Pagina's

maandag 13 september 2010

Bedankt

Wat een leuke reacties op mijn vorige blogje over de geschenksetjes. Ik moest wel grinniken bij het besef dat jullie inderdaad niet echt mijn doelgroep zijn. Jullie zijn natuurlijk creatief en prijsbewust genoeg om zoiets zelf te maken. Daar heb ik dan nog wel een kleine kanttekening bij: Wij stellen de setjes samen uit grotere verpakkingen, wat de pakketjes goedkoper maakt. Als je maar één pakketje voor iemand moet maken, koop je geen heel pakje van negen zeeproosjes, geen drie kilo scrubzout of een kilo badzout. En ik denk ook niet dat jullie zelf één zeepje gaan maken voor een enkel pakketje. Doordat wij groter inkopen, zijn we flexibeler en goedkoper uit.

Het ging me vooral om hoe aantrekkelijk setjes op jullie overkwamen, en dat vond ik erg positief. Uit reacties werd ook duidelijk dat tien euro het maximum zou zijn wat deze pakketjes zouden mogen kosten. Nou, dan zitten we goed, want het paarse pakketje gaat 6,50 euro kosten, het roze pakketje rond de 4,50 euro (maar daar wil ik nog iets bijdoen, ik vind het net wat kaal zo).

We maken naast pakketjes ook een voorraad losse kleine hebbedingetjes, zoals zeepsponsjes, kaartjes met zeepsterretjes, kleine zelfgemaakte zeepjes, zakjes met scrubzout of badzout, en meer van dat soort dingen, voor maximaal 1 euro per stuk. Klanten kunnen dan kiezen wat ze in een pakketje willen hebben en zelf een verpakking kiezen, in de vorm van (zelfgemaakte) cadeaudoosjes, vrolijk gekleurde cadeauzakjes of cellofaan met lint. Zo kan ook een kind of iemand met een krappe beurs bijvoorbeeld voor één of twee euro een feestelijk uitziend cadeautje kopen naar eigen keus.

Vanmiddag kwam mijn vriend alvast twee op maat gemaakte planken voor in mijn grote kast brengen. Straks nog even plankdragertjes ophalen die iemand over heeft en ik kan de eerste planken gaan inrichten. Winkeltje spelen, yeah!!

Op een eerder blogje reageerde Eurootje met de vraag of ik geen petroleumstelletje gebruikte voor het maken van bijvoorbeeld stoofvlees. Ik heb al vaak bij de kringloop met zo'n ding in mijn handen gestaan, maar er zat nooit een lont in. Nu dan eindelijk eens op internet gezocht naar lonten, en die kan ik kopen per 4 voor 8,25 euro inclusief verzendkosten. Dat lijkt me redelijk. En aangezien ik van de week toch naar de kringloop wil voor een tafelblad of een goedkoop tafeltje, gaat dat petroleumstel er ook eindelijk komen. Bedankt voor de aansporing, Eurootje. Izerina vroeg of ik ook gerechten op mijn houtkacheltje laat sudderen. Ja, daar is hij juist heel geschikt voor, en ook om gerechten op te warmen en water te koken voor thee. Als iets lang moet sudderen of koken, doe ik er vaak wel een sudderplaatje tussen, want zo'n houtkachel wordt loeiheet.

Gisteren heb ik ook weer tien dingen op marktplaats gezet. Het valt me op dat mensen steeds lager beginnen met bieden en ook minder voor dingen overhebben. Hebben jullie die ervaring ook?

9 opmerkingen:

 1. Zou het zo zijn,dat er steeds meer tweedehands verhandeld wordt? Dat kan de prijs op internet drukken. In mijn omgeving komen er steeds meer kringloop/tweedehandswinkels en rommelmarkten Ook dat maakt de prijzen lager. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Sparen,

  Complimenten voor je gift- sets!
  ik behoor tot je doelgroep want geef vaak twee keer zoveel uit voor een bosje bloemen (die je niet op voorrad kunt houden!)

  Over bieden op marktplaats, ik heb het idee dat wanneer je een minimumprijs aangeeft er beter geboden wordt.

  groet Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor dat soort prijzen denk ik dan: daar kan ik het zelf niet voor. Daarbij ben ik zo chaotisch dat ik vaak verjaardagen enzo vergeet.

  Ik hoop overigens niet dat de marktplaats handel veel lagere prijzen op gaat leveren. Ik heb namelijk vandaag een heleboel uitgezocht en netjes in dozen in de kamer gezet om te gaan verkopen. Ik hoop er uiteindelijk een wens van in vervulling te laten gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De prijzen gaat steeds lager ja. Zelfs voor iets dat nieuw is of bijna nieuw wil men amper nog iets neertellen terwijl het in de winkel vaak tien keer meer kost.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben consuminderaar en behoor wel tot je doelgroepen hoor want heb 2 linkerhanden :-( Wou dat ik zo creatief was als sommigen onder jullie! Wel moeten je pakketjes dan minder kosten als in de winkel natuurlijk of iets speciaal zijn/hebben wat je in de winkel niet kan krijgen.
  Ben benieuwd hoe je pakketjes gaan lopen, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind vooral het paarse setje erg leuk! Ik zou het kopen. Zeker voor die prijs.

  Groetjes Puk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de pakketjes eigenlijk heel erg goedkoop. Je kunt ze makkelijk voor wat meer verkopen. Ze zien er trouwens erg mooi uit. Complimenten!Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat betreft Marktplaats, de ervaring die ik heb is dat de mensen die spullen aanbieden steeds hogere prijzen vragen,prijsbewust moet je wel zijn, je ben in de winkel soms beter af, het is het nieuw en je hebt garantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die lonten kun je ook kopen bij winkels voor camping artikelen daar koop ik ze zelf per 50 cm meestal zijn ze te breed maar je kunt ze zelf makkelijk halveren.

  Ook op de MP worden ze vaak aangeboden.

  Ik kook veel op het olie stel, nu staan er bv eieren te koken.

  BeantwoordenVerwijderen