Pagina's

zondag 6 december 2009

Cadeautje voor mezelf en voor mijn lief

Ik heb toch maar besloten om van mijn sinterklaasextraatje een cadeautje voor mezelf en voor mijn vriend te kopen. Voor mezelf heb ik gisteren besteld: De complete serie Gilmore Girls (zeven seizoenen maar liefst) op dvd en de prachtige film Awakenings om met mijn vriendinnen te bekijken tijdens een gezelllige meidenavond.

Vanochtend bracht mijn lief me koffie op bed en vertelde dat hij op Teletekst had gezien dat morgen in Paradiso in Amsterdam bassist Marcus Miller optreedt, waar hij een groot fan van is uit de tijd dat Miller bassist was bij de eind jaren tachtig overleden Miles Davis. Hij was ervan overtuigd dat het concert allang uitverkocht zou zijn, bovendien heeft hij er geen geld voor. Toen ik het bewuste concert opzocht, zag ik dat er nog kaarten te koop waren en dat Miller morgen zelfs muziek van Miles Davis speelt. Toen was de beslissing snel genomen. Tickets gekocht, uitgeprint, ingepakt in Sinterklaaspapier en voor zijn neus gelegd. Dat Sinterklaas vannacht nou toch nog langs is gekomen! Voordeel van het hebben van een schoorsteen...

Zoals verwacht was hij er dolblij mee, en het leukste is natuurlijk dat het morgen al is. Ik heb er zin in, ik ga altijd heel graag naar Paradiso en het is al veel te lang geleden dat we zoiets hebben gedaan. Het is niet honderd procent mijn muziek (ik ben meer van de soft-jazz), maar live is het vast geweldig.

In totaal heb ik 100 euro uitgegeven, en daar kan ik goed mee leven. Die vreemde drang om geld uit te geven is nu tenminste verdwenen en zelf kan ik nog heel lang genieten van mijn dvd's.

Weinig consuminderig, dit blog, maar de boog kan niet altijd gespannen staan.

4 opmerkingen:

 1. Gelijk heb je! Consuminderen kan je alleen volhouden door zo nu en dan uit de band te springen. Verder vind ik dat je juist niet moet bezuinigen (voor zover financieel mogelijk) op dingen die voor jou of je vriend) werkelijk van waarde zijn. Waar gaat het leven anders om?
  Veel plezier vanavond, Anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och, ik heb mijn pubers ook maar verrast met wat lekkers en een bioscoopbon. Ze vinden sint heel kinderachtig maar het was toch wel heel leuk om iets te krijgen wat ze niet verwacht hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier vond ik ook dat er toch wat aan gedaan moest worden. We hebben het leuk gehad en niet overdreven veel geld uitegeven. Als je voor de leuke dingen in het leven geen plaats meer maakt, wordt het leven heel saai. Dus groot gelijk heb je ! Gr. Lege Zakken Vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet er maar van. Af en toe moet je zoiets doen anders hou je dat allemaal niet vol.

  BeantwoordenVerwijderen