Pagina's

zaterdag 26 december 2009

Het hoeft geen biefstuk en kaviaar te zijn...

... om lekker en gezellig te eten. En lekker was het. Omdat de rollade nogal lang moest braden, heb ik ad hoc een voorgerecht gefabriekt van een halve krop overgebleven sla, een honing-mosterd-balsamico-dressing, wat gerookte zalm (eigenlijk bedoeld voor op toastjes, maar daarvoor hebben we nog wat patĂȘ), een tomaatje, een gekookt eitje en wat uienringen. Hoofdgerecht dus een halve rollade (rest morgen lekker op brood) met pepersaus, aardappelkroketjes, sperzieboontjes in rauwe ham gewikkeld en zelfgemaakte appel-rozijnencompote die ik nog in de vriezer had. De tafel op het laatste moment toch maar feestelijk gedekt met een kerstroos, mijn mooie lampjes en kerstservetten die ik nog over had van vorig jaar. Bijna net echt. En natuurlijk gezellig het houtkacheltje erbij aan. Aan het ijstaartje kwamen we niet eens toe, wel aan koffie met een plak kerststol. (Wel even wat anders dan gisteren, want toen heb ik als avondeten simpelweg een paar boterhammen gegeten.)

En daarna lekker op de bank gekeken naar NPS 25 jaar rock 'n' roll Hall of Fame. Een trip on memory lane, kan ik wel zeggen. Van Sting tot Stevie Wonder, van een doo-wop-koor tot Metallica, en van Simon en Garfunkel tot Aretha Franklin. Echt leuk. Mijn vriend is net met frisse tegenzin dik ingepakt naar zijn werk vertrokken, dus heb ik even tijd om een blogje te schrijven. En nu weer naar beneden voor nog meer muzieknostalgie.

Ik hoop dat jullie allemaal leuke kerstdagen hebben gehad.

3 opmerkingen:

  1. Je hebt helemaal gelijk. Het ziet er super gezellig uit. Ik las net een stukje in de krant van mensen die met de kerst erwtensoep aten, ze vonden het niet nodig om met de kerst anders te eten. Het gewone is vaak ook het lekkerst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaa, die 25 years was leuk! Heel veel 'oh ja!' nummers. En nu weer de top 2000, ook niet verkeerd.

    BeantwoordenVerwijderen