Pagina's

dinsdag 5 januari 2010

Bah!

Ooit wel eens vis laten aanbranden? Ik nog nooit, tot vanmiddag dan. Om de katten wat lekkers te kunnen voorschotelen kocht ik vanmiddag een pakje diepvries-witvisfilets, waarvan ik er twee met water op het gas zette om acht minuten te koken. Toen ik vijf minuten later beneden kwam, kwam me een walgelijke stank tegemoet en was de witvis zwart geblakerd. Het was onmogelijk dat het water in die korte tijd verdampt was, maar ik zag al snel dat al dat water op mijn gasstel lag. Mijn oude pannetje was duidelijk té oud geworden en een van de kleine roestplekjes aan de buitenkant had het blijkbaar begeven. Bah, bah, bah, wat stinkt dat vreselijk! Gasstel schoongemaakt, pannetje na iets te laten afkoelen met vis en al in de vuilnisbak gekieperd en de afzuigkap op volle kracht aangezet. En daarna ook de buitendeur en het raam maar even opengezet, want de stank was niet te harden. Duur vissie, want nu moet de cv natuurlijk weer op volle toeren draaien om het beneden enigszins behaaglijk te krijgen. Gelukkig had ik maar de helft van het pakje vis gebruikt, dus morgen nog maar eens proberen, in een góéd pannetje.

Toen ik gisteren in de kattenkamer was, merkte ik opeens hoe stil het daar was. En dat zette me aan het denken. Houden katten eigenlijk van muziek of kan het ze niets schelen of het stil is of niet? Google was er goed voor. Ja, katten houden van muziek, er zijn er zelfs die een voorkeur voor een bepaalde stijl hebben. En toen vond ik zelfs heuse cd's speciaal voor katten gecomponeerd. Geweldig wat mensen toch al niet kunnen verzinnen. Ik zou er bijna een hebben gekocht, want het was best mooie muziek. Bijna natuurlijk, want op de radio is ook leuke muziek en die is gratis. Dus heb ik (noem me maar gestoord) mijn ghettoblastertje bij de mannen gezet en doe ik af en toe de radio een uurtje aan. Wat ik wel heb gedaan (dan weten jullie zeker dat ik gestoord ben), is de demo's van de kattencd's afgespeeld. Omdat mijn werkkamer aan de kattenkamer grenst had ik de computerboxjes naar de muur gedraaid en de demo's vrij hard afgespeeld. En daarna natuurlijk de kattenkamer binnengestormd om de reactie te bekijken. Ze zaten allebei rustig op een stoel, Droopy wel aandachtig met zijn kop omhoog, maar dat kan ook zijn omdat ik daar zo verwachtingsvol stond te kijken. Toen het muziekje voorbij was, begon Droopy zich onmiddellijk te wassen en had hij opeens ook geen aandacht meer voor mij. Toeval natuurlijk, maar toch...

Op geldgebied valt er weinig te melden. Ik heb nog geen bericht van het energiebedrijf over mijn eindafrekening, dat verwacht ik deze week wel. Er is een factuur de deur uit naar een opdrachtgever die meestal binnen twee weken betaalt, dus dan komt er weer wat geld binnen. En ik heb een voorschot aangevraagd voor een langlopende opdracht omdat het anders net wat krap zou worden.

Gisteren heb ik al iets van mijn verlanglijstje van 2010 gekocht: de kruimelstofzuiger. Niet de allergoedkoopste, dat leek me niet slim, maar eentje van 35 euro met een dubbel filtersysteem. Ik had al zo'n ding nodig voor rond de houtkachel, maar ook voor de kattenkamer en mijn bureau is het een uitkomst. En ik heb net een workshop afgezegd waar ik me door een vriendin toe had laten verleiden, en die had ik al betaald. Dat geld krijg ik dus terug: 35 euro, dat kan ik mooi wegstrepen tegen de kruimeldief. Net voor 22 euro boodschappen gedaan, als het goed is heb ik tot zaterdag genoeg in huis voor twee personen. Vanavond een kiproerbak met paprika, pinda's, citroen, paksoi en gember, morgen andijviestamppot, donderdag pasta bolognese en vrijdag iets uit de vriezer, zal wel iets van spinazie met een eitje, een gehaktbal en aardappelkroketjes worden.

