Pagina's

zaterdag 21 november 2009

Kwek en co.

Kwek, kwek, kwek. Zo klonk het gistermiddag, gisteravond en vanochtend zo ongeveer tijdens het bezoek van mijn zus. Omdat ze zeven maanden in Griekenland heeft gezeten en we elkaar voor het eerst weer spraken zonder anderen erbij, viel er heel wat bij te praten. We hebben het over serieuze dingen gehad, over verdrietige dingen, over leuke dingen en over onzindingen. En ook over consuminderdingen. Ik heb haar zelfs verteld dat ik dit weblog heb, al heb ik er niet bij verteld waar ze het kon vinden. Uitgelegd dat ik helemaal geen dingen schrijf die zij niet mag weten, maar dat ik toch anders zou gaan schrijven als ik wist dat zij meelas. Consuminderen doet zij onbewust eigenlijk al jaren in zekere mate. Ze moet al sinds ik me kan heugen zuinig doen en weet als geen ander kleren (haar 'hobby') voor een prikkie te kopen. Omdat ze in de buurt van de Amsterdamse Dappermarkt woont, struint ze die regelmatig af voor koopjes. Vorige week had ze een spijkerbroek gescoord voor de prijs van 3 euro. Nieuw! Ze denkt dat de marktkoopman ze daar neerhangt als klantenlokkertje, want er hangen er altijd maar een paar. Ik heb nu uiteraard ook zo'n broek en een paar van mijn vriendinnen riepen ook onmiddellijk "ik ook, ik ook". Zus vindt het helemaal geen straf om nog een keertje die markt op te gaan, al moet ze er drie keer voor terug tot ze een paar broeken heeft in de maten die haar zijn opgegeven. Ze weet ook altijd heel goed dingen te combineren en lijkt altijd wat anders aan te hebben. Knap vind ik dat. Ze is kleren ook altijd aan het veranderen, omdat er naar haar idee altijd wel wat aan schort. Te kort, te lang, te wijd, te strak, verkeerde mouwen, hals niet helemaal naar haar zin. Zo consumindert ze er lustig op los, en pas gisteren wist ze dat er een woord voor was. Mijn consuminderverhaal had ook onmiddellijk resultaat, want tijdens ons rondje dorpsmarkt en Action (luilekkerland voor haar, want die hebben ze in haar deel van Amsterdam niet), kocht ze zo goed als niets, terwijl ze alles leuk vond. Ik had haar verteld over niet meteen kopen wat je wilt hebben, maar na een paar dagen kijken of je het nog steeds echt wilde. Nu heb ik makkelijk praten, want koop ik nu niets, dan loop ik morgen nog een keer dezelfde winkels af, die allemaal binnen loopafstand zijn. Zij moet flinke einden fietsen (ze hebben geen auto meer) en de Action is voor haar dus helemaal buiten bereik. Dus onthoud ik wat ze leuk vond en koop dan van de week wat kleine dingetjes die ik haar in februari voor haar verjaardag kan geven.

Zelf ben ik iets minder zuinig geweest. Omdat zij echt krap zit en ik een min of meer vrijwillige consuminderaar ben, heb ik de drankjes en een broodje betaald. Wat ik wel heel zonde vind, is dat ik toen we gisteravond uitgingen de c.v. niet heb uitgedaan! Ben ik niet meer gewend. Omdat het 's middags fris was toen we hier aankwamen en we te kort hier zouden zijn om de houtkachel aan te steken, heb ik de c.v. even aangezet, op continue 20 graden. En door het vele gekwek en de gezelligheid ben ik zo de deur uitgelopen. Toen we om een uur of twaalf terugkwamen, voelde ik het meteen. Warm! Balen! Vandaag gelukkig geen verwarming nodig, want de zon staat al een paar uurtjes op mijn raam en het is heerlijk binnen.

Vanmorgen om negen uur stond de dakdekker voor onze duffe neuzen. Binnen drie uur was ik twee daktrimmen rijker en tweehonderd euro armer. Nu maar duimen dat de lekkage in mijn badkamer hiermee verholpen is!

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie het zo gezellig hebben gehad. En ja de verwarming niet lager zetten is wel jammer maar helaas niet anders.

  Ik heb de stickers binnen en er al 1 op me knip geplakt. Thx vind ze in het echt nog leuker als op je blog!!

  Groetjes Schuldenaar! Die ffies je broodjes gaat terug verdienen voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gohh, jij ook al de verwarming vergeten gisteren... zou er wat in de lucht hebben gezeten, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je weer even heb bijgekletst met je zus.
  Die zus van jou heeft volgens mij best nog wel leuke tips voor het consuminderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei. Slechte punten. De verwarming nog aan.
  Ach: je was vast al volop bezig met andere dingen aan je hoofd.
  Goed dat je met je zus hebt kunnen bijkletsen.
  En waarschijnlijk begrijpt zij ook beter je consuminderen dan wie ook.

  Nog een fijne avond, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen