Pagina's

zondag 20 december 2009

Hatsjoe

Ik ben snipsnotterverkouden, het water loopt uit mijn ogen en ik hoest en nies dat het een lieve lust is (hou tijdens het lezen dus maar wat afstand van je monitor). Ik loop dus maar wat in huis te mutsen, want ik voel me te lamlendig om iets van enig nut te doen. Gelukkig hoef ik ook niets. Vanavond had ik eigenlijk een feestje, maar ik zag het niet zo zitten om iedereen daar te gaan lopen aansteken. Ook mijn schouder doet nog steeds erg veel pijn en ik voel me letterlijk onthand, ik kan de kachel niet eens fatsoenlijk oppoken zonder te piepen. Maar gelukkig had ik daarvoor gisteravond een p.p. (personal poker), dat was wel luxe. Dus met een warme kruik tegen mijn pijnlijke schouder op de bank gehangen en me een avondje laten vertroetelen (rot hoor...).

Ik zie het door de sneeuw en algehele malaise niet erg zitten om morgen of overmorgen naar mijn ouders te gaan, maar ik weet dat ze tot dinsdag boodschappen in huis hebben. Omdat ik absoluut niet wil dat ze toch de deur uitgaan als er sneeuw ligt (ze wonen in een wijk waar de sneeuw weken blijft liggen omdat er zo weinig wordt gelopen en gereden), heb ik me vandaag ingelogd op een boodschappendienst en heb ik me aangemeld met hun adres. Daarna mijn moeder gebeld om te zeggen dat ze mij een boodschappenlijstje moest doorgeven, en zowaar, ze was het met me eens dat dat eigenlijk wel handig was. Vanmiddag dus een bestelling doorgegeven die dinsdagochtend bij ze wordt bezorgd. Ze heeft dan voldoende in huis tot volgende week maandag. Een hele opluchting voor me. Ik denk wel dat ik woensdag of donderdag bij ze langs kan gaan, maar nu weet ik in ieder geval zeker dat ze niet eigenwijs toch in de auto stappen omdat er van het een of ander niets meer in huis is. Ik heb nog geprobeerd mijn moeder aan te sporen om nou eens wat in voorraad te nemen, maar verder dan twee pakken suiker en twee pakken koffie kreeg ik haar niet. Met als gevolg dat ik de bestelling met boodschappen voor mezelf heb moeten aanvullen omdat het minimumbedrag voor een bestelling zeventig euro is, en zij daar bij lange na niet aan kwam. Die neem ik dan van de week mee als ik bij ze ben. Niet erg handig allemaal, maar goed, ze hebben voorlopig eten in huis, en daar gaat het om.

Vanmiddag lag hier dan eindelijk ook een flink pak sneeuw. Prachtig hoor, ik heb het idee dat ik dat geknerp heel lang niet heb gehoord. Jammer dat ik me echt niet fit genoeg voel voor een lange wandeling. Maar misschien kan dat later in de week nog.

En nu ben ik allerlei spullen van mijn vriend op marktplaats aan het zetten, want hij is alvast begonnen met opruimen. Hij gaat van een eensgezinswoning naar een piepklein huisje, dus er moet heel wat de deur uit. Ach, het geeft me toch wat nuttigs te doen op een snotterige zondagavond.

9 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee van je die boodschappenbezorgdienst, maar wel een hoog bedrag om te moeten uitgeven. Ik wens je veel beterschap, want met de kerst in de lappenmand zitten is ook niet fijn. Gr. Lege Zakken Vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig zo'n boodschappendienst. Maar dat is toch niet zo goedkoop denk ik. Hier kost dat alleszins allemaal extra.

  En van harte beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent heel sympathiek en behulpzaam bezig! Een mooie kerstgedachte vind ik. Complimenten.

  En beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg bedankt voor de goede wensen!
  Zo'n boodschappendienst is inderdaad niet goedkoop, Sandra, maar gelukkig kunnen mijn ouders zich dat prima veroorloven. Zal eens tijd worden dat ze wat geld uitgeven aan wat meer gemak, en ik slaap er een stuk rustiger door.
  Wat een lieve reactie van je, Vlijtig Liesje. Ik voel me juist wel eens een slechte dochter omdat ik niet drie keer per week bij ze op de stoep sta. Maar ik doe mijn best :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beterschap. Bij onze AH kun je je boodschappen vanaf 25 euro gratis laten bezorgen of je besteld via internet en ze komen het brengen.
  Je bent een goede dochter hoor. Ik kom nooit bij mijn moeder, nu ligt dat ook aan mijn allergie voor huisstofmijt en katten....ze heeft beide maar het is het idee he.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop voor je dat je verkoudheid niet doorzet! Een fijn gevoel geeft dat hè, boodschappen weggeven?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handig om zo in tijden van nood je ouders te voorzien van boodschappen. Je bent toch een lieve zorgsame dochter. Wat ik me afvraag ben jij de enigste die kan helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Johanna, mijn zus zit weer in Griekenland en mijn broer woont bij mij in de buurt en gaat ook wel regelmatig bij ze langs, maar voor praktische zaken ben ik denk ik de enige. Geeft niet, ik vind het wel oké om wat voor ze te kunnen doen, zoveel is het niet.

  BeantwoordenVerwijderen