets zinnigers te melden, maar... nu even niet.

9 opmerkingen:

 1. Dat herken ik helemaal! Maar goed dan krijg je mijn tip van de dag: ga even uitwaaien want met tegenzin werken is ook niks. Je gaat lekker een uurtje wandelen/fietsen/joggen of zoiets. Of je wandelt net even langs die winkel zodat je meteen je boodschappen hebt. Ik loop dan vaak een rondje glasbak en ga langs mijn broer of zo.
  Maak dan een kort praatje en hup weer naar huis, kopje thee en dan is alles weer leuker.

  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien heb je gelijk Pien, en moet ik er even uit. Maar mezelf toonbaar maken om naar buiten te gaan is op dit moment al te veel. Als ik in zo'n bui ben loop ik lekker te slonzen in mijn joggingbroek en toffels. Misschien moet ik mezelf gewoon maar zo'n baaldag gunnen, zal wel een reden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schup jezelf onder de kont :) Wat is er nu heerlijker om met een slechte bui lekker aan de gang te gaan , alle ellende er even lekker uit te werken , frustratiewerken noem ik het , en wat is het heerlijk dan als je vanavond moe op de bank zit , met een extra verwennerijtje in de vorm van een heerlijke reep chocolade oid. en weet dat er weer veel dingen op orde zijn , zoals de koelvriezer bv . Geniet ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb het geprobeerd, Marion, maar kan er niet bij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blijf lekker een dag balen en rondlopen in je huiskloffie.
  Morgen ziet het er dan ineens weer een stuk beter uit en kan je weer bergen verzetten (werk)
  Als je een baaldag hebt komt er van werken denk ik toch maar weinig.
  Hoop dat je het morgenw eer wat zonniger ziet.

  groetjes Schuldenaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Half reepje dan voor het proberen ;) succes verder vandaag !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik ging niet opnieuw mijn klaagzang afsteken maar een gebarsten vals gebit een ontplofte TV en een krak in het glas van onze houtkachel en een aangetekende brief met het verzoek DRINGEND 327€ te betalen voor iets wat oudste niet heeft gedaan!! en de logopedie +/
  170€ en de nko arts 80€ nog altijd niet terug betaald pfff en de senseo blokkeert zeg nu zelf mevrouw heb ik u niet een klein beetje getroost??? ps op mijn werk heeft gebrand en ik heb al ruim 5 weken mijn pc niet terug echt leuk werken maar niet heus een hele lieve en dikke knuffel vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Is je bui nu - zaterdag - overgewaaid?
  Ik heb net tot mijn grote vreugde kunnen douchen, zit daar nu van uit te hijgen, ga dadelijk even eropuit voor de allernoodzakelijkste boodschappen, en dan weer lekker in mijn - als ik de moed heb: schone - bedje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Arme Jezebelle, dat klinkt allemaal om gek van te worden. Woon jij soms ergens waar het gisteren de 13de was??? Sterkte met alles!
  Hanneke, jij ook sterkte, toch een fijn weekend gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen