Pagina's

zondag 3 oktober 2010

Jubileum en slechte start

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik met dit weblog begon! In die tijd heb ik bijna 250 blogjes geschreven (dit is de 248ste) en 50 volgers verzameld. Het is een goed jaar geweest. Ik heb een schuld van 5000 euro afgelost en ben me steeds bewuster geworden van het feit dat minder niet altijd slechter is. Ik ben ook regelmatig nog licht de fout ingegaan, maar het consuminderen is er inmiddels wel zo ingesleten dat die fouten geen verstrekkende gevolgen meer hebben en dat ik daarna met goede moed terug naar de basis kan gaan. Ik zal nooit een die-hard consuminderaar worden zoals velen van jullie van wie ik met heel veel plezier en bewondering de blogs lees, maar wat heb ik veel van jullie geleerd!

Alle lezers, reageerders en blogschrijvers dus heel hartelijk bedankt voor het afgelopen jaar. Ik heb het gevoel dat ik er een echte online vriendenkring bij heb gekregen.

En dan moet ik meteen met de billen bloot, want meldde ik in mijn vorige blogje nog dat ik de broekriem in oktober flink ging aansnoeren en weer even super zuinig ging doen... nou, dat plan viel vrijdagavond al in duigen. Buuv en vriend vroegen of ik mee ging een biertje drinken in de kroeg om de hoek. Totaal niet aan mijn nieuwe voornemen denkend ja gezegd, want lang niet gedaan, en een paar uur later 20 euro armer... Ik baalde stevig van mezelf. Lekker daadkrachtig, op de eerste dag al twee tientjes uitgeven aan bier. Maar goed, het was wel erg gezellig, en een mens moet er tenslotte ook eens uit. Ik weet nu wel weer waarom ik nog maar zo zelden in de kroeg kom. Twee euro voor een kleintje bier, eigenlijk is het te gek voor woorden.

Zaterdag boodschappen gedaan, wat aanvulling voor de voorraad, groente en fruit en een paar aanbiedingen, waaronder kattenvoer. Ik heb besloten niet meer te proberen de oude mannen het goedkoopste voer op te dringen, want behalve dat ze dan echt met lange tanden zitten te eten, kotsen ze er ook veel meer van. En ik gun ze lekker eten, doe ik zelf tenslotte ook. Bovendien wil ik graag dat ze nog veel ouder worden, dus geen dubieus voer meer voor ze. Ik let dus goed op aanbiedingen om het wat duurdere voer toch wat betaalbaarder te maken. Bij de super was ik iets meer dan 21 euro kwijt.

Ook het kattengrit was in de aanbieding bij de dierenwinkel. Twee maal 20 kg voor 14 euro i.p.v. 20 euro. De moeite waard, maar een heel gesjouw natuurlijk. Gelukkig vond mijn lieve vriend die mee was het geen enkel bezwaar om de zakken voor me naar boven te sjouwen.

En zo had ik op de tweede dag van mijn goede voornemen dus al 56 euro uitgegeven. Nu dus maar proberen om daar zo lang mogelijk mee te doen en het boodschappen doen tot minimaal woensdag uit te stellen. Met een beetje creatief koken moet dat lukken.

Gisteren was mijn ex-schoonzus hier en zij vertelde over de Vitatas met biologische groenten en fruit. Ik had daar natuurlijk al eerder over gehoord, maar me er nooit in verdiept. Na haar enthousiaste betoog toch maar eens op de website gaan kijken wat dat kost en waar in mijn stadse dorp ik zo'n abonnement kan nemen. En ja, hoor, verkrijgbaar bij de natuurwinkel waar ik praktisch recht boven woon. Kosten 7,50 euro voor 1 persoon voor een week, daar zitten dan groenten en fruit in. Valt me reuze mee, dat ben ik nu ook wel aan groenten en fruit kwijt, maar het ligt er natuurlijk aan hoeveel er in zit. Zo'n zak voor 1 persoon is waarschijnlijk niet genoeg voor mijn anderhalf persoons huishouden. Maandag ga ik me in ieder geval aanmelden, bevalt het niet, dan zeg ik het abonnement net zo makkelijk weer op. Ik vind het in ieder geval weer een stapje in de goede richting en ben heel benieuwd hoe het bevalt.