6 opmerkingen:

 1. Vis is me nog nooit mislukt...en maar gelukkig ook als ik dat lees.
  Goed dat je een verlanglijstje hebt, dat is fijn met afwerken. Ik moet dringend sweaters en vesten hebben, in de was is een vest gekrompen en dat was mijn een na laatste. Dus nu de uitverkoop in en ik heb er al een gekocht. Toch nog maar eens winkelen of een ochtend naar het winkeltje van het Leger des Heils, ken je dat al? Leuke kleren maar wel goed zoeken en voor weinig geld.
  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom sluit je die katten eigenlijk op? Ik denk dat ik dat verhaal gemist heb. Een kat is toch een gezelschaps dier? Of zie ik dat verkeerd.
  Als ik een kat zou hebben dan hoort die bij mij in de kamer gezellig liggend in de vensterbank of op de bank. Nou ja die kattenharen is erg maar dat moet je er voor over hebben. Ik heb een kruimeldief van de rommelmarkt voor 2 kwartjes en die zuigt perfekt. Gebruik hem inderdaad ook bij de houtkachel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee Pien, winkeltje van het Leger des Heils ken ik niet, geloof ook niet dat dat hier ergens in de buurt zit. Maar wel vier kringloopwinkels, ook erg leuk.
  Johanna, ik heb de katten noodgedwongen in huis genomen omdat ze anders naar het asiel zoude moeten en dat wilde ik niet. Eigenlijk wil ik ze dus ook niet voorgoed, dit is een noodoplossing. Het is niet alleen het verharen, maar ook het overgeven, plus dat ze alles omver mikken wat niet vastgelijmd zit. Mijn vriend kon geen plantje of bloemen neerzetten of het werd een gigantische puinhoop. En dat wil ik dus niet. Klinkt misschien hard, maar als ik ze echt wilde, had ik allang zelf katten gehad. Bovendien zijn ze nog nooit van hun leven buiten geweest en dat wordt hier een probleem. Die sufferds zouden onder de eerste de beste auto lopen omdat ze geen idee hebben wat dat is. Maar wees gerust, ze krijgen hier meer aandacht en knuffels dan in hun vorige huis waar zelden iemand thuis was, dus wat dat betreft zijn ze erop vooruit gegaan. En wie weet, als het verharen en overgeven minder wordt, probeer ik het over een tijdje misschien wel om ze uit de kamer te laten. Maar dat naar buiten gaan, daar ben ik als de dood voor. Ondertussen zoeken we verder naar een liefdevol tehuis voor de mannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik het zo lees boffen de katten dat ze bij jou terecht zijn gekomen.
  Wat je wel kunt doen is een horendeur in de kattenkamer maken dan kunnen ze er niet uit maar jij kunt wel in een oog opslag zien wat ze aan het doen zijn en ze horen jou natuurlijk ook gewoon door het gaas van de deur.

  Zou je de katten niet zelf willen houden?
  Hoe oud zijn ze?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eurootje, een hordeur zijn ze binnen vijf minuten doorheen, ben ik bang. Aan de ene kant wil ik ze best zelf houden, maar aan de andere kant vind ik het ook best heel lastig met schoonhouden en langere vakanties. Ik heb mijn hele leven dieren gehad, en eigenlijk vind ik het nu ook wel erg lekker dat ik ze niet heb (had). Nu pas ik af en toe op honden of katten van vrienden die op vakantie gaan, dat is ook erg leuk en gezellig. Ik heb me ooit voorgenomen nooit meer een huisdier te nemen, om de simpele reden dat het zo verdomd veel pijn doet als ze doodgaan. Dat kun je geen goede reden vinden, maar ik wil dat mezelf eigenlijk niet meer aandoen. Deze katten zijn 13 jaar, maar heel levendig en gezond, dus als je misschien iemand weet...?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helaas ik kan ze zelf niet hebben omdat ik er al een paar in huis heb ;-)
  Een horendeur is trouwens heel stevig hoor ik heb er al jaren een in mijn tuindeur zitten en ze klimmen er met regelmaat in maar hij is nog steeds niet stuk.

  Hoop je een goed huis kunt vinden.

  BeantwoordenVerwijderen