Pagina's

maandag 27 september 2010

Drukdrukdruk

Ik ben weer even wat minder aanwezig op mijn blog. First things first, nietwaar? Ten eerste is er (as always) mijn werk, waar ik weer even flink aan moet gaan trekken om mijn deadline in november te gaan halen. En dan natuurlijk de plannen voor de in-plaats-van-bloemen-cadeautjes, waar ook flink aan gewerkt zal moeten worden, willen we eind november een kraam kunnen huren om te kijken of we met dit concept in de roos hebben geschoten. Dan zijn er nogal wat sociale verplichtingen, die leuk, maar ook tijdrovend zijn. En dan wil het schrijven van een blogje er wel eens bij inschieten.

Vorige week maandag was de eerste les Afrikaanse dans. Ik had al eens eerder zo'n cursus gedaan en vond het erg leuk. Nu dus op herhaling met drie vriendinnen. Het was weer enorm leuk, sport en ontspanning tegelijk. Wat is het heerlijk om te dansen op opzwepende Afrikaanse muziek en live djembés. Na zo'n les barst ik van de energie, en die kan ik op dit moment goed gebruiken.

Zaterdag werd de nieuwe knop voor mijn bubbelbad bezorgd. Hij zat er binnen twee minuten in, en gisteravond heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer heerlijk uitgebreid gebadderd mét bubbels. Zeker nu het weer wat kouder wordt, is dat af en toe heerlijk.

Op het knutselfront zijn Ka en ik nu vooral bezig met het vouwen van cadeaudoosjes. We hebben drie modellen, een vierkant doosje met dekseltje, een erg leuk halfrond doosje waarvan je de zijkanten dichtvouwt, en een envelop-achtig, wat groter doosje. Erg leuk om te doen, vooral tussen het werken door een leuke afleiding die niet veel tijd kost. En in de tussentijd breken we ons het hoofd over een leuke naam voor onze toko. Het is moeilijk om een naam te vinden die niet al bestaat en die de lading dekt zonder ons te veel op één gebied vast te pinnen, want we verzinnen nog wekelijks nieuwe aanvullingen.

De afgelopen week ben ik ook erg bezig geweest met een idee dat ik in mijn hoofd heb en waarvan ik ook al een prototype heb gemaakt. Omdat ik me niet kon voorstellen dat het niet allang eens door iemand was verzonnen, heb ik heel internet afgestruind, maar mijn 'uitvinding' niet kunnen vinden. Wel vond ik in Amerika een patentaanvraag voor een product dat vergelijkbaar is, maar iets omslachtiger dan mijn idee. Nu ben ik me aan het verdiepen in een patentaanvraag, maar wat is dat ondoorzichtig en ingewikkeld. Het enige wat ik zeker weet, is dat het geld kost, variërend van 100 tot dik boven de 1000 euro. Als ik zeker zou weten dat dit idee nieuw en vernieuwend is, zou ik het er denk ik wel voor overhebben (als ik dat geld ergens op een verantwoorde manier vandaan kan halen). Het blijft in ieder geval door mijn hoofd spoken. Is het inderdaad een gat in de markt, dan zou ik er leuk (niet gigantisch) mee kunnen verdienen en dan heb ik de patentkosten er zo weer uit. Maar het blijft natuurlijk een gok, en om voor een gok zoveel geld uit te geven, zit eigenlijk niet in mijn aard. Ik vind het wel heel jammer dat ik jullie niet meer kan vertellen over mijn ideetje, feedback zou op dit moment erg fijn zijn. Ik hou jullie natuurlijk wel op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

Ik vind het op dit moment weer kil in huis. Maar voordat ik de houtkachel ga aandoen, ga ik eerst even op de crosstrainer en de buikspiertrainer, daar krijg je het ook lekker warm van.

8 opmerkingen:

 1. Kun je niet eerst bij dat bedrijf waar je patent aanvraagd informeren of zoiets er al is en of het een goed plan is?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. via het programma: het beste idee van Nederland???

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Johanna, helaas moet je ook al dik betalen voor een nieuwheidsonderzoek en een onderzoek naar de 'techniek', echt alles kost geld in dat wereldje. Ik moet dus heel goed nadenken of ik dat ervoor over heb.
  Aaaahhhhh, neeeeee, niet in Het beste idee van Nederland, hoewel ik van de week natuurlijk stiekem wel even heb gekeken, haha. Ik heb me ooit voorgenomen dat ik nooit met mijn kop op tv ga (al heb ik dat voornemen al eens verbroken door op de achtergrond van een programma wat rock'n'roll toeren uit te halen, maar dat was vrij anoniem). Maar misschien kan ik een ander zo gek krijgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een goed plan! Als ik heb hardgelopen ben ik ook altijd helemaal warm, en kleed me vervolgens veel te luchtig! Ik verkijk me dan altijd op de temperatuur buiten.

  Gezellig die houtkachel. Ik heb zin om mijn openhaard aan te steken, maar op de een of andere manier voelt dat als een luxe die alleen in het weekend 'mag'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben erg benieuwd, heb namelijk wel eens het idee dat echt alles al verzonnen is.

  Ik heb gisteren ook voor het eerst de kachel aangehad, jammer! Ben er nog niet klaar voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb gisteren de verwarming even op gezet om me te wassen. Deze ochtend was het 18 graden in huis. Bij 17 gaat de verwarming aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Werk gaat voor he, maar wel gezellig dat je al voor de haard kan zitten.

  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer,dat een patent zo duur is. Dan is het een gok. Hier staat de gaskachel al een paar dagen op de waakvlam. Gisteren deed ik hem voor het eerst een uurtje aan. Heerlijk zo'n warmtebron.groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen