Pagina's

vrijdag 25 december 2009

Kerstcadeau!

Gisteren kwam mijn vriend met een mooi kerstcadeau in de vorm van een brief. Ik schreef een tijdje terug al dat er een belangrijke brief was verstuurd en of jullie wilden duimen voor een positief antwoord, en dat antwoord kwam gisteren.

Een paar weken geleden las ik dat iemand een schuld in één keer had afgekocht tegen een aanzienlijk lager bedrag dan de werkelijke schuld. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken (onder het motto: wie niet waagt die niet wint) en heb samen met mijn vriend een brief opgesteld aan de deurwaarder die zijn schuld incasseert. Daarin hebben we een bedrag aangeboden om zijn schuld in één keer af te kopen. Dat bedrag was ongeveer 2500 euro lager dan zijn werkelijke schuld. Dat geld zou hij renteloos kunnen lenen van het familielid dat mij vorig jaar ook geld voor mijn huis heeft geleend. In gedachten zag ik de medewerkers van het deurwaarderskantoor de brief al brullend van het lachen verscheuren en in de prullenbak gooien, maar het was het proberen waard.

En gistermiddag floepte mijn skype-schermpje op met de woorden: Ze hebben het aanbod aangenomen. Ongelofelijk, zomaar 2500 euro kwijtgescholden en niets meer te maken met deurwaarderskantoren en schuldeisers. Het familielid betaalt maandag de afkoopsom en dan hoeft mijn vriend alleen hem nog maar af te betalen, met een lager bedrag dan hij nu al jaren per maand met veel moeite aflost. Het nieuwe jaar gaat er steeds rooskleuriger uitzien. Wat een mooi kerstcadeau.

Toen vriendlief vannacht om 1 uur thuiskwam van zijn bijbaan heb ik meteen het probleem van zijn katten maar weer even in de strijd gegooid. Hij heeft ermee ingestemd dat de katten voorlopig bi j mij komen en dat ik mijn hobbykamer tijdelijk opgeef om er een mooie kattenkamer van te maken. Dan gaan we rustig op zoek naar een fijn tehuis voor de ouwe mannen en hoeven ze niet naar het asiel. Voor mij een hele geruststelling. De komende dagen ga ik mijn hobbykamer dus uitruimen en opnieuw inrichten. Als het goed is heb ik in de schuur nog een rol vinyl staan uit mijn oude woning, die ik over het tapijt kan leggen. Mijn vriend heeft nog een krabpaal en ik ga op internet op zoek naar nog wat klim- en speelmateriaal. Het is kleiner dan ze gewend zijn, maar op hun leeftijd zijn ze niet meer zo springerig (hoewel de rooie wel het liefst heel hoog op een kast ligt), dus ik denk dat ze het hier best naar hun zin zullen hebben.

Vanmorgen ondanks de goede berichten toch weer beroerd wakker geworden, het lijkt wel alsof mijn hoofd uit elkaar dreigt te knallen. Dat wordt flink stomen de komende dagen, want er moet duidelijk een en ander loskomen.

Het wordt dus een rustige, saaie kerst, maar eigenlijk vind ik dat wel heel prettig. En met het kerstcadeautje van gisteren kunnen deze dagen niet meer stuk.

7 opmerkingen:

 1. Wat een fantastich bericht er is niks vervelender dan schulden in het fries zeggen we dan in lyk mins is in ryk mins. Ik denk wel dat je het kunt begrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Ik had nooit gedacht dat het voorstel zou werken. Zou zie je maar: wie niet waagt wie niet wint! Dit is zeker een prachtig kerstcadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was zeker het proberen waard! En wat dan nog, dat de deurwaarders brullend van het lachen de brief weg zouden gooien: slechter kon je vriend er niet van worden.
  En je ziet, het loont!

  Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooiere kerst kun je dan toch niet hebben....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn hoor!!! Mijn anonieme tip heeft iemand zeer goed gedaan :) (Dat was ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Christel, bij deze dan nog bedankt voor je gouden tip! Als ik eens iets voor jou kan betekenen? Ik zal in ieder geval extra enthousiast op je website klikkerdieklikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Oog op de toekomst, graag gedaan. Klikken hoeft niet hoor :) Zijn bijna alleen maar klikloze advertenties. Je kunt wel zelf 10 euro verdienen door je rechts op mijn blog aan te melden bij M4N. Werkt voor mij beter dan Tradetracker. In de maand december 30 euro verdiend. En wellicht weet je iemand die via http://craftingforacar.blogspot.com mijn auto aankoop wil sponsoren.

  BeantwoordenVerwijderen