Pagina's

dinsdag 14 juni 2011

Nog één dagje...

Morgennacht vertrek ik dus voor een weekje naar Kreta. Ik heb er vreselijk veel zin in. Zelf ben ik al een paar keer op Kreta geweest, maar dat is heel lang geleden. We gaan gelukkig niet naar de toeristische noordkust, maar naar een plaatsje in het zuiden. Vriendin Ka is nog nooit in Griekenland geweest, maar ik weet zeker dat ze het geweldig vindt. We willen in ieder geval naar Knossos, en een van de andere voornemens is het lopen van de Samaria-kloof, een tocht van 18 km. Voor Ka een hele uitdaging, want ze is niet echt een wandelaar, maar voor mij niet minder spannend, want ik heb sinds de vakantie in Tsjechië vorig jaar geen kilometer meer gewandeld. Ik heb diezelfde kloof al eens bedwongen, vijfentwintig jaar geleden, op gympen notabene, wist ik veel? Ik weet alleen nog dat het spectaculair mooi was en dat een van de vriendinnen die toen meeliep de volgende dag bont en blauwe tenen had en een dag in bed moest blijven met allerlei klachten. De wandelschoenen zitten in ieder geval in de koffer, die trouwens nog halfleeg is, maar volgens mij zit alles er, op toiletspullen en nog een paar sandalen na, wel zo'n beetje in, ik héb gewoon niet meer zomerkleren!

Toen we dit reisje planden, kwamen we tijdens het zoeken naar informatie op griekenland.net terecht, waar ook een prijsvraag te vinden was, waar we natuurlijk aan mee hebben gedaan. Vandaag hoorden we dat we hebben gewonnen, een reischeque van 350 euro! Superleuk natuurlijk, nu maar hopen dat wij elkaar niet na drie dagen de ogen uitkrabben, maar het zo leuk hebben dat we nog wel eens een weekje samen weg willen.

Even iets heel anders tussendoor. Vandaag haalde ik een brief van Nespresso uit de brievenbus. Voor de recyclezakken voor de capsules betaal ik 5 cent per stuk, en bij een rekening van maanden geleden ben ik blijkbaar vergeten die 5 cent extra te betalen. En dus sturen ze voor dat bedrag een brief per post, met het verzoek het binnen tien dagen over te maken om administratiekosten van 10 euro te voorkomen. Wat kost zo'n brief wel niet aan arbeidsloon, papier en verzendkosten? Te belachelijk voor woorden, nu snap ik waarom die capsules zo stervensduur zijn. Natuurlijk heb ik het bedrag onmiddellijk overgemaakt... stel je voor!

Morgennacht wordt doorhalen, want de taxi rijdt om kwart voor drie 's nachts voor. Ik ga geen paar uurtjes slapen, want dan ben ik een halve dag een zombie. Dan stort ik liever op een Grieks strand of terrasje in. Jawel, een taxi, doe maar luxe. Ik wilde mijn auto in Badhoevedorp bij een vriendin neerzetten en van daaruit met de nachtbus naar Schiphol, maar dat vond Ka toch wat omslachtig, dus heeft ze op haar kosten een taxi geregeld. Ik vind die nachtbus zelf nooit zo'n probleem, maar eh... mij hoor je niet klagen!

11 opmerkingen:

 1. Ga alles maar 'ns lekker van je af lopen, een heule fijne vakantie gewenst!!!
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel plezier, je hebt het verdiend!

  Groet, Bloem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne vakantie. Geniet ervan!!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat geweldig dat je zo'n bedrag hebt gewonnen. Een heel fijne vakantie gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne vakantie... we lezen het straks wel hoe je ´t hebt gehad, tóch??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. o wat leuk, een prijs gewonnen! Maar eerst nu op vakantie! Ga maar lekker genieten!
  (ps ik heb KM's de onschuldige jeweetwel in één ruk uitgelezen, heb genoten!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wens jullie een hele fijne vakantie met heerlijk weer en gezellige tochten.

  Wat maf van die 5 cent tsss soms zou je denken waar zit het verstand!

  Wij hebben vorige keer naar Griekenland onze auto onder de rai geparkeerd en vandaar konden we gratis met een pendel bus naar Schiphol.

  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een fijne vakantie. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe heb je het gehad? Ik kom zo nu en dan even kijken of je al weer terug bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een herkenning Kreta, Ik ging als 14 jarig meisje met mijn vader en zussen ook die kant op. Een ook de kloof kloof gelopen op gympies en bikini. Heel veel plezier in Kreta

  gr. Imre

  BeantwoordenVerwijderen