Pagina's

zaterdag 24 april 2010

Wat een weekend

Wat is het toch heerlijk als de zon schijnt. Het zaaigoed vindt het ook fijn, iets té fijn zelfs, want tegelijk met de eerste slaplantjes van de eerste zaai een paar weken geleden geleden komen na welgeteld drie dagen ook de zaadjes van de tweede zaaironde al op! Daar gaat mijn idee van verschillende pluktijden. Ook de eerste wortelplantjes steken nu de kop op, wat is dat toch leuk om te zien. Ik ga wel vijf keer per dag kijken of er al nieuwe groene puntjes te zien zijn, zo ongeduldig ben ik.

Vandaag bij het boodschappen doen viel ik met mijn neus in de boter. Een tijdje terug had die supermarkt een actie met spaarkaarten, waarbij je tegen bijbetaling fietskaarten met een schaal van 1:50.000 en alle fietsknooppunten erop kon krijgen. Omdat ik toen niet zo vaak in die winkel kwam, was ik die actie misgelopen. Nu stonden er opeens bakken vol met die kaarten, met een bord erboven: "Magazijnopruiming". Twee kaarten voor 1,50 euro! Ik heb Drenthe en de Veluwe meegenomen, maar thuisgekomen had ik al spijt dat ik er niet meer had gekocht. Maar ach, ik ga er vanuit dat ze er maandag ook nog wel liggen, dan ga ik er nog een paar bij halen. Leuk voor weekendjes weg, en ook redelijk geschikt als wandelkaarten.

Vanmiddag een paar uurtjes op mijn terras zitten werken. Wel even gesmeerd met factor 6, want het gaat hard met dat windje erbij en ik wil morgen nog een paar uur door de duinen wandelen.

Vanmiddag ook even met mijn zus in Griekenland geskypet. Het regende daar... nou jaaaaa. Ach, zij zijn er blij mee, want de overige dagen is het er knap warm en ze hebben een grote tuin die ze met water uit hun waterput moeten besproeien, een beetje regen is dus meegenomen.

Vandaag het boekje Hoe en Wat in het Slowaaks binnengekregen dat ik op Marktplaats heb gekocht. Pfff, wat een moeilijke taal. Talen gaan me over het algemeen vrij makkelijk af, maar die Slavische talen... daar heb ik geen vakje voor in mijn hoofd. Kan me uit het verleden Joegoslavië nog herinneren, waar zelfs de eenvoudigste woordjes niet wilden beklijven. Ben bang dat het voorlopig dus bij ja, nee, dank u en goedendag blijft. Maar ik heb nog even de tijd, misschien komt het nog een beetje. Eigenlijk zou ik ook een boekje voor Pools en Tsjechisch moeten hebben, maar ik vrees dat ik dan helemaal de kluts kwijtraak. Bij het Slowaakse verkeersbureau heb ik alvast een aantal brochures en een kaart met campings besteld, die voorpret vind ik toch altijd zo leuk.

Morgen gaan mijn vriend en ik dus heerlijk een duinwandeling maken, we zullen wel niet de enigen zijn...

2 opmerkingen:

  1. vraagje: welke supermarkt is 't? interessant om daar even langs te lopen, als-ie bij mij in de buurt zit..
    groeten Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is de Dekamarkt, Anna. Weet niet of alle filialen zo'n magazijnopruiming houden. Ik wil er eventueel wel een paar voor je halen en opsturen, hoor, kost je alleen wat extra verzendkosten.

    BeantwoordenVerwijderen