Pagina's

maandag 21 juni 2010

Eerste vrije dag

Potverdee, wat zitten er veel uren in een dag als je niet hoeft te werken! Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik nou zo hard bezig ben geweest, heb zelfs nog even in het zonnetje gezeten en tv gekeken, maar zonder erg heb ik vandaag toch het volgende gedaan:

* Factuur gemaakt en op de bus gedaan
* Een paar lijsten aangevuld n.a.v. mijn laatste opdracht
* Vijftien waxinelichthoudertjes eindelijk eens schoongemaakt
* Twee boeken te koop gezet op bol.com (en er zelfs al eentje van verkocht)
* Twee luisterboeken op Marktplaats gezet
* Prullenbakken geleegd en vuilniszak weggebracht
* Oud papier, batterijen en lege flessen weggebracht
* Boodschappen gedaan, twee keer zelfs, want ik was iets vergeten
* Een routebeschrijving gemaakt voor het familie-etentje voor mijn vaders 90ste verjaardag op 16 juli a.s.
* Het restaurant voor het familie-etentje gereserveerd en daar wat afspraken over gemaakt
* Mijn fiets schoongemaakt en de banden opgepompt
* Een paar planten verpot die uit hun potjes groeiden
* Mijn palmen binnen gefatsoeneerd en water gegeven
* Alle planten op het terras water gegeven
* Mijn zwarte leren stoel in de was gezet
* Mijn gietijzeren kachel opgepoetst met kachelzwart (met een tandenborstel en een doek)
* Meteen maar twee oude flanellen slopen tot poetsdoekjes geknipt
* Kattenbak schoongemaakt en kattenkamer geveegd
* Met een natte doek door de huiskamer gegaan (o.a. gitaar, tv, schoorsteenmantel)
* Lekker gekookt en gegeten

Ik betrapte me er bij het boodschappen doen op dat ik toch nog aan het racen was, tot ik opeens besefte dat ik geen haast meer hoefde te hebben.

Mede door het cadeautje voor mijn nieuwe buren (olijfboompje, pot en flesje knalwijn) en het laten bezorgen van het eten gisteren heb ik mijn budget deze week weer overschreden. De 35 euro die ik (al dan niet) van mijn broer terugkrijg laat ik even buiten beschouwing, maar er zit nu nog maar 58 euro in de pot (was 145 vorige week) voor de rest van de maand. Zonder de cadeautjes en het bezorgde eten zou ik het vast hebben gered met mijn 300 euro, maar die dingen hebben er een aardig gat in geslagen. Gisteren nog een foutje begaan toen ik met mijn vriend een rondje maakte over de braderie/boekenmarkt die hier het hele weekend was. Ik zag een kraam met bara's (soort Surinaamse hartige koeken), en omdat ik die vroeger altijd zo heerlijk vond, heb ik er twee gekocht, voor 1,50 euro per stuk. Mijn vriend had nog nooit een bara gegeten en vond er helemaal niets aan. Ik vond hem zelf trouwens ook tegenvallen, ze waren niet eens helemaal gaar, dus zijn ze voor de helft in een vuilniszak beland. Kijk, en dáár kan ik nou de pest over in hebben, al gaat het maar om drie euro.

Nu kijken hoe lang ik met die resterende 58 euro doe.

5 opmerkingen:

 1. Zo, dat is al een flinke lijst die je afgewerkt hebt. Ben benieuwd wat je vandaag gaat doen.
  Groetjes, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pff, respect hoor, voor alles wat je gedaan hebt op je vrije dag!! Verder wil ik je zeggen dat ik het heel knap van je vind dat je met je budget bezig bent. En ook al kom je niet altijd even goed uit, je bent er toch mee bezig!! Ik heb het met vlagen, maar ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij wel zinvol zal zijn om er eens wat meer op te gaan letten. Dus wie weet........ Ik lees in ieder geval met je mee om zo alvast wat tips te lezen.

  Fijne dag, Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zal wel een heerlijk gevoel hebben als je zoveel klusjes hebt afgerond!
  Zonde van de bara's trouwens. Op koninginnedag was hier een braderie waarbij die dingen om de meter verkocht werden.... ik had toen net gegeten dus kon de verleiding weerstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Drukke dag! Knap dat je ook nog even tijd hebt gevonden om te relaxen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kun je je broer niet een mailtje sturen met daarin zoiets als 'ik denk dat je mijn rekeningnummer kwijt bent, want jouw deel van het verjaarscadeau heb ik nog niet ontvangen, maar het is dat-en-dat'?

  Verder heb ik respect voor je energie op zo'n dag, ik zou me kunnen voorstellen dat je na je deadline gewoon helemaal even niéts wilt.

  Was de sauna lekker? Jaren geleden dat ik dáár ben geweest, vond het vrij klein. Maar misschien is dat ook wel veranderd: ik reed laatst over de sportboulevard en had zoiets van 'huh?? sinds wanneer staat dit hier??'. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen