Pagina's

maandag 28 december 2009

Stoom afblazen

Ik ben boos. Waarom vinden mensen het blijkbaar steeds vaker normaal om onbeschoft of onverschillig te zijn als het om handelen op internet gaat? Voor mijn vriend zijn nieuwe huisje was ik op zoek naar een smalle kledingkast met een leg- en hanggedeelte, en een kleine uitschuifbare eettafel. De kast was snel gevonden en ik heb een bod gedaan. De volgende dag kreeg ik een email dat het bod geaccepteerd was en de vraag wanneer ik de kast kon komen halen. Meteen een mailtje teruggestuurd dat mijn vriend vandaag de beschikking heeft over een aanhangertje, dus of vanmiddag uitkwam (let wel, deze mails zijn al van vrijdag). Geen reactie en de advertentie werd ook niet op gereserveerd gezet. Goed, het was kerst, dus een beetje geduld had ik wel. Toen werd er een nieuw bod op de kast uitgebracht. Omdat ik de bui al zag hangen heb ik weer een mailtje gestuurd met de vraag of we de kast vandaag konden komen halen. Weer geen reactie. Vanmorgen de advertentie weer even bekeken en ik zag opeens een telefoonnummer staan. Vriend gebeld die met de aanhanger op pad is, en gezegd dat hij maar even moest bellen. En nu belt mijn vriend net terug dat de kast al is verkocht aan de hogere bieder. Terwijl mijn vriend ook best bereid was geweest om dat hogere bedrag te bieden, want die kast was precies wat hij moest hebben. Vet balen dus! Hij heeft nog wel tegen de man gezegd dat hij het geen stijl vindt en dat hij op zijn minst had kunnen reageren. En dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Ik probeer iedereen altijd netjes en snel antwoord te geven, hoe mensen ook zeuren, en vooral om eerlijk te handelen (waar ik mezelf weleens mee in de vingers snij), maar ik behoor geloof ik tot een uitstervend ras. En wat het irritantst is, is dat er op Marktplaats geen mogelijkheid is om een (onderbouwde) beoordeling achter te laten, wat op Ebay wel het geval is en erg nuttig is. Nu kun je de boom in met je frustraties en sta je met lege handen.

Sorry voor deze klaagzang, maar de stoom komt uit mijn oren van onmacht. Ik heb wel een email aan Marktplaats gestuurd om te vragen of het niet eens tijd wordt voor een beoordelingssysteem, zodat je het kaf van het koren kunt scheiden. Ben benieuwd of ik van hen wel antwoord krijg. Net trouwens even gekeken, maar de advertentie van de kast staat nog stééds op Marktplaats en staat nog steeds niet op gereserveerd...

11 opmerkingen:

 1. Daarom koop ik dus niet graag op marktplaats.
  Ik heb wel geen vervelende ervaringen en heb maar 1 x een spiegel gekocht die ik zelf ging halen een paar km verderop.

  Nu op zoek naar een nieuwe kast he...
  succes.
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verkoop op kapaza en de eerste krijgt hem ook al is zijn bod lager dan wie daarna geboden heeft. Dat is me al een paar keer overkomen en scheelt me soms maar 2 Euro , maar 1 keer al eens 75 Euro.
  Als ik een bod aanvaard bv. en er komt nog een bod voor ze er achter komen weiger ik dat bod en wacht ongeveer een week af tot ze er achter komen of gestort hebben.

  Enkele dagen geleden nog een hele lieve mail gekregen van een mevrouw waarin ze me dankte voor de manier waarop er gehandeld was. Ze zei: veel verkopers zitten niet in met hun kopers, maar jij niet. Zeldzaam.

  Blijkbaar zijn er dus nog vele anderen. Zelf heb ik ook een paar mails gestuurd voor spullen te kopen, maar inderdaad soms totaal geen reactie.

