Pagina's

vrijdag 18 december 2009

Verlanglijstje 2010

Het eind van weer een jaar, een mooi moment om verschillende lijstjes bij te werken. Mijn uitgaven voor 2010 staan al op papier, ik ga er volgend jaar iets meer dan 400 euro op vooruit, door een ander abonnement voor telefoon, tv en internet, en een goedkopere zorgpolis.

En dan is er mijn verlanglijstje. Ik heb mijn lijstje voor 2009 eens bekeken. Daar heb ik in de loop van het jaar al wat dingen van geschrapt, maar mijn wensen zijn aardig vervuld. Zo zijn er in 2009 gekomen: Een Nintendo DS (heerlijk op vakantie, ook goed te doen in een rugzak), een nieuwe wokpan, een tuinbankje, een appelboompje, een clematis, fruitstruikjes, een nieuwe (tweedehands) koelkast, een reciprozaag, schoorsteenkap en inzet, een accuschroevedraaier en daktrimmen. Veel heeft te maken met mijn nieuwe huis en terras, dat brengt nu eenmaal extra kosten met zich mee. Iedere keer dat er iets van mijn verlanglijstje kon worden doorgestreept, kwam er een smiley voor te staan.

Geschrapt van het lijstje zijn onder andere het vogelhuisje en de sauna. Ik wilde zo graag een vogelhuisje op mijn terras, maar ik besef nu dat dat niet het gewenste effect zal hebben. Want in plaats van musjes, mereltjes en meesjes zullen mijn gevederde bezoekers bestaan uit brutale roeken en zeemeeuwen. Nu al worden mijn mooie plantenbakjes regelmatig door deze kwajongens uitgegraven, zodat ik die al met netten heb moeten beschermen. Ik zie het dus niet zitten om ook nog eens uitnodigend met vetbollen en pindakettingen te gaan lopen zwaaien.

Van het oude lijstje worden twee dingen overgeheveld naar het nieuwe lijstje: Een Microplane rasp en parket/laminaat voor de benedenverdieping (maar dat laatste zal wel weer naar het lijstje van 2011 worden overgeheveld). Nieuwe wensen die erop zijn komen te staan: Een kruimeldief, want een houtkachel maakt plaatselijk best veel troep als je het deurtje opent; een broodrooster - de oude had het begeven en ik dacht dat ik wel zonder kon, maar het is toch wel erg handig voor oud brood -; alle seizoenen van Stargate SG1 op DVD, een nieuwe douchekop, die niet met miezerige straaltjes alle kanten op spuit; en toch weer een appelboompje, want de vorige zat ondanks allerlei maatregelen vreselijk onder de luis (leuk voor de mieren, maar niet voor mij), dus ik denk niet dat hij het overleeft. Er komen ongetwijfeld nog wensen bij, ik ben benieuwd hoeveel smileys ik in 2010 kan plaatsen.

13 opmerkingen:

 1. Leuk idee...ik ga een lijstje maken met goede voornemens en cadeauwensen want mijn verjaarag komt eraan. Meestal weet ik wel wat leuke dingen om te vragen.

  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De douchekop kan je heel gemakkelijk in wat schoonmaak azijn leggen zit hij misschien vol met kalk, of is hij echt stuk.
  Waarom oud brood? Leg het in de diepvries haal er iedere dag uit wat je nodig hebt dan heb je nooit oud brood.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een tip. Bij Ikea verkopen ze een Wokpan voor 4 Euro en ze is héél goed en groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de douchekop al een paar keer in schoonmaakazijn gelegd, Johanna, maar het wordt er helaas niet beter op. En ik heb altijd wel brood in de vriezer, maar ik geloof dat ik geroosterd brood stiekem toch ook wel erg lekker vind :-)
  Ik heb bij Blokker een lekkere wokpan in de aanbieding gekocht, Sandra, dus die is al van mijn lijstje afgestreept. Maar ik zal Ikea in gedachten houden als deze op is, vier euro is wel heel goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt ook een veger en blik i.p.v. kruimeldief gebruiken of he je soms tapijt voor de kachel liggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat die douchekop betreft, ik heb sinds een jaar ofzo de Best Saver CLASSIC Douchekop, hij kost slechts 10 tot 15 euro en is heel fijn. Hij is waterbesparend maar geeft een enorme straal. Het klinkt misschien als reclame, maar ik ben er erg blij mee. Dus misschien is het dan ook wel reclame, ik heb iig geen aandelen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lege Zakken Vrouw, wat er uit de kachel komt is stuifas, met een stoffer en blik verspreid je het alleen nog maar meer, heb het nu een tijdje zo geprobeerd, maar dat werkt niet echt lekker.
  Goede tip, Susanne, die douchekop, waar heb je die gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geroosterd brood is errug lekker - maar dat kan je natuurlijk ook gewoon in de koekenpan maken..... (Ik ga écht geen ruimte vrijmaken voor een broodrooster in de beperkte keukenkastjes!)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zitten er in een kruimeldief eigenlijk wel stofzakken? Anders heb je er nog niet veel aan met as, dat verspreid zich dan ook meteen weer via de ventilatie/uitlaat/hoe noem je dat ook al weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Daar zeg je wat, Petra, daar had ik nog niet over nagedacht. Goeie van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. een microplane rasp kan je veel beter via een amerikaanse site bestellen, je hebt dan wel een creditcard nodig. ik heb een 4-zijdige microplane rasp gekocht voor 33 euro!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijne raspen zijn dat hè, Linda! Ik had een handrasp van dat merk, maar die is in mijn oude leven achtergebleven, en ik mis hem nog regelmatig. Heb je het adres van die site voor me?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. het zijn idd hele fijne raspen, weet de site niet meer maar google gewoon even op: microplane order.

  http://about.pricegrabber.com/search_attrib.php/page_id=1202/form_keyword=microplane+grater/rd=1/st=query

  BeantwoordenVerwijderen