Pagina's

zondag 31 oktober 2010

Even minderen

Na dit berichtje dompel ik me tijdelijk onder in de deadline-stress. D-day nadert en mijn focus ligt nu voor 100% op het op tijd afkrijgen van mijn opdracht. In november zullen jullie dus waarschijnlijk mondjesmaat of zelfs nog minder van mij horen.

Nog even de financiën van de maand oktober afsluiten. De afgelopen week gaf ik nog 34 euro uit aan boodschappen, 9 euro aan een ludiek verjaardagscadeautje en 2 euro aan stoppen (zie hieronder). Totaal in oktober uitgegeven: 285 euro. Helemaal niet slecht, vind ik zelf.

Van de week bleek 's morgens opeens de stop van de keuken te zijn doorgeslagen, wat dus betekende dat de inhoud van koelkast en vriezer gestaag aan het opwarmen en ontdooien was. Een nieuw ingedraaide stop sloeg ook onmiddellijk weer door. Snel het vriezertje in het washok aangezet en het diepvriesspul gered. In de koelkast lag gelukkig niet veel wat kon bederven, dus dat heb ik die dag meteen maar opgemaakt. Lekker uitsmijter met ham gegeten, vond ik helemaal niet erg. Wat ik wel erg vond, was de rompslomp die zo'n doorgeslagen stop met zich meebrengt. Doordat ik op het moment zo op mijn werk gericht ben, voelt zoiets als een enorme berg. In mijn keuken zitten drie inbouwapparaten: de koelkast/vriezer, de oven en de vaatwasser. En de stekkers daarvan zitten keurig (en vreselijk onhandig) weggewerkt achter een grote plint onder mijn kastjes.

Na eerst nieuwe stoppen te hebben gekocht, want die waren natuurlijk op, toch de plint meteen maar losgewrikt en alle drie de stekkers uit het stopcontact gehaald. Nieuwe stop erin en een voor een de stekkers uitgeprobeerd. Koelkast... sloeg gewoon aan, niets aan de hand. Opluchting, want die koelkast heb ik een tijdje geleden tweedehands gekocht, dus het had zomaar gekund dat daar iets mis mee was, en dat zou een klein rampje zijn, omdat een koelvriescombi met deze inbouwmaten moeilijk te krijgen is en nieuw erg duur is. Daarna de stekker van de oven. Ook geen probleem, de tijd verscheen weer keurig in het schermpje.

En dus... ja, inderdaad, bij het voorzichtig insteken van de stekker van de vaatwasser hoorde ik een doffe plof. Stekker meteen weer teruggetrokken natuurlijk. Wonder boven wonder was de stop niet doorgeslagen, maar dat geluid klonk toch echt niet goed. En opeens besefte ik dat ik dat geluid al eens eerder had gehoord, en toen de hele keuken heb afgezocht naar de herkomst ervan, maar niet gevonden. Ook weer opgehelderd. Mijn technische broer vermoedt dat er ergens een rubber of sluiting lekt, waardoor water op de elektrische bedrading drupt. Kalkophoping ergens? Probleem is dat zo'n ding helemaal dicht is van binnen, en ik hem er dus uit zal moeten slopen om dichter bij het probleem te komen. Zelfs de bevriende loodgieter die ik van de week op een verjaardagsfeestje sprak, zei daar niet aan te beginnen. En omdat ik op dit moment totaal geen geduld en tijd heb om me daarin te verdiepen, is de stekker er lekker naast blijven liggen en zit de plint weer op zijn plek.

En dus heb ik gisteren een flinke afwas met de hand gedaan (want natuurlijk zat de vaatwasser bijna vol toen het gebeurde). Nu vind ik dat helemaal niet zo'n ramp voor een tijdje, het is niet anders, maar aan de andere kant vind ik vreselijk zonde van mijn tijd. Ik heb er toch zeker een halfuur over gedaan met afdrogen erbij. Prima als je de hele dag toch niets anders te doen hebt, maar in dat halfuur had ik een hoop werk kunnen verzetten. Dus ga ik voorlopig proberen om economisch met mijn vaatwerk om te gaan. Koffiekopje meteen even afspoelen, kan ik het makkelijk 's avonds weer gebruiken. Niet voor elke boterham een nieuw bordje pakken. En nu ik het zo opschrijf, besef ik dat ik dat natuurlijk altijd al had kunnen doen, ook mét een vaatwasser, want dan raakt ie minder snel vol. Echt zo'n stom aha-moment. Ieder nadeel hep ze voordeel, toch?

