Pagina's

maandag 7 juni 2010

Oooooooo........

...... lijfjes!! Heul veul!


Nou ja, baby-olijfjes dan. Maar als het zo doorgaat, kan ik zo rond september/oktober flink plukken en inmaken. Ik kreeg dit boompje van een vriendin toen ik dit huis kocht, het is in mijn vriendenkring inmiddels bijna traditie om een olijfboompje (zo groot of zo klein als je budget het toelaat) te geven als iemand een nieuw huis krijgt. Hij staat nu ruim anderhalf jaar en is zo'n anderhalve meter hoog. En nu dus al olijven. Zo leuk!

11 opmerkingen:

 1. Hallo oog op de toekomst!
  Allereerst wou ik je feliciteren met je blog! Ik volg je nu al enkele maanden en keer steeds tevreden terug :-) Doe zo verder!!!
  En je olijfboompje ziet er prima uit... Alleen denk ik niet dat dat reeds olijfjes zijn. Ik dacht het eerst bij de mijne ook, maar het zijn knopjes... Dus je boompje zal eerst nog bloemen en dan verschijnen de kleine olijfjes! :-) Ik verheug me ook al op het plukken en inmaken!! Mmmmmm, lekkere olijfjes!
  Groetjes uit Belgiƫ!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst dank je wel voor je compliment, erg leuk om te horen dat je mijn blog met plezier leest! O, leuk, dus eerst ook nog bloemetjes. Eigenlijk best wel logisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht wat heb jij nou in je boom hangen met "lijfjes" haha had de oooooooo er niet voor gezien!
  Vind jij olijven lekker?
  Eet je ze dan zo of doe je ze ergens doorheen?
  Ik vind ze echt niet lekker, heb het op verschillende manieren geprobeerd maar brrr

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi dat dat traditie is dat dat gegeven wordt in jouw vriendenkring. Mooi gebaar.

  Groetjes, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eurootje, ik heb olijven heel lang heel vies gevonden, maar opeens probeerde ik er weer eens eentje en die vond ik zomaar lekker. Nu vind ik ze zalig! Maar ik snap het heel goed als mensen ze niet lekker vinden, het is toch een heel bijzondere smaak. Je vindt ze heerlijk of ontzettend vies. Net nog twee boterhammen geroosterd in de pan, die ik dun had ingesmeerd met walnotenolie, dikke plakken tomaat erop, twee fijngehakte zwarte olijven en een paar plakken avocado. Mmm, superlekker.
  Ik vind het ook een heel leuke traditie, Sandra, die je zo goedkoop en duur kunt maken als je zelf wilt. Ook een heel klein olijfboompje is al vreselijk leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kun je die olijven ook zo eten? Of moet je ze bewerken...Nu niet lachen hoor maar ik ben echt een stadskind en weet dat groenten en fruit uit de winkel komen en ben me pas sinds kort aan het verdiepen in zelf kweken van een en ander. Zo ben ik heel trots op mijn kerstomaatjesplantje...die LEEFT nog en geeft tomaatjes.

  groetjes,

  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je ooit de vergissing hebt begaan om een olijf zo van de boom te eten, vergeet je dat je leven lang niet meer, Pien. Echt, iets viezers bestaat niet. Ze moeten maanden in zout water liggen om eetbaar te worden, hoe langer hoe beter, is mijn ervaring. In mijn blog van 14 november 2009 schreef ik dat ik olijfjes had ingelegd van een piepklein olijfboompje die ik met olijfjes en al van een vriendin kreeg. Toevallig heb ik ze vorige week geproefd en ze beginnen nu pas echt lekker te worden. Trouwens wel veel te zout, merkte ik, daar moet ik volgende keer op letten. Tomaatje zijn een stuk makkelijker en ook ontzettend leuk, die van mij beginnen nu pas te bloeien, dus ik moet nog een tijdje geduld hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Had inderdaad weleens van iemand gehoord dat olijfjes van een boom niet lekker waren. Verklaard nu waarom, wist ook niet dat je ze eerst moest inmaken!
  Ben benieuwd hoe het zal gaan met je olijfboompje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet er goed uit. Succes met inmaken en we verwachten wel een update tegen die tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn olijvenboompje die ik 5 aar geleden kocht als ienie mienie plantje heeft nu ook gebloeid en nu zit er welgeteld 1 olijf aan hahaha, ik hoop dat jij een grotere oogst krijgt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O wat leuk. olijven zijn heerlijk maar ik denk wel dat je ze moet leren eten. Ben benieuwd hoe het afloopt.

  BeantwoordenVerwijderen