Pagina's

donderdag 24 december 2009

Allerlei

Gelukkig, ik ontving zojuist een mailtje van mijn energieleverancier dat de door mij fout ingevoerde 8 is veranderd in een 3. Mijn jaarverbruik is nu dus officieel 1040 m3. En een nog mooier nieuwtje is dat mijn vriend bericht kreeg dat hij 600 euro terugkrijgt voor energie. Niet zo gek natuurlijk, want hij was meer hier dan daar, maar het is een leuk zakcentje zo aan het eind van het jaar en met een verhuizing in het verschiet. En in zijn nieuwe huisje gaat hij nog minder energie verbruiken.

Ik ben vandaag niet naar mijn ouders gegaan, want mijn auto startte niet. Accu leeg. Zondag nog maar eens proberen, dan start ik hem met startkabels en dan hopen dat de accu tegen de tijd dat ik bij mijn ouders ben, genoeg opgeladen is, zodat ik ook weer thuiskom. Accukabels mee maar, kan ik hem daar eventueel op de accu van mijn ouders auto starten. Mijn vrije dagen zonder verplichtingen zijn dus officieel begonnen. Tussen het werken door ben ik wat aan het opruimen, rustig aan, heel relaxt. Straks de laatste saunaspullen beneden in de hal zetten, en dan maar duimen dat ze het hele zwikkie inderdaad zoals afgesproken vanavond komen halen.

Net even naar beneden geracet voor nog wat groente en fruit, want ik bedacht opeens dat ik nog een pak kaasfondue heb liggen. Mooi voor zondag. Lekker dippen met broccoliroosjes, beetgare spruitjes, worteltjes, champignons en brood. Vanavond maak ik pasta met bolognesesaus met gehakt uit de vriezer en uien, worteltjes en tomaten uit voorraad.

Mijn spaarmeter is weer naar beneden aangepast en staat nu op 1580 euro. Dat is, na het betalen van mijn leaseschuld, dan ook de eindstand voor 2009. Hopelijk hoef ik hem in 2010 alleen nog maar naar boven bij te stellen, dat is in ieder geval mijn goede voornemen.

Ik wens iedereen alvast fijne kerstdagen!

4 opmerkingen:

 1. Mooie berichten zijn dat geld terug en geld op de spaarrekening.
  Wonen je ouders ver van je af?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn ouders wonen zo'n 25 minuten rijden van me vandaan, Johanna, helaas is het met openbaar vervoer bijna niet te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beter kun je veilig thuis blijven, hier wordt al ijzel gemeld.
  Ik loop dus heel voorzichtig naar de kerk en daarna hup naar huis.

  Fijne avond,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen