Pagina's

maandag 20 september 2010

Verhuisd

Gisteren heb ik de hele computerheisa naar beneden verhuisd en aangesloten. Toch altijd even een gedoe, maar alles doet het weer. En toen heb ik meteen het houtkacheltje maar even opgestookt, want ik vond het kil in huis. Vanochtend was ik om 7 uur alweer aan het werk, en ik heb net alweer wat blokken hout in de kachel gegooid om de ergste ochtendkilheid te verdrijven. De rest van de dag is het dan wel weer warm genoeg in huis. Wat zal mijn gasrekening laag worden! Wel moet ik van de week de schoorsteen laten vegen, dat kost 32,50 euro, maar dat haal ik er makkelijk uit wanneer ik de c.v. uit kan laten.

Gisteren heb ik van een pond gehakt een indisch gehaktbrood gemaakt. Daarbij japanse wokgroente, gewokte spruitjes en een beetje rijst. Daar hebben we met zijn twee├źn van gegeten en er is voor vanavond nog genoeg gehaktbrood over voor mij alleen. Ik haal er alleen nog wat broccoli bij.

Gisteren een kleine luxe-uitgave gedaan. Trouwe lezertjes herinneren zich misschien dat het pneumatische systeem van mijn bubbelbad het een tijd geleden heeft begeven. Al die tijd maalde ik er niet om dat er niet gebubbeld kon worden, maar gisteren kreeg ik daar opeens weer zo vreselijk veel zin in dat ik op internet ben gaan zoeken naar onderdelen voor dat systeem. In feite had alleen de drukknop het begeven, en die vond ik na lang zoeken uiteindelijk bij een gespecialiseerd bedrijf in Nijmegen voor 28 euro incl. verzendkosten. En omdat er in mijn marktplaats-potje inmiddels alweer 45 euro zat, vond ik dat een mooie besteding. Je moet jezelf toch af en toen een beetje verwennen, nietwaar?

Het gaat niet hard met de tweedehands verkoop. Er wordt wel regelmatig geboden, maar vervolgens krijg ik geen reactie meer op mijn mails of haakt iemand op het laatste moment af. Zo kost het best veel tijd en moeite om een paar centen binnen te krijgen. Gelukkig van de week toch weer iets verkocht voor 17,50 euro.

8 opmerkingen:

 1. Ik ben ook heel erg druk aan het marktplaatsen geslagen. Er stond zo ontzettend veel.
  Nu binnen 1 dag 3 dingen verkocht, maar het is pas echt zeker als je geld binnen hebt, merk ik vaak. Dan gaat het pakje op de post en dan is het voor mij verder klaar.

  En een luxe uitgave is het misschien wel, maar voor €28 heb je toch mooi geen nieuw bad met bubbels erin..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb jij dan gratis stookhout?Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig dat je zo'n knop kon vinden. Vaak zijn ze nergens meer te krijgen omdat er allang weer wat nieuws in de handel is. Toch zonde en inderdaad voor die prijs heb je geen nieuwe. Goh dat je nu de kachel al aan hebt, het zou hier nog veel te warm zijn. Manlief heeft deze week wel veel gratis hout op gehaald. In de auto en nog een kar vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, Izerina, ik heb gratis stookhout. Ik ben in het gelukkige 'bezit' van een vriend die steigerbouwer is, en aangezien zijn bedrijf moet betalen om sloophout af te voeren, zijn ze nog blij ook als hij het meeneemt :-) Nou, Johanna, ik vond het hier gisteren (en vanochtend) echt koud. De thermostaat gaf nog wel 19 graden aan, maar het voelde toch echt niet lekker. Ik had het met een trui en toffels nog wel gered, hoor, maar ik vind dat kacheltje zooo gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmmm Indisch gehaktbrood. Heb je daar misschien het recept van? Klinkt namelijk erg lekker. Mijn emailadres heb je vast nog wel van het proefzakje wat je me toen gestuurd hebt.

  Greetz,
  Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met die aankoop houd je zelfs nog geld over in je marktplaatspotje! En je moet jezelf inderdaad soms verwennen.

  Verkopen op Marktplaats vind ik ook erg wisselend: ik heb ook vaak dat mensen bieden, en vervolgens nergens meer op reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ook wisselende ervaringen op Marktplaats. Soms is een koop zo gesloten en zonder morren, leuke mensen. Soms laat iemand nooit meer iets van zich horen. Onbeschoft.

  Tsja, die temperatuur he? Tis op dit moment even lastig, wel of niet de kachel aan. Ik probeer mijn stookkosten ook elk jaar weer lager te krijgen, een sport is het aan het worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jacqueline, het recept voor het Indische gehaktbrood heb ik hier al eens opgeschreven: http://oogopdetoekomst.blogspot.com/2009/10/gehakt-en-sperziebonen-anders.html
  Ha, zuster Klivia, leuk dat je mijn blog hebt gevonden. Ik lees jouw blog al een tijdje met heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen