Pagina's

vrijdag 22 januari 2010

Heeee

Wil er nou echt niemand gratis die Indiase butter chicken wok sauce van MeiAsia uitproberen....? Ze zijn echt lekker, hoor, die mixen. Je zou hem ook met tofu kunnen maken als je geen kip eet.

Het etentje met mijn vriendinnen was heel geslaagd. De gado-gado en de biefstuk met zwartebonensaus waren bijzonder lekker, daar was iedereen het over eens. Het was een gezellige rotzooi met koken. Het etentje vond plaats bij een vriendin, die de perfecte gastvrouw speelde. Lekker vooraf ciabatta met kruidencréme en een soepje dat weliswaar uit blik kwam, maar boven verwachting erg lekker bleek te zijn (van de Aldi, straks maar eens kijken of ze daar nog wat van in voorraad hebben). Ze had 's middags alle groenten al voorgesneden, dus de gerechten waren zo klaar. Voor de vegetarische vriendin die ook nog eens allergisch voor alles en nog wat is had ze een speciale nasi gemaakt, maar gelukkig vond ze de gado-gado ook erg lekker en kon ze daar wel tegen. Ik geloof dat we bijna drie uur aan tafel hebben gezeten, voor we het wisten was het elf uur. Veel gepraat, onder andere over ouders. Vijf vrouwen, vijf verschillende, soms schokkende verhalen. We zijn heel openhartig tegenover elkaar, dat vind ik heel bijzonder, we hebben het echt getroffen met elkaar.

Zaterdag mag mijn vader naar huis. Gelukkig komt er voorlopig twee keer per week een gezinshulp om hem en mijn moeder met wat dingen te helpen. Hij was gisteren voor zijn doen vrij aanspreekbaar en zat naast zijn bed te eten toen ik binnenkwam. Natuurlijk lag de helft van de hutspot nog op zijn bord en beweerde hij vol te zitten. Aandringen dat hij moet eten heeft dan geen enkele zin, dus dat heb ik maar niet eens geprobeerd. Als hij weer thuis is neem ik wel weer vette kipfkluifjes en paling mee, dat vindt ie echt lekker en zo krijgt hij weer de nodige calorieën binnen. Hij eet op zich elke dag goed en gezond, daar zorgt mijn moeder wel voor, maar hij blijft graatmager, op het enge af. Vijftig kilo voor een man van ruim een meter tachtig is natuurlijk veel te weinig. Nou ja, ik zal blij zijn als hij weer thuis is, dat voelt toch beter. Ik ben blij dat mijn zus in Nederland is en niet in haar huis in Griekenland, nu kunnen we de bezoekjes mooi afwisselen met zijn drieën.

Vanavond brengen vriend en ik voor het eerst de avond en nacht in zijn nieuwe huisje door. Ik ga straks boodschappen doen en een house-warming pakketje voor hem maken met lekkere dingen erin die hij voor zichzelf niet zo snel zou kopen. Leuk, verheug me daar al op.

4 opmerkingen:

 1. Het geeft toch rust dat ie naar huis mag. Klinkt las een mooi weekend, zo'n eerste nacht in een nieuw huis. Hoop dat het mooi en niet te vol is geworden.

  En bij jou? Als het vrouwtje van huis is dansen de katten op tafel....:-)

  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, butter chicken bij het Indiaas restaurant is altijd erg lekker. En daarbij ben ik wel weer op zoek naar wat nieuwe gerechten, dus.... ik zou het zakje wel willen proberen.
  Ik ben benieuwd of ik net zulke lekkere butter chicken kan maken met dat zakje :-)

  Greetz,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pien, de katten blijven lekker in hun kamertje als ik weg ben, maar ik ben morgen eind van de ochtend alweer thuis, want het nieuwe huis van mijn vriend is op twee minuten lopen van mijn huis. Ze hebben nu wel elke dag speelkwartier, dan mogen ze het hele huis door. Ik schrijf binnenkort wel een updateje over de mannen.
  Jacqueline, geef je adres even door op oogopdetoekomst@gmail.com, dan stuur ik je het pakje toe. Ik ben ook heel benieuwd of ie lekker is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn echte aardappel eters dus aan mij is het niet goed besteed.

  BeantwoordenVerwijderen