Pagina's

maandag 31 mei 2010

Budget

Aangestoken door Buffertje, Caatje, Eurootje, Lady in Purple en Els van Rondkomen ga ik ook voor een vast budget voor de maand juni. Bovenstaande consuminderaars, met minimaal een driepersoons huishouden als ik het goed heb, gaan het allemaal proberen met 450 eur per maand, maar dat zou voor mij, met een anderhalf-persoons huishouden en twee kattenkoppen, natuurlijk geen uitdaging zijn. Hoeveel is voor mij reëel? Ik kom er op dit moment gewoon niet aan toe om alle aanbiedingen af te lopen, ik eet heel onregelmatig (slecht voor mijn tot mislukken gedoemde lijnen-for-love-poging, maar daarover later meer), ik ga me te buiten aan groenten en fruit om genoeg energie te krijgen in deze toch vrij stressvolle periode, en ik heb op dit moment heel weinig eten in voorraad.

Ik ga het proberen met 300 euro, waarmee ik de hele maand juni wil doen. Daar moet alles van worden betaald: benzine, persoonlijke verzorging, uitgaan (wat is dat ook alweer?), hobby's, alle boodschappen inclusief kattenvoer en -grit, cadeautjes, en onvoorziene uitgaven. Een tientje per dag, dat moet te doen zijn. Ik had nog 55 euro in huis, dus vanmorgen 250 euro gepind. Vanmiddag haal ik voor de resterende 5 euro fruit en brood voor vandaag, dan kan ik morgen met een schone budgetlei beginnen. Ik zal proberen de stand van zaken iedere dinsdag te melden.

9 opmerkingen:

 1. Ook jij heel veel succes!!
  Het gaat je vast lukken.
  liefs van Caatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. welkom bij de club, kom je af en toe vertellen hoe het gaat?
  Lijkt wel of ik een clan heb ontwikkeld met mijn uitdaging hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat goed! Ik probeer met mijn bijna 1,5 persoonshuishouden (meer 1,25 momenteel haha) plus 2 katten onder de € 250 te blijven. Lukt wel als er geen uitspatters zijn (die zijn er alleen veel te vaak :|).
  Succes! Ben benieuwd hoe het je vergaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op papier lukt me dat allemaal maar vandaag begin ik dan alweer met een bloemetje voor een collega...en ik zou niets meer kopen!

  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop maar dat je een scooter hebt i.p.v. een auto anders zou je zomaar een week niet kunnen eten.
  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op basis van afgelopen jaar heb ik uitgerekend dat ik € 220 uitgeef voor eten, drinken, benzine, uitstapjes en diverse losse pindingetjes voor mezelf en grit en eten voor twee katten. Valt mee toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben benieuwd hoe het jullie allemaal (en mezelf) vergaat de komende maand.
  Nee, Els, ik heb geen scooter, maar ik gebruik mijn auto heel weinig, dus dat moet lukken,ondanks de hoge benzineprijs.
  Ineke, dan moet 300 euro voor mij (met een extra persoon erbij die de helft van de week meeëet en meedrinkt) toch ook haalbaar zijn. We gaan het zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat zal dan inderdaad wel gaan lukken. Alleen het eten en drinken voor mij en de katten komt op €35 per week en ik bijt echt niet op een houtje. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen