Pagina's

zaterdag 14 november 2009

Glamour en Glitter

Van een vriendin uit het pré-consumindertijdperk ontving ik een mailtje met een uitnodiging voor de Luxury Fair in Haarlem. Tussen de aanwezige standhouders o.a. een juwelier, een diamantair, een maatpakkenfirma, een bedrijf voor luxe auto's en exclusieve wijnen. De vriendin heeft een luxe huidinstituut, ik denk dat zij zich daar prima thuis zal voelen en ik hoop voor haar natuurlijk dat ze goede zaken doet.

Een quote uit de mailing: "Heeft u zin in een spectaculaire avond in een historische monumentale omgeving en bent u nieuwsgierig naar alles wat te maken heeft met luxe en glamour, dan wordt dit de avond voor u!" En op de website nog: "Glitter en glamour domineren op deze avond, met een combinatie van muziek verzorgd door de bekendste DJ's, shows en de mogelijkheid tot een heerlijk diner. In samenwerking met diverse businessclubs, ligt de toon tijdens dit event op netwerken, luxe producten, business en ondernemen."

Het grappige is dat ik zoiets totaal niet interessant meer vind. Eigenlijk vind ik het zelfs een beetje belachelijk. Maar ja, iedereen moet natuurlijk doen wat ie leuk vindt. Maar ik hoef er niet heen! Lekker gevoel hoor.

10 opmerkingen:

  1. Eigenlijk besef je dat niet hoor als je daar middenin zit (en ik kan het weten). Mijn 2 jongsten liggen nog in een kinderbed van 1000 Euro en ik heb nog een paar heel extravagante dure dingen. Ik leef ondertussen al wel een tijdje als een plukdedagger, maar echt bewust, ecologisch en heel goed nadenken over het leven en consumeren doe ik pas sinds januari dit jaar. Bijna een jaar dus. Toen ben ik zo intens verdrietig geweest dat mijn ogen plots totaal open gingen. Daarvoor was er ergens wel iets, maar toen...
    Het was alsof ik het licht gezien heb en zo leef ik nu nog iedere dag. Intens, bewust, enz...

    Voor mij lijkt dat nu ook absurd of belachelijk, leeg, nutteloos, ... maar ik leef mijn leven en als andere mensen zich goed voelen door zoiets. Waarom niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo denk ik er ook over, Sandra. Iedereen moet het leven leiden waar hij of zij zich het gelukkigst bij voelt. Het is vreemd hoe je perceptie van de wereld om je heen kan veranderen, ook wel fijn om te merken dat het nooit te laat is om het roer om te gooien. Ik heb een jaar een relatie gehad met een miljonair. Erg leuk hoor, maar het leukste was dat ik merkte dat zijn geld me niets zei, het ging me puur om hem. Hij vond dat geloof ik wel verfrissend, haha. Ik had de rest van mijn leven op rozen kunnen zitten en nooit meer hoeven te werken als het aan hem lag, maar uiteindelijk... ben ik veel gelukkiger met mijn arme bouwvakker dan met veel geld in de jetset. Ook dat was een eye-opener.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een bezoekje in dat wereldje vind ik wel leuk. Mijn moeder is miljonair en superzuinig, ze draagt de kleren die ze van mij krijgt. Ik heb veel van rijkdom gezien maar gelukkig zijn is veel beter. Ik kan me soms heerlijk optutten om daarna terug te komen naar mijn tussenwoninkje en een oud joggingpak aandoen en bijpraten met de rest hier met een kopje thee. Dat is pas geluk.
    groetjes,
    Pien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmm ik ben ook erg rijk en gelukkig, dat bestaat dus wel :-)
    Met al mijn kindjes ben ik mutlimiljonair ;-) en supergelukkig :-)
    gr sillie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het allerbelangrijkste is gelukkig zijn. Geld of geen geld al geeft geen geld wel meer zorgen waardoor je soms ongelukkig wordt.
    Geld vind ik wel makkelijk, maar het is veel belangrijker voor me dat ik me goed voel en mijn kinderen zich goed voelen en we een mooi leven kunnen leiden. Al de rest is bijzaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag plukdedagsandra,
    wat jij aangeeft is wat de meeste mensen altijd zeggen. Toch kun je beter ongelukkig zijn met geld dan ongelukkig zonder geld.Waarom? Simpelweg omdat je met geld onafhankelijk kunt zijn, eigen keuzes kunt maken (sober leven of luxe), anderen kunt helpen door ze financieel te helpen, niet meer te hoeven werken voor geld maar vrijwilligerswerk kunnen doen etc. Voor mij is financiele onafhankelijkheid een belangrijk doel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jij geeft twee "ongelukkig"-scenario's, en daarin ben ik het natuurlijk met je eens. Maar wanneer je "ongelukkig met geld" en "gelukkig zonder geld" tegen elkaar afweegt, slaat de balans voor mij toch naar een heel andere kant door. Financiële afhankelijkheid is voor mij ook een belangrijk doel, maar als dat niet haalbaar is en ik toch gelukkig ben, kan ik daarmee leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Oog op de toekomst,

    je hebt gelijk, ik ben niet geheel volledig geweest. Ongelukkig met geld en gelukkig zonder geld is natuurlijk een makkelijke keuze. Zo kun je ook vergelijken gezond zonder geld of ongezond met geld. Een beetje een flauwe vergelijking omdat de keuze feitelijk geen echte keuze is.Ik wilde de klassieke uitspraak doorbreken van: "geld (alleen) maakt niet gelukkig". Dat is nl duidelijk en een open deur.

    Overigens genieten we ook van de weg erheen!(ook als we dat niet bereiken). We zouden ook wel 4x per jr op vakantie kunnen, maar gaan maar 2x . We zouden elke week uit eten kunnen gaan, maar doen dit heel af en toe. etc etc. Dit maakt dat we veel meer genieten van die zelf opgelegde beperking. Zelfde geldt voor een computer, TV etc. We vernieuwen dat soort dingen pas als dat echt nodig is. Kortom omdat we onszelf beperken in aanschaf van allerlei dingen, genieten we er meer van wanneer we toch iets nieuws kopen en daarnaast bouwen we aan onze financiele onafhankelijkheid! Dus ook de weg erheen maakt ons (zorgt ervoor) dat we gelukkig zijn!

    Ik geniet trouwens van jouw hele leuke en boeiende blog! Ik lees hem vrijwel elke dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk om te horen dat je mijn blog met plezier leest, Kees. Ik vraag me dat natuurlijk wel eens af: heb ik eigenlijk wel iets te vertellen wat mensen willen lezen. Ik ben dus heel blij met je compliment!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Graag gedaan, je verdiend het, ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen