Pagina's

maandag 26 april 2010

Hebzucht en verdiende loon

Gisteravond stuitte ik tijdens het zappen op het programma Miljoenenjacht, ongeveer halverwege de uitzending. Ik had het nooit eerder gezien, maar ben even blijven hangen. Verbijstering was mijn deel! De mevrouw die speelde moest koffers openmaken met geldbedragen, in de hoop dat de lage bedragen eruit zouden gaan. Een puur gokspel, waarbij je naast mazzel alleen het gezonde verstand nodig hebt om op tijd te stoppen. De mevrouw kreeg een bedrag van 266.000 euro aangeboden. Zoonlief riep vanaf de tribune "doorgaan, doorgaan", en... de mevrouw ging door, met het risico alles kwijt te raken. De stoom kwam toen al uit mijn oren, wat een stommeling. Een bedrag van 266.000 euro afslaan uit pure hebzucht omdat je er heel misschien nog meer uit kunt slepen. Toen het daarna mis ging (en de zoon op de tribune erg stil werd en opeens vond dat het háár beslissing was) kon ik alleen maar hartgrondig zeggen: "Eigen schuld, dikke bult, moet je maar niet zo inhalig zijn." Gemeen misschien, maar ik vond het haar verdiende loon. Ze ging uiteindelijk met 12.000 euro naar huis, waar ze hélemaal niet blij mee was. En toen kwam ze ook nog eens met de dooddoener: "Ach, ik ben met niets gekomen..." Oei, wat had ze de smoor in.

Pffff, met 266.000 euro zou ik mijn hypotheek kunnen aflossen, wat goede vrienden kunnen helpen en nog steeds genoeg geld over hebben om heel veel leuke dingen te doen en nog te sparen ook. Ik zou zo'n bedrag onmiddellijk hebben aangenomen. Jullie ook?

11 opmerkingen:

 1. Ik heb ook zitten kijken maar ze was al dom bezig bij het opbied spel.. daar kun je op een knop drukken, deze gaat normaal niet hoger dan zo'n 80,000 euro maar ze wilde wachten tot 110,000 en toen stopte hij bij 108.000 dus daarom stond ze bij de disk.
  Maar ik heb werkelijk nog nooit iemand zo stom zien spelen, ze was cassiere bij een supermarkt voor 30 uur per week en had bij die 266.000 toch mooi wat minder uurtjes kunnen gaan draaien niet waar?

  Heb zucht maakt blind ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb niet gekeken maar ja ik zou 266.000 aannemen!! Joh dat vind ik al een mega bedrag!
  (Vind 12.000 euro ook al veel maja dat is echt weinig vergeleken bij 266.000 euro)
  Dan zou mijn hypotheek ook meteen betaald zijn en een mooi bedrag voor 'later'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb me ook geel en groen geergerd.
  En ik zei het al hebzucht komt voor de val.
  En zo was het dan ook weer.
  En ik had het in ieder geval zeker aangepakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf heb ik het niet gezien maar ik ken het wel. Ik zou met 60.000 euro al blij zijn geweest. Dan was ik nl. schuldenvrij en dat lijkt me wel heel erg lekker. Dan hoefde ik niet meer verplicht mee te werken om rond te komen en ik kon dan misschien weer gaan studeren...maar goed, daar droom ik dan wel eens van, zo toch leuk zijn?

  groetjes,

  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb het ook gezien en ook het gokken om op de knop te drukken of niet, ze liet haar hand maar zweven en was inderdaad te laat. Daar liet ze dus al meer dan een ton liggen en door haar - en haar zoons - hebzucht heeft ze uiteindelijk genoegen moeten nemen met 12.000 euro. Man in de wao zelf bijna fulltime cassiere. Dan lijkt me dat het geen vetpot is. Tja, ik had het ook wel geweten bij 266.000 euro!!! Eigen schuld, dikke bult.
  Gr.
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wij hebben het programma niet gezien maar hebben ongeveer dat bedrag aan spaargeld ( wel willen eerder stoppen met werken en werken nu beide). Wij hebben hier 8 jr voor gespaard, dus als ik voor dat bedrag zou kunnen kiezen dan zou ik nuchter denken of dit bedrag nemen en dan meteen stoppen met werken, of nog een paar jaar doorwerken. Ik zou dus voor dit bedrag kiezen.

  Ik denk echter dat de meeste mensen zich laten opnaaien om nog meer te verdienen....de bedragen die je kunt winnen zijn voor de meesten te abstract en mensen willen gewoon het maximale!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het niet gezien, maar ik wist het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik blijf er wel vaker bij hangen, maar ik heb zelden mensen met zo'n hebzucht zien spelen en het dan zo mis zien gaan. Bij die 266.000 was ik gestopt, maar ja ik zal er nooit zitten. Ik doe niet mee aan de postcodeloterij.

  groet,
  Margina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ik ook! Hoewel mensen natuurlijk wel worden opgejut in zo'n programma om door te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vond het eigen schuld, dikke bult, wat een geldwolf.
  Nou zal je door de sfeer en het hele gedoe er omheen ook wel opgejut worden maar wees dan sterk. Ook ik doe niet mee aan de postcodeloterij. Ik vind het geldklopperij. De kans dat er een grote prijs op je postcode valt is minimaal en je betaald wel elke maand rond de tien euro geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vraag me ook wel eens af bij welk bedrag zou ik stoppen. Ik denk dat het bij mij met 50.000 euro toch al stoppen is, en misschien zelfs wel bij minder, inderdaad lekker de hypotheek een stuk naar beneden wie doet je wat en de rest spaar ik dan zelf wel bij elkaar

  BeantwoordenVerwijderen