Pagina's

dinsdag 30 november 2010

Leuk vooruitzicht

Poehee, wat is het koud buiten. Ik moest er even uit om een boek naar het postkantoor te brengen dat ik via bol.com heb verkocht (toch weer bijna 20 euro), maar zelfs in dat eventjes dat ik buiten was, blies de ijzige wind al dwars door me heen. Mooi dat ik de rest van de dag binnenblijf!

Na lang koopjesjagen heb ik twee nachten hotel inclusief ontbijt geboekt vanaf 30 december. We zitten daar dus tijdens de jaarwisseling. Het is hotel de Wipselberg in Beekbergen geworden. Heeft iemand misschien ervaring met dit hotel/landgoed? De kamers zijn ondergebracht in cottages die verspreid op het landgoed staan. In het landhuis bevindt zich een zwembad, een sauna met turks stoombad en zo te zien alles wat in een sauna thuishoort, een Ierse pub en een restaurant, precies wat wij in een hotel wensen te vinden. Wat we met de jaarwisseling zelf doen weten we nog niet, ligt er een beetje aan of er in de buurt wat leuks te beleven valt. En zo niet, dan vinden wij elkaars gezelschap met wat lekkere hapjes en bubbels erbij helemaal geen straf. Na aftrek van mijn kortingsbon van 15 euro en 20 euro aan ingewisselde Freebees bleef er een bedrag van 132 euro over. Voor de aankomstdag neem ik mijn onvolprezen bakplaat en vlees, stokbrood, groente en sausjes mee, op 31 december trakteer ik mijn lief op een lekker etentje buiten de deur. Gisteren kwam hij in de sneeuw trouwens weer met vijf grote zakken kachelhout aanzetten, waarvoor hij dus meerdere keren terug naar zijn auto en de trap op moest. En hij had de hele dag al in die kou buiten gestaan. En het enige wat hij dan zegt is: "Fijn, hè, kun je weer even voort." Vanmiddag gaat hij vanuit zijn werk voor me langs de C1000, de enige supermarkt die niet op vijf minuten loopafstand van mijn huis zit (nee, dames, hij is niet te huur...), voor de aanbieding van riblappen voor 3,98 euro per kilo en een aanbieding kattenbrokjes. Het vlees wordt uiteraard op de kachel gestoofd, want die staat alweer vrolijk te loeien.

Van de week ontving ik een gratis zakje opkikker van Maggi dat ik had aangevraagd. Het was de variatie pompoensoep. En hoewel ik dat soort oplosbouillons vaak best even lekker vind als ik aan iets warms en hartigs toe ben, vond ik deze dus echt niet te drinken. Ik rook het bij het opschenken al, er kwam een muffe geur vanaf, en ik ben bijzonder gevoelig voor hoe mijn eten ruikt. Bij de eerste slok wist ik het helemaal zeker. Wat een laffe bende. Het woord slootwater kwam spontaan in me opborrelen. Ik heb er nog één slok aan gewaagd om te kijken of het beter werd, maar ik vond het echt niet te pruimen. Maar goed dus dat ik deze variant gratis kon proberen, de rest van het glas is door de gootsteen gespoeld. Dat weet ik dan ook weer. Straks haal ik dus maar een bak van mijn heerlijke, zelfgemaakte pompoensoep uit de vriezer, want daar heb ik nu opeens ontzettende trek in. Mooi voor een gezonde warme lunch.

14 opmerkingen:

  1. Mmmm. Pompoensoep zal er nu wel goed ingaan. Alles soep eigenlijk want het is inderdaad ijzig koud.
    Ik moet ook naar buiten toe voor boodschappen, maar heb er helemaal geen zin in.

    Groetjes, Sandra (klees je nog steeds hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk vooruitzicht haha ik heb dat zakje ook gekregen maar nog niet geproeft.. wacht er nog maar even mee dus hahah

    Je heb leuke dingen in het vooruitzicht!

    Wat een lieve vriend heb je zeg, heerlijk al dat hout heb je wel wat te stoken met dit weer brrr tis echt koud!

    Hoe gaat het met je nieuwe web-winkeltje?
    loopt het al een beetje?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je ook nog meeleest, Sandra. Eurootje, de geschenkensetjes staan even in de ijskast ivm persoonlijke omstandigheden van mijn vriendin, en zelf heb ik er ook weinig tijd voor gehad. Nou ja, het loopt niet weg. Ben heel benieuwd hoe jij die pompoensoep vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Niet bekend, de Wipselberg. Ik ga het weekend van de 10e weg en twijfelde ook over dat hotel... Ik kan het je nog wel vertellen ;) Twijfel nog. Maar Golden Tulips zijn over het algemeen goed te doen, lekker ontbijt, prima bedden, schoon.

    Zal wel genieten worden hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En ik moest vandaag naar het zwembad op de fiets....brrrrrrrr dat was wel even afzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb het zakje ook gekregen en geprobeerd. Ik vond hem ook erg vies. Geen vergelijk met heerlijk zelfgemaakte pompoensoep. Maak het wel zo om de week op dit moment.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gezellig dat je er weer bent!
    En wat fijn dat je zoveel geld terug kreeg van de energiemaatschappij! Ik heb sinds kort een snuggie, zo'n TV-fleece-ding-met-mouwen. Heb 's avonds de kachel niet meer aan, of alleen op de waakvlam. Erg lekker!

    En bij Leenbakker hebben ze regelmatig flanellen dekbedhoezen in de aanbieding, erg lekker voor de winter in een slaapkamer zonder verwarming, ik spreek uit ervaring ;-)

    De Wipselberg klinkt goed, op zoover.nl staan de nodige recensies. Ga er straks lekker van genieten, jullie hebben het verdiend!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk! Dat je er weer bent, dat je zo'n lieve / leuke man hebt, dat je zoiets leuks in het vooruitzicht hebt... Alleen: uit eten op oudjaar? Ik denk dat er erg weinig open zal zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een lieverd, die vriend van jou. Die moet je inlijsten in een lijstje met goeden randjes. Volgens mij is dat hotel wel goed. Leuk dat je nu een uitje met korting boekt.
    Gr. LZV

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het is mooi in Beekbergen. Je kunt heerlijk wandelen op de Veluwe. Apeldoorn is een leuke winkelstad. Mocht je ergens willen gaan eten dan is camping 't Lierderholt een goede locatie. Het zit op de spoekweg in Beekbergen en je kunt er heerlijk eten voor weinig. Normaal zijn wij met zijn 2en ongeveer 50 euro kwijt. Ik weet niet hoe het met de feestdagen is en of er dan nog plek is.
    Veel plezier met oud en nieuw !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Die omgeving van Beekbergen ken ik wel. Mooi om te wandelen. Als er sneeuw ligt is het helemaal een sprookje. Geniet van je luxe dagen.Verwen je vriend maar,hij verdient het. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goede tip van dat flanellen dekbedovertrek, Petra. Zat er gisteravond nog aan te denken, omdat het flanellen onderlaken alleen al een slok op een borrel scheelt.
    Ik hou camping 't Lierderholt in gedachten, Stapje, dank voor de tip. Hanneke, ik zal inderdaad eens informeren of het restaurant van het hotel wel open is op oudejaarsavond. En anders verwissel ik de dagen, de 30ste uit eten en de 31ste gourmetten op de meegenomen bakplaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Fijn plan he, bol.com met mogelijkheid boeken te verkopen? Ik doe het ook regelmatig.
    Ik lees iets over flanellen onderlakens, hmm... jaaah, fijn.. ik had ze vroeger ook en ook flanellen kussenslopen voor onder je kussenslooop, dat sliep erg lekker. Misschien maar weer eens nieuwe kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Yuck, dat klinkt echt heel vies. Vooral als je de 'echte' versie in je eigen diepvries hebt liggen.

    BeantwoordenVerwijderen