Pagina's

maandag 19 april 2010

Leuke dingen

Weer terug van een heerlijk weekendje Makkum.


Donderdag eerst het avondje van het Maatjesproject, wat erg gezellig was. Er waren zeven maatjeskoppels, leuk om de anderen nu ook eens te ontmoeten. Eerst koffie met wat lekkers erbij en daarna een spelletjescircuit dat ook voor de aanwezigen met een beperking goed te doen was. De avond werd afgesloten met een drankje en wat hapjes erbij.

Vrijdagochtend om tien uur op weg naar Makkum, waar we een heerlijk dagje in de sauna hebben doorgebracht. Ik was zo lang niet naar de sauna geweest dat mijn lichaam er echt weer aan moest wennen. Pas bij het derde rondje kwam het luie zweet er een beetje uit. Om vier uur waren we bij het hotel, dat een paar straten verderop lag. Makkum is een leuk dorp, met allerlei restaurantjes en terrasjes, en... een kringloopwinkel! Daar moesten we natuurlijk even naar binnen. Dit was nog zo'n echte snuffelkringloopwinkel met bijbehorende kleine prijsjes. Aardige en gezellige uitbaters ook. Drie leuke koffiekopjes en een metalen cacaostrooiertje gescoord voor 1,75 euro bij elkaar.

Zaterdag hebben een rondje dorpjes gedaan: Hindeloopen, Stavoren en Workum. Het Jopie Huisman Museum in Workum hebben we maar overgeslagen, want daar ging net een hele buslading grijze koppies naar binnen.
Onderweg genoten van de vele schapen en lammetjes op de dijk die duidelijk ook blij waren dat het zonnetje scheen.

Consumindertechnisch was het natuurlijk een slecht weekend, want het was zulk heerlijk weer dat een witbiertje op een terrasje er toch echt bij hoorde. Daarbij twee keer heerlijk gegeten bij de Italiaan, wat niet schrikbarend duur was, maar toch. Nou ja, een weekendje weg kost nu eenmaal geld, en wat ons betreft was het welbesteed. We hebben een hartstikke lekker weekend gehad. Vanmorgen moest ik wel driftig met de aftersunlotion in de weer, want zoveel zon was mijn winterhuidje nog niet gewend.

Toen we gistermiddag thuis waren, was het zo lekker op mijn eigen terras dat we de katten voor het eerst in hun leven naar buiten hebben gelaten. Dat was feest! Alles moest worden besnuffeld en bekeken. Helaas zat Droopy zoals mijn vriend al verwacht had binnen no-time op de muur en op het terras van de buren. Een afscheiding maken is dus echt noodzakelijk, want ik wil niet dat andere mensen last van ze hebben.

4 opmerkingen:

 1. Klinkt goed...fijn dat je het leuk had. Wordt je nu wel bruin na al die zon?

  groetjes,

  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Friesland is mooi zeg nou zelf. Toen wij nog in de zuidwest hoek woonden gingen we altijd naar het Ijselmeer te zwemmen bij Stavoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word altijd snel bruin, Pien, en ik verbrand gelukkig zelden, maar dit weekend moest zelfs ik oppassen. Heb echt een aardige kleur gekregen in twee dagen.
  Friesland is prachtig, Johanna, helemaal mee eens, en aardige inwoners ook nog eens. Ik snap er niets van dat Friezen stug worden genoemd. Toen ik met mijn vriend hand in hand liep, riep een man van een jaar of 65 vanaf zijn fiets: "Hebben jullie soms een beetje verkering of zo?" En zo waren er nog wel wat spontane ontmoetingen/gesprekken/opmerkingen. Zeker voor herhaling vatbaar dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's van lammetjes! Schattig zijn ze en ze springen heel grappig. Fijn dat je het leuk hebt gehad. En die Friezen, die vallen inderdaad best wel mee (schreef een geboren Friezin ;-)

  BeantwoordenVerwijderen