En nu op naar het tweede jaar! Ik hoop jullie aan het eind daarvan te kunnen melden dat ik nog zuiniger ben gaan leven, nog energiebewuster ben geworden, bewuster ben gaan eten en meer heb kunnen sparen. Blijven jullie meelezen?

12 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd,hoe zo'n tas je bevalt. Je krijgt soms heel bijzondere groenten. Neem je er ook fruit bij?Omdat ik een moeilijke eter ben,heb ik niets aan de tas. Maar bestel on line bij odin.Af te halen om de hoek. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je jubileum. Zou zo'n tas wel zo'n voordeel zijn? Ik bedoel je krijgt voor een hele week groenten en fruit, ik ben dan zo bang dat het er aan het einde van de week helemaal verlept uit ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd. Een jaar bloggen...das best heel lang. (Ik moet het nog maar zien te halen.)
  Leuk om zo terug te kijken. En die biertjes...weet je...het is het enige waar ik niet op bezuinig. Als ik uitga, doet het er even niet toe. Want je sociale leven en de gezelligheid zijn ook heel belangrijk. Toch?
  Groetjes Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je jubileum! Ik blijf met veel plezier meelezen, juist omdat je geen die-hard consuminderaar bent - is ook wel eens leuk!
  Ik heb lang de Odin-tas gehad, en gaf daardoor minder geld uit en ik at gezonder - je moet die tas in een week "op" hebben, en dan moet je in je 1-tje dus aardig dooreten! Ook heb ik daardoor groenten "ontdekt" die ik anders niet zo snel gekocht zou hebben, omdat ik niet wist wat ik er mee moest doen.
  Ik heb hier in de buurt nu een biologische moestuin-winkel,waar mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt werken - de groenten zijn daar wat goedkoper, en ik vind het een sympathiek project.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hartelijk gefeliciteerd! Super! Ja en als je uitgaat, moet je ervan genieten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben meteen even gaan zoeken op die tas, maar in mijn stad wordt ie helaas niet verkocht. Jammer, leek me wel wat!

  PS: ik blijf nog hangen hoor, je schrijft leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte met je jubileum, super! Ik heb ook meteen even gekeken naar de vitatas, maar helaas is 'ie niet in Friesland te krijgen.. :(

  Ik blijf je volgen, gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte en dat je er nog mar lang mee door blijft gaan. :-)
  Als je voordeliger dierenvoer in wilt kopen kun je op internet heel goed terecht. De hoeveelheden zijn dan vaak groter maar je kunt goed prijsvoordeel halen. Op twenga.nl kun je zelf prijzen vergelijken zodat je de goedkoopste vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik blijf zeker meelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tuurlijk blijf ik je volgen. Ik vind nl. dat je een erg leuke blog hebt, enne nog gefeliciteerd met je jubileum
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met je jubileum, ik hoop dat je nog lang doorgaat, kan ik lekker mee blijven lezen!

  Ik lees net hierboven dat de tas in Friesland niet beschikbaar is, dus voor mij is het dan niets. Ik heb er wel eens over nagedacht, maar denk dat ik met inkopen bij de Lidl over de gehele linie goedkoper uit ben. Nu kan ik zelf kijken hoeveel ik nodig heb en anders heb je al een vaste kostenpost van €7,50. Als je week er altijd (qua keren thuis eten) hetzelfde uit ziet, is dat misschien geen probleem, maar hier is daar vaak geen peil op te trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik blijf je lekker volgen hoor.
  En consuminderen betekent niet dat je niet meer zou mogen genieten en geen geld meer uitgeven.
  Maar bewuster worden van het feit waar je je geld aan uitgeeft en hoeveel én of het dat waard is voor jou.

  Blijf genieten van het leven!

  BeantwoordenVerwijderen