Pagina's

dinsdag 6 april 2010

Ik ben een driedubbel overgehaalde oen!

Kan mezelf wel voor mijn kop slaan! Zondagavond had ik voor bij het eten wat aardappelkroketjes in de frituur gedaan, omdat ik van plan ben mijn vriezertje leeg te maken, zodat hij een tijdje uit kan zodra al het diepvriesspul dat nog over is in het diepvriesvak van mijn koelkast past. Nou, dat is me duur komen te staan. Mijn frituurpan staat in het wasmachinehok (ik ben dol op dat hok, zoals jullie merken), zodat het hele huis niet gaat stinken wanneer ik iets frituur, wat al niet zo vaak gebeurt. Gisteravond viel me wel op dat ik de frituur toch nog rook, maar zocht daar nog niets achter. En vanmorgen bij het water geven van de radijs kwam ik er dus achter dat ik wel de aardappelkroketjes, maar niet de stekker uit de pan had gehaald. Balen in het kwadraat dus. Heb het gevoel dat al mijn goede energiebespaarvoornemens in één klap onderuitgehaald zijn. En ik zat juist weer zo vol goede moed. Maar goed, gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer. De rest van de week dus nóg zuiniger met elektra om de schade wat in te halen, de oven (en natuurlijk de frituurpan!) blijft uit en ook de contactgrill gaat deze week in de ban. Ik heb net even gekeken en de meter staat nu dus al 17 kWh hoger dan gisteren rond deze tijd. Ja, vind je het gek!?

5 opmerkingen:

 1. Oh dat is idd balen!
  Gelukkig zijn er geen ergere dingen gebeurt, zoals vlam in de pan ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, zonde. Misschien wel zo veilig (en goedkoop) om snachts zo min mogelijk apparaten aan te zetten (tenzij je wast op nachtstroom).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O,ja dat gevoel ken ik. Met de soep doe ik dat ook weleens. Dan haal ik er 2 kop uit en zet de pan niet uit, da laatste keer zijn we gaan wandelen en toen we thuis kwamen was de soep helemaal verkookt. Dan kan je jezelf inderdaad wel voor de kop slaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, gelukkig is het bij onnodig stroomgebruik gebleven, had ook erger kunnen zijn. En natuurlijk was het niet mijn bedoeling om de pan 's nachts aan te laten staan, Anna :-), alle andere apparaten en stekkerblokken had ik zoals gewoonlijk wel keurig uitgedaan. Maar ja, op het stekkerblok waar de frituur in zat zit ook mijn vriezertje, dat is dus net een van de weinige stekkerblokken die 's nachts niet uit gaan. Het is en blijft zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vlijtig Liesje7 april 2010 om 09:33

  Balen inderdaad! Dat vergeet je in ieder geval nooit meer!

  BeantwoordenVerwijderen