Pagina's

dinsdag 8 juni 2010

Week 1

Ik heb de eerste week van juni 65 euro van mijn maandbudget van 300 euro uitgegeven. Toch meer dan ik had verwacht. Extra uitgaven waren deze week een wenkbrauwpotlood van 5 euro en twee leesbrillen bij Blokker á 4 euro per stuk. Ik heb vrij veel uitgegeven aan groente en fruit, onder andere aan aardbeien, en die zijn nu niet echt goedkoop. Nou ja, toch 5 euro minder uitgegeven dan de begroting. Deze week begon niet hoopgevend, want zondag is mijn vader jarig en mijn moeder belde van de week dat hij een nieuwe tuinstoel wil hebben die in het Blokker-blaadje stond. Ik was allang blij, want meestal weten ze niets voor verjaardagen. De eerste dertig euro van deze week is dus al uitgegeven, nog veertig euro over tot en met volgende week maandag. Als het goed is hoef ik deze week nog niet te tanken, dus het zou moeten lukken.

Verder baal ik even, want vanmorgen stak ik over terwijl er een auto aankwam die zijn richtingaanwijzer aan had en dus vóór mij zou moeten afslaan. Hij reed echter rechtdoor, zodat hij vlak achter me langs ging voordat ik op de stoep stond. Ik maakte nog even snel een gebaar dat zijn knippertje nog aanstond en lette daardoor niet op de stoep, waar ik scheef met mijn voet op stapte (rotgympen) en op mijn plaat ging. Ik kwam op mijn hand en knie terecht, die allebei flink ontveld zijn. Geen ramp, hoewel pijnlijk, maar later zag ik dat er nu een winkelhaak in de knie van mijn lievelingsspijkerbroek zit! Zal nog wel te maken zijn, maar echt stevig zal het niet meer worden. Balen dus. Vrijdag op de markt even kijken voor strijkband om het te repareren, want dat heb ik niet in huis. Toch weer een onvoorziene uitgave dus deze week.

De zon komt hier net door, dus ik ga de olijfjes even bemoedigend toespreken. Ik zag vanmorgen ook dat de peultjes bloeien en er verschijnen zelfs al piepkleine peultjes. Ook de aardbeien doen het geweldig, al zal het nog even duren voordat ik kan plukken.

7 opmerkingen:

 1. Hoop dat je eind van de dag nog kunt lopen, heb ik ook eens gehad, ik viel en het deed wel zeer maar liep weer verder, tot eind van de dag, kon ik niet meer staan, was het gekneusd. Wel knap dat je maar € 65,00 hebt uitgegeven vorig week, ik al € 145,00 en daar baal ik best wel van. Het wordt er niet makkelijker op, nog 3.5 week te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je achter die broek een lapje in de zelfde kleur doet en dan met de stikkende zigzag er over naait of met de stopsteek lukt het ook kost alleen een betje tijd. De keuze van het garen is wel belangrijk, je kan beter wat lichter dan te donker gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou zelf ook van dat strijkband er achtermaken maar je kunt natuurlijk ook een leuk plaatje erop naaien is harstikke modern ;-)

  Wist je trouwens dat die leesbrilletjes bij de action maar 1,89 kosten weet niet of je een action in je buurt heb?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben mijn knie al steeds aan het buigen en strekken, Els, maar ik denk dat het allemaal wel losloopt, al schrijnt het flink.
  Ik denk dat ik voor de broek inderdaad voor het strijkband ga, ik ben niet zo'n held met de naaimachine. Ja, Eurootje, ik heb een Action redelijk in de buurt, en natuurlijk had ik daarheen moeten gaan voor leesbrilletjes, maar ik gun mezelf op dit moment gewoon geen tijd om een stukje verder te lopen als het ook dichtbij kan (en ik had de pest in dat ik mijn leesbril niet kon vinden, dus ik moest nú een nieuwe leesbril), en ik woon schuin boven een Blokker, vandaar. Niet consuminderig, maar de schade valt gelukkig mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoop dat het een beetje met je knie gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi hoi, Ik las dat je ook een freelancer bent, en ik wil je even de hand komen schudden. Ook ik ben een vrije freelancer....en ik zou niet anders meer willen.
  Ik ben sinds 1 juni begonnen met bloggen en consuminderen. En dan nu echt. Wij, een gezin van 4 personen willen ook met die 450 euro rond gaan komen.....tot nu toe gaat het goed, maar de verjaardagen moeten er nog aan komen.
  Succes! Groetjes Sunshine.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vervelend zo'n val!
  Aardbeien vind ik ook altijd vrij duur, maar ze zijn natuurlijk wel supergezond. En lekker.

  BeantwoordenVerwijderen