Pagina's

donderdag 24 juni 2010

Genieten

Gisteren de hele dag met een vriendin naar de sauna geweest. Zoals ik al eerder schreef, kreeg ik vorig jaar van haar een bon voor een luxe arrangement cadeau omdat ik een paar weken op haar hondje had gepast. Het was er heerlijk weer voor, al zullen sommige mensen zich afvragen wat je met dit weer in de sauna moet. Maar het is juist heerlijk als het buiten mooi weer is. Tijdens de saunarondjes merk je toch niet wat voor weer het buiten is, en tussendoor is het buiten heerlijk vertoeven in een ligstoel in de zon. Helemaal niet verkeerd!

We werden om half 11 ontvangen met koffie en bonbons. Daarna volgde er een lekkere gezichtsbehandeling en een uurtje later een superontspannende rugmassage. De lunch bestond uit een uiensoepje en een salade met garnalen. Tussendoor af en toe een saunarondje en lekker buiten zitten bijkwekken met een drankje erbij. De dag vloog om en voor we het wisten was het alweer tijd voor het diner. Vooraf tapa's, bestaand uit zes kleine schaaltjes met allerlei warme en koude lekkernijen. Hoofdgerecht botervis met groene groenten, erbij een salade en frites. Toetje twee bolletjes ijs, mango en aardbei, met slagroom. Zowel de lunch en het diner werden geserveerd met knapperig brood en overheerlijke kruidenboter. Kortom, we stonden op knappen. Daarna nog een kopje koffie in de schaduw en toen hadden we het helemaal gehad. Heel ontspannend, zo'n dag, maar toch ook vermoeiend. In de sauna moet je lichaam toch werken en dat ga je voelen, zeker met dat zonnetje steeds tussendoor. Om half acht was ik thuis, dus bijna 9 uur lang daar vertoefd. We waren stomverbaasd hoe snel de dag was gegaan. Ik heb de genuttigde drankjes voor de hele dag voor mijn rekening genomen, wat op 22 euro uitkwam. Het was me meer dan waard!

Als ik het zo eens bekijk, heb ik deze maand veel uitgegeven aan cadeautjes, het bezorgen van eten en drankjes buitenshuis. Aanstaande zaterdag komt mijn broer en die trakteer ik op een etentje in het restaurant waar we binnenkort ook met de hele familie voor mijn vaders verjaardag gaan eten, omdat hij me enorm bij mijn laatste opdracht heeft geholpen, wat mij veel tijd, en dus geld, heeft bespaar (hij zei trouwens gisteren aan de telefoon dat ik nog geld van hem kreeg voor het verjaarscadeau van mijn vader, dus dat is ook weer opgelost). Gisteren en eergisteren nog geen boodschappen gedaan, maar vandaag moet ik wel een paar dingetjes halen, voornamelijk groente en fruit. Ik zag dat de senior kattenbrokjes in de aanbieding zijn, dus daar haal ik twee zakken van, kan ik daar weer even mee voort. Nog 36 euro over van het maandbudget van 300 euro, maar daar ga ik zaterdag natuurlijk dik overheen. Niet erg, ik heb niets uitgegeven waar ik niet volledig achtersta.

Vriend en ik hebben min of meer besloten om in de vakantie niet door te rijden naar Slowakije, maar Tsjechiƫ te gaan verkennen. Scheelt tijd en benzine, en ik heb al prachtige natuurgebieden gezien waar ik graag heen wil. Het dorpje in Polen waar mijn oma is geboren is van daaruit heel goed bereikbaar, want ik ben nog steeds van plan om daar een dagje heen te gaan.

Dinsdag heb ik nog wat dingen op Marktplaats gezet, onder andere een thermisch inbindapparaat (waarom heb ik dat ooit gekocht??), een massagekussen (heerlijk hoor, maar hij past niet goed op mijn bureaustoel). Op een van de luisterboeken, de Da Vinci Code, die ik te koop had gezet is al een bod gedaan dat ik acceptabel vind. Opbrengsten gaan naar de vakantiepot.

Bij zowel Euroclix, Moneymillionaire als Zinngeld heb ik alweer bijna 25 euro bij elkaar geklikt, die laat ik ook binnenkort uitbetalen, ook weer 75 euro voor de vakantie. Mijn vriend zit alleen bij Moneymillionaire al bijna op 50 euro. En zo scharrelen we elke keer een extra dagje vakantie bij elkaar, er zit inmiddels al 1100 euro in het potje Vakantie op mijn spaarrekening bij Aegon. Daar moeten we een eind mee kunnen komen, Tsjechiƫ is niet zo'n duur land.

Nu stofzuigen en de keuken even snel onder handen nemen, voordat het te warm wordt. En daarna een uurtje naar buiten met de tijdschriften die ik van de week van een vriendin meekreeg. Ik denk dat ik best zou kunnen wennen aan niet werken...

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk voor je zo'n dagje ontspannen, aan mij zou het niet besteed zijn. Heb het geduld er niet voor, ben liever bezig. Je hebt inderdaad al een leuk potje vergaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pffft de sauna ik heb het er nu al zo moeilijk mee ;-)

  Dat heb je leuk bij elkaar geklikt, ik zet het tegenwoordig ook allemaal apart loopt toch nog behoorlijk op.

  Super dat je het geboorte dorp van je oma gaat bezoeken ben erg benieuwd hoe je het vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk.Zelf ga ik regelmaig naar de Zwaluwhoeve, dat ik bij mijn in de buurt. Dus kan ik er op de fiets komen. En geniet er iedere keer weer van.

  BeantwoordenVerwijderen