Pagina's

vrijdag 5 maart 2010

Dilemma

Een tijdje terug vroeg een vriendin of ik iets voor haar wilde ophalen bij de schoonheidsspecialiste hier om de hoek waar ze iets had besteld. Zelf woont ze hier niet in de buurt. Het product kostte bijna dertig euro, wat ik heb voorgeschoten. Mijn vriendin mailde me later dat ze het geld wel op mijn rekening zou storten, maar... dat is nog niet gebeurd. Ik heb haar daarna nog een paar keer gezien, maar ze begon er ook niet over, en ik dus ook niet. Nu weet ik absoluut, honderd procent zeker dat het geen onwil is, want ze is heel betrouwbaar in dat soort dingen, maar nu weet ik niet wat ik moet doen. Het gaat me niet om het geld, want zij is altijd heel gul met het weggeven van dingen, dus ik zou dit met alle liefde voor haar willen betalen. Waar het om gaat is dat het zou kunnen dat ze het geld wel heeft gestort, maar dat er iets mis is gegaan. Mijn rekening staat inmiddels weer op mijn meisjesnaam, het zou kunnen dat zij mijn oude naam nog heeft gebruikt (dan is het teruggestort naar haar, ook geen probleem). Maar het zou ook kunnen dat het geld door een verkeerde overschrijving bij iemand anders terecht is gekomen. Ja, en dát zou me nou weer wél dwarszitten.

Maar... hoe vraag ik haar of ze het geld heeft overgemaakt zonder dat het lijkt alsof ik dat doe omdat ik dat geld per se wil hebben. En als ze vergeten is het over te maken, bezorg ik haar misschien een schuldig gevoel en zal ze het geld alsnog willen betalen, wat míj weer een naar gevoel zou geven.

Ik was van plan het maar te laten zitten, maar ik merk dat het door mijn hoofd blijft spoken. Hoe zouden jullie dit oplossen?

7 opmerkingen:

 1. ik zou haar een mailtje sturen met de vraag of ze het voorgeschoten bedrag al naar je heeft overgemaakt, omdat het nu op je meisjes naam staat en het gevoel heb dat er hier en daar soms iets blijft hangen.
  Dan krijg je vanzelf antwoord.

  Waarom zou je haar een schuld gevoel bezorgen we vergeten toch allemaal wel eens wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zou ik dat ook doen Eurootje. Zeker bij vrienden kun je dat vragen.

  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het ook met eurootje eens, ook ik zou het zo aanpakken. Ook al wil je het met alle liefde voor haar betalen, zo werkt dat niet. En zoals pien zegt, bij vrienden moet moet het gewoon kunnen vragen. Je krijgt anders een punthoofd van het piekeren en het blijft op een of andere manier een beetje tussen jullie in staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou ook gewoon even informeren in de trant van "Klopt het dat je dat bedrag nog niet hebt overgeschreven of is er misschien iets misggegaan" Ik ben ook wel eens iets vergeten over te maken en kwam daar veel later zelf achter. Dat vond ik heel naar.
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OodT: Als het door je hoofd blijft spoken, moet je er zéker over beginnen: vriendschap is te waardevol om te laten verpesten door € 30,--.
  Ik pak dat soort dingen aan op de manier van Tineke; zowel voor mijn werk als privé (al gebeurt dat laatste natuurlijk minder vaak.)

  Ooit heb ik zoiets aan de hand gehad met een vriendin, die iets van mij vernielde, geen WA-verzekering had, en die vervolgens (dacht ik ) het afgesproken bedrag niet betaalde... Bleek het bedrag bij de bank te zijn blijven hangen..... Dat zette uiteindelijk onze vriendschap (met andere dingen) best onder druk -ik heb er weken over lopen broeden, en toen ik ernaar durfde te vragen, was de ergernis eigenlijk al teveel opgelopen (maar het ging ook om eenveelvoud van € 30,--)
  Als je er iets mee doet: Sukses (want makkelijk is het niet, als het om privégeld gaat!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als het zo'n goede vriendin is moet je dat gewoon kunnen vragen....
  Ik vond dat zelf altijd moeilijk en blijkbaar terecht want sinds ik "zakelijk' doe en op de centjes led ben ik daardoor al een aantal mensen kwijt geraakt (ik was immers altijd zo makkelijk met de centjes)nou ja dat waren dan geen echte vrienden denk ik maar als t alleen maar daarom ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon even vragen inderdaad en als het niet lukt is het niet een echte vriendin. Ben het helemaal met mijn voorgangers eens.

  BeantwoordenVerwijderen