Pagina's

donderdag 7 januari 2010

Kort

Helaas, te vroeg gejuicht wat het overgeven van de katten betreft. Gisteren had een van de mannen zijn maaginhoud toch over het zeil verspreid. Op zich niet zo erg, maar ik vraag me dan toch af waarom. Ik had ze eind van de ochtend wat van de nieuwe brokjes gegeven en later op de middag gekookte witvisfilet (dit keer niet zwart). Droge brokjes staan er de hele dag en daar eten ze zo af en toe naar believen een hapje van. Nou ja, van één keer per dag overgeven naar één keer per vijf dagen is al een hele vooruitgang.

Ik kreeg net bericht van de bank dat de rente weer eens verlaagd is, naar 2,4%. Nog even en je moet geld toegeven als je wilt sparen. Het voornemen om hypotheek af te willen lossen wordt daardoor wel steeds sterker.

Straks eten bij mijn zus en zwager, gezellig, en altijd lekker. Gelukkig ziet het weer er vandaag wat vriendelijker uit, want gisteren heeft mijn vriend door de onverwachte sneeuwval tweeënhalf uur gedaan over een stukje waar hij normaal twintig minuten over doet. Toch even de regen(sneeuw)radar in de gaten houden en in geval van twijfel wat vroeger naar huis vanavond.

6 opmerkingen:

 1. Is die overgever al eens getest op zijn nieren? Drinkt hij ook veel? Dan zou dat het best eens kunnen zijn. Nierpatienten drinken veel en zijn vaak misselijk omdat ze te eiwtrijk voer eten. Hiervan worden ze misselijk en drinken om de achteruitgang van de nierenop te vangen. De dierenarts kan dit controleren met een bloedtest. Heeft de kat het aan zijn nieren dan is er nog geen man (kat) overboord omdat ze dieetvoer een goed leven kunnen hebben. De brok hiervan is niet veel duurder dan een goede brok uit de dierenwinkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ineke,
  Hij drinkt niet zo veel, eerder weinig. Ik denk eerder dat het aan het schrokken ligt dat hij doet, hij probeert altijd eerder klaar te zijn met eten dan de ander, zodat hij dat bakje ook verder kan leegeten. Daarom geef ik ze nu twee keer per dag een kleine hoeveelheid en blijf ik erbij zitten om ervoor te zorgen dat hij na zijn eigen bakje stopt met eten en de ander ook wat binnenkrijgt. Heel goed dat je over die nieren begint, ik had vroeger twee oude katten die daar last van kregen, maar kan me niet meer herinneren wat daar de symptomen van waren. Met dieetvoer zijn ze allebei 18 geworden, al vonden ze het niet echt heel lekker. Ik zal het in de gaten houden, bedankt voor het meedenken. Misschien is het sowieso een goed idee om ze eens mee te nemen naar de dierenarts voor een algehele checkup.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien toch even met de dierenarts overleggen inderdaad, het lijkt me erg slecht voor zijn slokdarm en gebit als hij zo vaak overgeeft! Ik zet altijd Poes op de gang te eten omdat zij langzamer eet en Kater ook altijd haar bakje wil leegvreten. Maar dat werkt niet als je ze niet buiten de kattenkamer wil, natuurlijk.
  Overigens, ik ken een hond die ook zo erg schrokt om dezelfde reden, maar die geeft nooit over, krijgt alleen een soort hik. Dus, hoewel je katten niet met honden moet vergelijken, zou er misschien wel iets anders achter kunnen zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Denk inderdd dat het van het schokken komt, ik heb er ook zo eentje je doet er eigelijk heel weinig aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het 'acuut' overschakelen naar andere brokken kan ook nog wel eens problemen geven bij katten. Het wordt vaak ook aangeraden om de nieuwe brokjes eerst met de oude te mengen de dan de verhouding met nieuwe brokjes langzaam op te schroeven.
  Los daarvan heb ik ook zo schrokkertje thuis, omdat deze dame waar ze vandaan komt altijd te laat was, heeft ze nu het idee dat er een oorlogswinter komt telkens als ze eten krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 2,4% rente is altijd nog meer dan wat ik krijg (2%) maar inderdaad sparen is niet rendabel op het moment want de inflatie is hoger dan de groei.

  BeantwoordenVerwijderen