Pagina's

donderdag 25 maart 2010

Allegaartje

Wat ik vanmiddag ook heb gedaan, is even binnenlopen bij de dierenkliniek om te informeren naar prijzen van chippen en een check-up van de oude mannen. Bij elkaar komt dat voor twee katten op 150 euro. Het is veel geld, maar eigenlijk valt het me nog wel mee. Ze worden even grondig geïnspecteerd, gechipt en geënt. Over een week of twee dus maar even een afspraak maken.

De dure paaseitjes zijn trouwens goed in de smaak gevallen hier. Rooie Sam vindt het een sport om een eitje uit het schaaltje op tafel op de grond te mikken en het hele huis door te tikken. Nou ja, dat pleziertje gun ik hem wel. Alleen, eentje vindt ie niet genoeg, ben dus bang dat het straks al ruim voor Pasen eieren zoeken en rapen wordt. Maar ach, ik vind hem zooo leuk als ie dat soort dingen doet. Vooral het proppen apporteren is een dagelijks terugkerend ritueel na het eten. En als ik het even niet door heb of er is geen prop voorhanden, dan gaat ie zelf aan de slag met de kranten die klaarliggen om de kachel mee aan te maken. Droopy vermaakt zich nu al zo'n tien minuten met een postelastiek, dat is zíjn pleziertje. Het verbijstert me elke keer weer hoe razendsnel ze nog zijn voor hun leeftijd. Vooral als ze samen aan het stoeien zijn, zijn ze soms niet meer dan een flits.

4 opmerkingen:

 1. Wow, kan me voorstellen dat ie paaseitjes helemaal te gek vindt. Ben je niet bang dat ie ze openmaakt? Kater hier doet dat met alles wat mogelijk eten verborgen kan houden voor hem. Zelfs pakken meel of koffie gaan eraan...
  En probeer eens een satéprikker over de grond te rollen. Pret gegarandeerd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij mag alleen met paaseitjes spelen als ik beneden ben, Budgetstudent, dus ik kan hem in de gaten houden. Als ik naar boven ga, worden ze verzameld en gaat de tussendeur dicht zodat hij er (tot zijn spijt) niet meer bij kan. Tot nu toe rolt hij er trouwens alleen mee, geloof niet dat hij door heeft dat er iets in zit. Leuke tip van die satéprikker, zal ik eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook leuk is een pingpongballetje. Althans, bij ons is het een succes. Dan stuiteren zowel de kat als het balletje fanatiek door de hele kamer. Met een houten vloer maakt dat lekker veel herrie, maar wel ontzettend leuk om naar te kijken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zal op een plavuizen vloer dan ook wel lekker klinken, Patrick. Nu nog een pingpongballetje op de kop zien te tikken, dan krijg ik die overtollige energie er wel uit bij ze :-)

  BeantwoordenVerwijderen