  Wel jammer voor je vriend natuurlijk. Maar niet iedereen is zo goedhartig. Voor sommige telt echt alleen het geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wanneer ik zelf een bod accepteer op een van mijn spullen en er wordt alsnog hoger geboden voordat ik de advertentie op gereserveerd heb gezet, dan stuur ik de hogere bieder meestal een mailtje dat ik al een ander bod heb aangenomen, maar dat ik het hun zal laten weten als die koop eventueel toch niet doorgaat. Ik vind dat Marktplaats strengere regels moet hanteren. Heeft me ook wel eens geld gekost, maar ik heb dan in ieder geval wel een zuiver geweten, en dat vind ik toch nog altijd belangrijker dan een paar euro's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is niet netjes zo ga je niet met elkaar om. Mijn man verkoopt ook weleens wat maar dan maken ze altijd en afspraak en dat komt hij ook na. Wij hadden voor de kerst ook wat op internet, dat staat nog steeds op internet, de persoon zou het na de kerst ophalen maar is nog steeds niet geweest. Dat is ook zo flauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een hork - wat is de naam van die verkoper
  ;-)?
  Ik dacht dat je wel een verkoper kon beoordelen, vroeger, maar heb mijn eigen beoordelingen (over mezelf als verkoper dus) nooit terug kunnen vinden?
  Mócht je al een hoger bod dan het oorspronkelijke willen accepteren (nog niet netjes, maar wel begrijpelijk, als geld zó belangrijk voor je is) dan laat je dat toch even weten?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stijlloos! Een deal is een deal!

  Ik heb nog een smalle kast staan die ik op MP wil gaan zetten, als je wil kan ik een foto doormailen. (helaas heb ik geen blog of google account dus ben ik altijd anoniem maar wel met me naam),
  Groetjes,
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja Hanneke, dat is inderdaad waar ik kwaad om word, dat ze niet even netjes melden dat de kast is verkocht en gewoon niets meer laten horen.
  Wil, we zijn op zoek naar een smalle hoge kast met een leggedeelte en een hanggedeelte. Ik heb inmiddels nog een paar kasten op het oog voor onder de vijftig euro, dus misschien lukt het daar wel mee. Mocht dat niet lukken, dan laat ik je even weten, oké? Mijn emailadres is oogopdetoekomst@gmail.com. Alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geaccepteerd is einde verhaal, heel makkelijk. Ik laat wel eens een te laag bod staan, zeker als het belachelijk laag is. Zo vond ik het eerste bod van 35 euro voor een microscoop die uiteindelijk 400 opgeleverd heeft gewoon niet oke. Mailt die bieder later ook: waarom ik niet gereageerd heb. Nou, lijkt me duidelijk als er dezelfde dag al betere biedingen komen. Maar als ik een bod aanvaard zet ik de advertentie zelfs eerst op gereserveerd en dan pas mail ik dat het bod goed is en hoe we het af gaan handelen. Wat een plurk zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje, wat sneu van die verkoper zeg..

  Gelukkig bestaan er ook nog goede verkopers: zo heb ik gisteren de DVD's van Heartbreak High (jeugdsentiment.. ;-)) besteld en vandaag staat het geld waarschijnlijk op zijn rekening, als de bank mee wil werken.

  Maar ook al is het bij hem nog niet gestort, dan stuurt hij ze toch op 'zodat ik ze (pakketpost) nog voor de jaarwisseling en het weekend heb en ze kan kijken'. Aardig, en een kwestie van wederzijds vertrouwen. Gelukkig komt dat dus ook voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook een handelaar op verschillende site's zoals MP, ik erger me ook aan dezelfde dingen.
  Ook wij hebben al vaker een hoger bod misgelopen omdat we de toezegging al hadden gedaan, eerlijk duurt het langst he !

  Maar 8 van de 10 biedingen zijn helaas niet serieus dat is weer de andere zijde, of mensen met wie je een afspraak hebt komen gewoon niet opdagen etc..

  ( weet niet hoe ik mijn reactie moet plaatsen, anders dan anoniem wat ik niet ben )

  Groetjes Deboor

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt voor alle reacties. Ik zal ze even kopiëren (anoniem uiteraard) en bij elkaar in een vervolgmailtje naar Marktplaats zetten. Misschien zien ze dan het licht een keer.

  BeantwoordenVerwijderen