Pagina's

zaterdag 20 februari 2010

Buzzzz

Gisteren weer heerlijk gegeten uit de doos met MeiAsia producten die ik buzz. Omdat we met zijn vijven waren heb ik twee verschillende gerechten gemaakt, de Indiase butter chicken, met naan natuurlijk (niet zelfgemaakt helaas, daar had ik geen tijd voor) en de Chinese biefstuk met zwarte bonensaus, paprika, paksoi, bamboereepjes en lente-uitjes. Als bijgerecht gekruide sperziebonen, bestrooid met seroendeng, en natuurlijk rijst en mie. Ik dacht dat ik een flinke hoeveelheid had gemaakt, maar het ging schoon op. En de conclusie was unaniem: Lekkerrrr! Mijn zwager geeft in Griekenland met veel succes kookworkshops, dus hij was een zeer geschikte proefpersoon. Ook neemt hij nooit een blad voor de mond als hij iets niet lekker vindt, maar zelfs hij vond de gerechten erg geslaagd en wilde dan ook graag een paar pakjes meenemen om in Griekenland ook eens wat anders te koken dan Grieks.

Ik was van tevoren door Jacqueline (die ik via dit weblog een pakje heb toegestuurd om uit te proberen) gewaarschuwd dat de butter chicken flink pittig was, dus heb ik er uit voorzorg extra kokosmelk en gehakte diepvriesspinazie aan toegevoegd om de saus wat te verdunnen zonder de smaak te zeer aan te tasten. Dat bleek een goede greep, want al stond mijn broer het zweet toch even op het voorhoofd, was het gerecht lekker pittig zonder dat de vlammen je uitslaan. De biefstuk met zwarte bonensaus was minder heet, maar erg lekker door de vele groenten die erin zaten.

Kortom, het was weer een zeer geslaagd etentje. Buzzer mag van mij vaker dit soort pakketten sturen, het is me reuzegoed bevallen. Er zitten nu nog twee woksauzen in de doos, dus de bodem komt in zicht. Volgende week maar weer eens wat mensen uitnodigen voor een van de andere gerechten.

2 opmerkingen:

  1. Wat fijn voor je dat het eten zo geslaagd was en gezellig : al die mensen.

    Meer doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat het goed bevallen is! Klinkt erg gezellig en lekker!

    Ik mag maggi wokblokje buzzen, ik ben zo benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen