Pagina's

zaterdag 19 december 2009

Badleed

Ik ben in het luxe bezit van een bubbelbad, of liever gezegd.... ik wás in het luxe bezit van een bubbelbad. Niets zo heerlijk als een heet bad met een scheutje amandelolie en dan flink bubbelen zodat de olie goed door je huid wordt opgenomen. En dan als een perzikje uit bad komen. Aangezien ik niet van bodylotion hou is dit voor mij dé manier om mijn droge huid onder controle te houden. Het drukknopje van de bubbels deed al een paar weken vreemd. Soms moest je een paar keer drukken voordat de jets aangingen, soms gingen ze ook niet in één keer uit. Gistermiddag kwam mijn vriend verkleumd uit zijn werk en dus ging hij een uurtje in bad om op te warmen. Ik hoorde de bubbels aangaan, uitgaan, aangaan, uitgaan. Steeds als hij op de knop drukte ging het bad uit, maar na een paar seconden vanzelf weer aan. Uiteindelijk toch uitgekregen. Toen hij al hoog en breed naar zijn avondbaan was vertrokken en ik even beneden tv zat te kijken, viel me opeens een laag gebrom op dat ik niet kon thuisbrengen. Ik naar boven en ja hoor... het bubbelbad was uit zichzelf weer aangegaan (zonder water, heel slecht voor het mechanisme). Knopje indrukken... niets.... De knop zat vast en ging niet meer los. Voor de zekerheid het bad laten vollopen om overbelasting te voorkomen. Nog even getwijfeld of ik dan maar niet meteen in bad zou gaan, want zonde van het water, maar daar was ik te onrustig voor. Als ik niet meer kan bubbelen, zit ik daar absoluut niet mee, maar hij moest wel eerst uit! Steeds weer geprobeerd de knop in te drukken, met afwasmiddel en azijn in de weer geweest voor het geval er kalk tussen zat, maar niets mocht baten. Ik besloot dat ik dat ding niet de hele nacht kon laten aanstaan, onder andere omdat ik denk dat mijn buren daar 's nachts niet blij mee zouden zijn, om van mezelf nog maar niet te spreken. Dus nam ik een duik in de stoppenkast, waar netjes labeltjes bij de verschillende groepen staan. Slaapkamers achter, grote slaapkamer plus badkamer, woonkamer, keuken, schuurtjes. Knop slaapkamer/badkamer dus omgehaald, maar het brommende geluid van mijn bad ging onverminderd door. Bleek het bubbelbad dus op de groep van de woonkamer te zitten. Gevolg: Bad uit (wat een rust...), maar ook al het licht in de woonkamer, de televisie én mijn draadloze internetmodem uit. Gecontroleerd of mijn koelkast en vriezertje het nog deden, wat gelukkig het geval was.

En wat toen? Toen ben ik maar naar boven gegaan om te werken (moest toch nog een paar uurtjes inhalen), maar ai ai ai, wat ben ik eraan gewend om tussen het werken door mijn mail op te halen, websites te lezen, dingen op internet te controleren of op te zoeken. Ik voelde me zwaar gekortwiekt. Nerveus werd ik er zelfs van! Toen kwam ik op het (uiteindelijk niet zo) lumineuze idee om de kamerelektra met verlengsnoeren naar de keuken te leiden. Helaas bleken mijn drie stekkerbakken niet geaard, en in de keuken zitten alleen geaarde stopcontacten. Balen, daar ging mijn goede idee. Tussendoor dus twee keer de knop in de meterkast even omgehaald om snel mijn mail op te halen en wat dingen op te zoeken (met op de achtergrond het hypnotiserende gebrom van de badkuip), maar na elf uur wilde ik dat de buren niet meer aandoen, want ik weet zeker dat ze het horen als het doodstil in huis is. Om twaalf uur kwam mijn vriend uit zijn werk, die door mij werd opgewacht met een zee aan kaarsen en waxinelichtjes. Eigenlijk wel erg gezellig.

Vanmorgen dook vriendlief onmiddellijk de badkamer in, gewapend met een boor, de elektrische zaag en de waterpomptang. Tien minuten later was de binnenkant van het bad bereikbaar en kon de gewraakte knop worden verwijderd. Knop losgekoppeld en eruit gehaald, stroom er weer op, en... het bubbelbad ging onverminderd door met bubbelen. Huh? Tovenarij! De knop zat alleen met een dun rubberen slangetje met het bad verbonden, dat ook was losgehaald. Als je iets met een knop aanzet en die knop verwijdert, zou dat iets toch uit moeten gaan? Hoe kon het dan dat dat rotding bleef werken? Ook geen bereikbare stekker te zien, daarvoor zou het hele bad eruit moeten worden gesloopt, en dat alleen om iets úít te zetten. Stroom er weer op en snel op internet zoeken naar een schema. Niet gevonden, maar wel de informatie dat het hier om een pneumatische drukknop ging. Toen ik dat aan mijn vriend doorgaf, deed hij het enige juiste. Hij blies in het rubberen slangetje.... en het bad ging uit! Het enige wat dus nodig was, was luchtdruk. Simpel, maar enorm vernuftig, ik kan me ontzettend verbazen over zulke technieken.

Bij een badkamergigant geprobeerd een nieuwe knop te bestellen, hoor ik maandag meer over. Kan hij niet meer worden geleverd, dan is het jammer, maar geen ramp. Maar ik ben zoooo blij dat die herrie over is en dat ik weer gewoon internettoegang en licht en muziek in mijn woonkamer heb.

Dit nalezend moet dit wel een heel saai en lang verhaal voor jullie zijn, maar ik moest het toch even kwijt.

11 opmerkingen:

 1. Het zou ons ook kunnen overkomen. Maar gelukkig weet ik de stekker te zitten van het bubbelgedeelte van het bad. Want de verwarming zou ook uitgaan in ons geval en in deze tijd nog erger ons waterbed zou niet meer verwarmd worden als ik de stroomgroep van dat gedeelte uitschakel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee hoor, helemaal niet saai. Wel leerzaam. Ik zal het onthouden, want ook wij hebben een bubbelbad. Een hele grote waar we op zaterdag samen in gaan zitten en de dingen die passeren rustig kunnen bespreken. Helemaal lekker om te ontspannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Saai? Helemaal niet - ik zit gniffelend te lezen. (Is ook wel een heel klein beetje leedvermaak - ik wil ook een (bubbel)bad!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zalig een bubbelbad....wij houden het op een douche om water te besparen, dan nog kan mijn dochter 45 minuten nodig hebben om helemaal schoon te worden als ze bij MacD vandaan komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het toch helemaal gelezen want je wilt toch de ontknoping lezen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, dat was dan waarschijnlijk wel een anticlimax, Ineke :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was toch een onverwachte wending met dat slangetje? Ik zag hem niet aankomen net als in een goede thriller. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoiets als "Het Mysterie van het Bubbelbad"...? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Precies. Ik wacht in spanning op het verhaal: "Moord op de houtkachel". Schijnt van de week uit te komen heb ik gehoord. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O jee, weer een deadline erbij, Ineke, weet niet of ik die druk nog aankan hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou weet je? Geef ik je er volgende week ook nog bij. Zou niet willen dat je overstuur van gaat raken. Hahaha

  BeantwoordenVerwijderen