Pagina's

woensdag 13 januari 2010

Buzzzzzz

Ik zal mijn buzz-berichtjes (zie blog eerder deze week) maar steeds dezelfde titel geven, dan kunnen jullie in één oogopslag zelf bepalen of jullie dat interessant vinden om te lezen of niet.

Gisteravond koos mijn vriend voor de Japanse sukiyaki-woksaus van MeiAsia. Volgens de Engelse bereidingswijze zou dit met entrecote, chinese kool, paddestoelen en bamboescheuten moeten, maar de Nederlandse gebruiksaanwijzing vond vlees, kip, vis of tofu en 400 gram groenten naar keuze wel oké. Omdat ik uit voorraad kookte, maakte ik sukiyaki-kip met paprika, ui, paksoi, wortel en peultjes. Door de rijst doe ik altijd een schepje kurkuma, omdat het gezond is, maar ook omdat de rijst er zo'n gezellig geel kleurtje door krijgt.

Eén verpakking is voldoende voor twee personen met een normale eetlust, voor grote eters wordt het krap. De woksaus was erg dun, voordeel daarvan is dat hij in de rijst trekt, die daardoor ook een lekker smaakje krijgt, en dat de ingrediënten geen zichtbaar bruin laagje krijgen, zodat het geheel een fris uiterlijk houdt. Het smaakte heerlijk, al was het naar mijn smaak wel wat te zout (mijn vriend vond dat wel meevallen). Reden daarvoor kan zijn dat ik waarschijnlijk minder groenten heb gebruikt dan was aangegeven. Maar al met al is het goed bevallen. Volgende keer wil ik het met de ingrediënten uit de Engelse gebruiksaanwijzing maken, dat zag er namelijk ook erg lekker uit. Ik vond het een leuke kennismaking met dit voor mij onbekende merk en ben heel benieuwd naar de andere smaken.

3 opmerkingen:

 1. Ziet er wel lekker uit.

  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt me leuk om op die manier producten uit te proberen!
  Grappig dat geïmporteerd eten altijd anders is in elk land, zoals zo'n wokmaaltijd dus ook het geval is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er inderdaad lekker fris uit van kleur.

  BeantwoordenVerwijderen