Pagina's

zondag 26 juni 2011

Kalimera sas

Oftewel.... goedendag allemaal,


Weer terug van een superweekje Kreta. Prachtig hotelletje met zwembad en bar, kamers klein, maar prima en schoon. Gezellig vissersdorpje met restaurantjes en barretjes op vijf minuten lopen, al betekende dat wel 100 traptreden omlaag en ook weer omhoog, en ik kan jullie verzekeren dat dat er na een heerlijke maaltijd met wijntjes en een raki toe wel 200 lijken. Ook voor het strand moest er een flinke helling worden overwonnen, onze conditie heeft er dus niet onder geleden.

Met zijn twee├źn een klim/klauter/door-de-rivier-waad-tocht door een kloof gemaakt. Achteraf wellicht niet heel verstandig, want het was op sommige momenten echt afzien, maar enorm spannend, en we voelden ons best stoer toen we er zonder kleerscheuren weer uit waren geklommen. De rivier door de kloof stond gewoon nog te hoog en stroomde op de ondiepere punten behoorlijk snel, dus oversteken, omdat er aan weerszijden alleen te dichte begroeiing of rotswanden waren, was soms een hachelijke onderneming. Achteraf was dat het leukste wat we hebben gedaan!
Nog een paar daagjes met een auto rondgetoerd, klooster en opgraving bezocht en wat dorpjes aangedaan. Op de laatste dag, toen het nog wel vreselijk heet was, maar er wat meer wind stond, hebben we toch ook nog twee uurtjes op het strand gelegen.

Ik ga er zeker ook een keer met mijn vriend heen, want er vallen daar nog heel wat kloven te bedwingen en plekken te bezoeken.

Vandaag heb ik mezelf nog een dagje vrij gegeven, morgen weer volop aan het werk. Straks Griekse keftedes (gehaktballen), tzatziki, feta met tomaat uit de oven en een Griekse salade maken. Zo te zien kunnen we wel buiten eten, uit de prachtige blauwe keramieken schalen die ik bij een lokale pottenbakker op Kreta zag en niet kon laten liggen. Natuurlijk heb ik ook een blik van die heerlijke extra vergine olijfolie en wat zakjes kruiden meegenomen. Nog even Griekenlandje spelen, inclusief de bijbehorende geuren en smaken, en dan weer back to reality. De afgelopen week heeft me heel veel goed gedaan, nu proberen dat gevoel vast te houden.

Wel weer even terug naar de basis en naar de hand op de knip, want mijn belastinggeld en de betaling van mijn factuur zijn beide nog niet binnen, dus dat was wel even slikken bij thuiskomst.

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk, klinkt als de perfecte vakantie. Die kruiden daar kopen vind ik wel een heel goed idee. Ze hebben daar ook honing met tijm erin, die is zo geweldig! Heb ik ooit gekregen van een vriendin.

  Fijne dag nog,
  Pien7

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke vakantie, zo te lezen!
  Wel wennen inderdaad, als de hand weer op de knip moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier kun je op teren. zeker,als je de griekse sfeer nog even langer vasthoudt. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te lezen heb je een heerlijke vakantie gehad.. wij mogen ook graag naar de Griekse Eilanden gaan ;-)

  Fijn weer van je te lezen

  BeantwoordenVerwijderen