Pagina's

woensdag 6 januari 2010

Zuinig en toch royaal

Royal Canin heeft een leuke aanbieding om drie soorten kattenbrokjes gratis te proberen. Bij de dierenwinkel kocht ik vanmiddag dus zo'n testpakket met daarin drie zakjes brokjes van 120 gram in verschillende varianten, en heb meteen de gegevens ingevuld op de website van dit kattenvoermerk. Als het goed is krijg ik binnen enkele weken het aankoopbedrag van 4,95 euro terug. Binnen een paar dagen krijg ik ook een tegoedbon van 5 euro voor een volgende aankoop. Ik heb net de proef al op de som genomen en de mannen wat van de smaak Protein Preference voorgeschoteld. Nou, ze vonden het erg lekker, het was zo op. Geen miskoop dus. Maar of ik dat dure voer ook ga kopen als ik er de volle mep moet betalen... ik denk het niet (of misschien alleen met dierendag en sinterklaas).

Wat een sneeuw hier opeens weer. Binnen tien minuten lag er alweer een aardig pak. Het is wel lekkere knerpsneeuw, dus heerlijk om in te lopen.

Vanmiddag kreeg ik het boekje binnen dat ik via bol.com tweedehands had gekocht: Je geld of je leven van Hanneke van Veen en Rob van Eeden (het 'vrekkenechtpaar'). Ik had gelezen dat dat een erg leuk boekje is en goed voor de inspiratie. Als ik het uit heb en het niet wil bewaren, is het een leuk cadeautje voor een verjaardag of ik bied het in mijn eigen verkoopaccount bij bol.com weer te koop aan.

En dan heb ik vanmiddag ook nog wat leergeld betaald. Mijn vriend zou volgende week donderdag de sleutel van zijn nieuwe huisje krijgen, maar omdat hij gisteravond opeens een beetje paniekerig werd van het idee dat het om wat voor reden dan ook niet door zou kunnen gaan (en hij al de helft van zijn inboedel uit zijn oude huis heeft verkocht), heb ik voorgesteld dat hij zou bellen of het niet eerder kon. En nu mag hij overmorgen de sleutel al halen en het huurcontract tekenen! Dus leek het me wel leuk als hij dan een kaartje van mij in zijn nieuwe brievenbus zou vinden. Meestal maak ik zo'n kaartje zelf, maar ik was inspiratieloos en had ook geen toepasselijk kaartje meer in huis, en ben toen dus de boekwinkel ingestapt. Eigenlijk hadden ze niet zoveel leuks, maar toch maar een kaartje uitgezocht. Bij de kassa moest ik 3,45 euro (!) afrekenen voor een lullig dubbel kaartje en een gewone witte envelop. En trut die ik ben zeg ik dan niet "o, laat dan maar", maar betaal zonder iets te zeggen en ga me pas thuis druk maken om die onnodige uitgave. Zal me leren dat ik mezelf er de volgende keer toch maar toe moet zetten om te gaan fröbelen en een veel leuker en persoonlijker kaartje te maken. Soms ben ik een schande voor mijn IQ.

8 opmerkingen:

 1. Wow, dat is inderdaad erg duur, voor een simpele kaart! Ik kan me voorstellen dat je baalde. Maar je vriend is er vast erg blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, heb je het boek ook. Manlief is er druk in aan het lezen. Echt een eye opener vond ik destijds.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dat boek ook gelezen, en vond het ontzettend inspirerend. Mocht het je aanspreken, dan is er daarna ook nog veel leesvoer in dezelfde richting!
  Binnenkort dus even Royal Canin halen voor de katten. Ze zitten nu aan (gratis) Iams, van mijn schoonmoeder gekregen. Ik vind hun vacht altijd meer glanzen als ze op dat dure voer zitten. Maarja, zo'n vacht is dan wel prijzig.

  Ik durf trouwens ook niet altijd dan te weigeren hoor. Ligt aan mijn bui. Heb wel laatst in de bioscoop gezegd, dat ik 13,50 voor een (3D) filmkaartje ronduit belachelijk vind. Maar dat is dan ook echt iets extreems, als je het mij vraagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet teveel verwennen die katten straks willen ze niet meer anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als de kaart heel toepasselijk is dan zou ik dat zo uitgeven, ik ben niet zo heel handig met knutselen.
  Soms gaat het om het gebaar en dat mag dan toch geld kosten. Binnen budget dan.

  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt ook hele leuke setjes met kaarten kopen, die echt niet te duur zijn bv. 6 kaarten voor 1 euro. Dan kun je die af en toe gebruiken voor meerdere doelen zoals verjaardag, beterschap, verhuizing en verjaardagen. Heel erg goedkoop dus. Zet je er even over heen dat je dit geld hebt uitgegeven. Moet ook een keer kunnen.
  Gr. Lege Zakken Vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Joh op de markt of bij de action koop je 6/8 kaarten voor 1,50 of zo gewoon eens om je heen kijken.. ik heb zelf tegenwoorig voor alle gelegenheden een kaartje in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, daarom vind ik mezelf juist zo stom. Ik heb stapels kaarten in huis (ook van die goedkope setjes en gratis Boomerangkaarten), maar er zat toevallig niets verhuizigs bij. Had natuurlijk gewoon een neutraal kaartje kunnen kiezen en zelf een toepasselijke tekst erop kunnen zetten. Nou ja, overkomt me niet meer, zullen we maar zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen