Pagina's

dinsdag 17 november 2009

Helemaal niet slecht...

... die vegaburgers van mij. Voor een eerste poging vind ik ze nogal geslaagd. Nu zou ik het eerder vegakoekjes noemen dan burgers, maar what's in a name?

Dan maar meteen het recept. Ik ben zowaar zo kien geweest om foto's te maken. Normaal gesproken kook en bak ik veel uit de losse pols, heel vervelend als iets heel lekker uitpakt en je hebt niet opgeschreven wat je er precies in hebt gedaan. En daarmee is het nut van een weblog weer bewezen, want speciaal voor mijn trouwe lezertjes (ahem) heb ik alles netjes bijgehouden. De kruiden zijn plusminusjes, want met theelepeltjes werken doe ik niet. Laat je niet afschrikken door de voor sommigen misschien onbekende kruiden, haal ze één keer in huis en je hebt er jaren plezier van. De meeste zijn gewoon bij de super tussen de kruiden te vinden, maar een toko is natuurlijk veel leuker.

Vegaburgers van O.o.d.T.:
1 klein blikje maiskorrels
1 klein blikje kikkererwten
1/2 paprika, kleingesneden
1 uitje, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 ei
10 eetlepels bloem

Kruiden: 1 tl zout, vers gemalen zwarte peper, 1/2 tl djahé (gemberwortel), 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl ketoembar (koriander), 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl kurkuma (geelwortel)


Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Verhit wat olie in de pan. Doe steeds een grote eetlepel van het mengsel in de pan en druk dit wat plat. Aan weerszijden een paar minuten bakken tot ze lichtbruin en gaar zijn. Op keukenpapier laten uitlekken. Lekker met wat zoete chilisaus.

Ik heb er net twee gegeten als late lunch, maar verheug me al op mijn avondmaal van vegaburgers, broccoli en aardappelen.

7 opmerkingen:

  1. Kikkererwten ben ik zelf niet zo gek op . De laatste keer weer totaal geen succes. Maar bij jou ziet het er wel lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Door de kruiden proef je de kikkerwten niet afzonderlijk, Sandra, dus misschien vind je je ze zo wel te eten. De mais blijft nog wel als herkenbare smaak aanwezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ga ik zeker eens proberen, ziet er erg lekker uit! Bedankt voor het recept! TS

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze maiskoekjes zijn ook lekker:
    Meng 1 klein blikje mais, 1 ei, 1 lepel zelf rijzend bakmeel door elkaar.
    Het geheel blijft een beetje nat.
    Doe er een beetje zout bij, een klein theelepeltje suiker, een beetje sambal naar smaak, en voor de kleur wat groen van een prei bij.
    Meng alles door elkaar en bak er plakjes van.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier staat ook nog een ouderwets recept over gehakt van mais :-)
    Gewoon leuk om te lezen,en altijd leuk om uit te proberen. Ik zou dan alleen de maiskolven vervangen door blikjes mais :-)

    http://www.makanlahnasi.deguldengulden.nl

    Staan trouwen meer recepten bij die je goed voor een prikkie kunt maken. Kip kerrie is daar één van.

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen