Pagina's

woensdag 28 april 2010

Abacadabra

Leuk, kreeg ik op mijn verzoek om informatie een reactie uit het Poolse plaatsje waar mijn oma in 1895 is geboren, alleen.... het is in het Pools! Ik had mijn email in het Engels geschreven, maar waarschijnlijk was dat geen aanleiding genoeg om aan te nemen dat ik geen woord Pools spreek, lees of schrijf. Nu dus op zoek naar iemand die deze onbegrijpelijke taal wel beheerst en het emailtje voor me kan vertalen. Iemand??

9 opmerkingen:

 1. Via mijn vrouw ken ik iemand die werkt als directeur van het archief in Tiel. Zij is Poolse en al jaren getrouwd met een Nederlander. Je kunt mij het mailtje sturen, of ik kan haar eerst even via mijn vrouw morgen vragen of zij het wil doen en jouw haar directe mailadres doorgeven.Zeg maar wat jou past. Gr Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk, dáárom vind ik Internet zo'n fantastisch medium. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kees, als je dat zou willen doen, zou dat fantastisch zijn. Het is maar een kort mailtje, dus ik denk dat ze het zo vertaald heeft. Ik zou het echt erg op prijs stellen. Je kunt mij mailen (of de dame in kwestie laten mailen) op oogopdetoekomst@gmail.com.
  Inderdaad Mieke, zo zie je maar weer hoe klein (of juist hoe groot) de wereld wordt door internet, én door aardige mensen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Via google translate was ook nog een mogelijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vertaalmachines herkennen helaas nog geen context, Johanna, heb je wel eens geprobeerd via zo'n tool iets te vertalen? Een van de vele voorbeelden was de vertaling op een website van General Custer (een Amerikaanse generaal), wat door een vertaalmachine vrolijk was vertaald in Algemene Custer. Ik zou het voor de gein wel eens kunnen doen natuurlijk, en dan vergelijken met de vertaling van de mevrouw die Kees zijn vrouw kent. Misschien leuk voor een toekomstig blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb je een mailtje gestuurd. gr Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kees, ik heb niets ontvangen van je. Zou je het nog een keer kunnen proberen? Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. als het goed is nu wel, was blijbaar iets misgegaan bij mij. gr Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik zou zeggen de poolser specialiteitenzaakjes komen op als paddestoelen evenals het poolse personeel bij uitzendbureaux mss eens op goed geluk proberen of iemand je daar kan helpen??

  BeantwoordenVerwijderen