De cv is nog steeds niet aan geweest, dat vind ik wel ehh.... cool! Kacheltje is op dit moment ook niet aan, want ik vind het helemaal niet koud hier.

En mocht ik heel de maand november niets van me laten horen, dan is er dus niets aan de hand. Jullie zijn er toch nog wel als ik terugkom?

13 opmerkingen:

 1. Zoiets lukt alleen vaak maar in je eentje want huisgenoten pakken maar al te graag voor iedere keer een schoon glas, mok of bordje. In een vakantieperiode als ik alleen thuis ben dan heb ik nagenoeg geen afwas, omdat ik het zo ook doe: meteen afspoelen of afwassen. Slurpt erg veel energie op. Ik heb overigens geen vaatwasser en baal iedere keer van zo'n grote afwas... die niemand doet dan ik. Ben er nu ook mee bezig en las even een pauze in...

  Succes verder met de 'verdieping' en óplossing'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kan de afwas gewoon in een droogrek zetten en niet afdrogen. Het droogt vanzelf. Zo doe ik het niet want ik heb een vaatwasser, maar zo deden we het bij de thuiszorg waar ik heb gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, heel hekenbaar dat aha moment. Hebben wij kort geleden ook gehad met de vaatwasser. Het werkt nu al wel wat beter maar de gewoonte om alles er maar meteen in te duwen is er ook wel ingesleten....

  Succes met alles...Hopelijk vind je nog eeng gaatje om te bloggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, we zijn er nog wel hoor, werk maar lekker!!!!
  (Voor het afdroogprobleem vind ik het zelf nóg beter werken als ik een theedoek over de drogende afwas op het rek leg, dan droogt het toch beter op de één of andere manier (Heb geen afwasmachine, was eens in de zoveel tijd met de hand af, gebruik mokken altijd minstens twee keer, en ben te lui om af te drogen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben een afwasmachine, maar ik heb geen hekel aan afwassen/afdrogen.
  En net wat Johanna zei: Je kunt het in het afdruiprek laten staan, droogt vanzelf. Neem rustig de tijd voor je werk, ik ga nergens heen!! Maar ik zal je blogjes wel missen, dus als je een gaatje hebt?........

  Groetjes Puk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf ben ik blij met de vaatwasser maar nu er al eentje half uit huis is, merk ik dat ik weer wat vaker iets met de hand afwas. Wel laat ik het dan gewoon drogen in het rekje, doen ze in Zweden ook.

  Sterkte met je deadline. Ik ben ook minder online omdat ik hier de boel ook geregeld wil krijgen.

  groetjes,
  Pien7

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga nergens heen... zie je na je deadline graag weer verschijnen. Zet em op!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga even gluren of je misschien toch nog een blogje kunt posten. Werk ze en
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nouja je weet gelukkig wel welk apparaat het is!
  Met de hand afwassen en op een thee doek laten drogen? -scheeld je ook weer droog tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij bent wel technisch zeg! Ik ben onze vaatwasser. Wij gebruiken borden,messen en kopjes de hele dag. Soms even een klein stukje keukenrol eroverheen. 's Avonds was ik dan af. Drogen doet het vanzelf.Trouwens de andere ochtend gebruiken we het weer.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, wat erg van die diepvries. Ik moet er niet aan denken! Die van ons zit altijd tsjokvol met het varken van mijn neef Henk.

  Succes met al je werk, en ik ben er nog hoor als je terugkomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Oog op de Toekomst

  Je kent mij. Kom je een keertje langs.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vervelend van je afwasmachine. Ik denk dat dit ook het apparaat is wat ik het meest zou missen. Maar dat half uurtje afwassen kun je natuurlijk ook zien als een welkome pauze van je andere werk?

  BeantwoordenVerwijderen