Pagina's

dinsdag 7 juni 2011

Oudjes en nieuwtjes

Joepie, weer een deadline gehaald! En nu dus al een weekje aan het genieten van het tijdelijk vrij zijn. De eerste dag na zo'n deadline bestaat meestal uit dom voor me uit kijken en beseffen dat er weer een boek af is. Dat is het fijne van mijn werk: elk boek heeft een laatste pagina, hoe zwaar de weg daarheen soms ook is.

Ik merkte na het inleveren van mijn vertaling onmiddellijk dat mijn energie terugkeerde. Opeens heb ik weer tijd voor alles. Bezoekjes aan mijn moeder in het tehuis in Amsterdam zijn geen obstakels meer, maar uitjes. Ik heb weer zin in uitgebreid koken, en heb de afgelopen week onder andere al een bijzonder lekkere aspergetaart en een heerlijke tortellini op tafel getoverd. Eten is echt lekkerder als het met zorg en plezier is bereid. Ik ben ook weer op de gezonde toer en eet veel fruit en groenten, ik weet uit ervaring dat ik me daar alleen maar nog beter door ga voelen. Mijn huis is weer schoon en opgeruimd, en ik voel me voor het eerst sinds tijden weer goed! Ik heb me lichamelijk heel slecht gevoeld door alle stress van de afgelopen maanden, en het blijft wonderbaarlijk om te merken hoe snel zich dat herstelt zodra de stress van me afvalt. Lichaam en geest, zo sterk met elkaar verbonden, dat blijkt maar weer.

De Groupon-voucher die ik vorige keer gratis aanbood, bleek voor Nancy helaas een dooie mus te zijn. Toen ze bij de sauna wilde reserveren, kreeg ze te horen dat die tot en met de einddatum van de voucher was volgeboekt, en meldde ze mij dat ik het betaalde bedrag via Groupon kon terugkrijgen. Voor Nancy natuurlijk zuur, maar voor mij een leuke verrassing, want na een mailtje aan Groupon kreeg ik te horen dat het bedrag á 65 euro zou worden teruggestort op mijn rekening. Dat is nog niet gebeurd, maar ik ga ervan uit dat het goedkomt. Zodra ik het geld terug heb, moet ik maar eens gaan bedenken hoe ik het een beetje goed kan maken met Nancy.

Van Spaarcentje kreeg ik een aanmoedigings-award, als stimulans om toch door te gaan met bloggen. Echt lief van haar. Zo'n award moet je dan eigenlijk weer doorsturen, maar ik zou niet weten aan wie, aangezien iedereen bij wie ik meelees volgens mij al meerdere awards heeft gekregen. Ik geef hierbij dan ook liever een aanmoedigings-award aan de vele bloggers die de afgelopen tijd met hun blog zijn gestopt, in de hoop dat ze toch af en toe nog wat van zich zullen laten horen.

Mijn moeder zit nog in het verzorgingstehuis in Amsterdam, maar het gaat een stuk beter met haar. Binnenkort mag ze weer naar huis, en ik moet eerlijk bekennen dat ik daar aan de ene kant blij om ben, maar aan de andere kant ook doodsbang. Bang dat het weer mis zal gaan zodra ze weer in dat huis vol herinneringen zit. Ze zegt zelf dat ze nu weet wat haar te wachten staat en dat ze er beter tegen gewapend is, maar het blijft natuurlijk afwachten. Maar voordat ze naar huis mag, moet er veel geregeld worden. Haar huis wordt aangepast op de rollator, de muren worden gestuct en behangen, de tuin moet gefatsoeneerd worden, door de droogte overleden potplanten moeten worden vervangen, en dan moet het hele huis van onder tot boven worden schoongemaakt, wat mijn schone taak wordt. Hopelijk gaat alles lukken voor volgende week donderdag, want dan...................

...... ga ik een weekje op vakantie! Een paar weken geleden bood Groupon een vakantiewaardebon met een waarde van 100 euro aan voor maar 9 euro. Even op de betreffende website gekeken en daar stond een prachtige aanbieding voor Zuid-Kreta. Vriendin gemaild of ze mee wilde: "Ja, doen!!". Waardebon besteld en binnen een paar dagen was de vakantie geboekt. Dankzij de waardebon betalen wij nu per persoon 150 euro voor een week Kreta inclusief hotel en ontbijt. Als dat geen koopje is! Ik heb er zo'n zin in, en ben er zo ontzettend aan toe na alle zorgen en verdriet van het afgelopen jaar.

Mijn volgende deadline is eind september. Dat lijkt heel ver weg, maar het is wel een dik boek van bijna 700 bladzijden, en ik wil in augustus nog twee weken met mijn vriend met de auto naar Tsjechië, dus ik heb gisteren alvast een beginnetje gemaakt om weer even in te komen. Het begin van een boek valt me altijd zwaar, omdat ik de personages en de situaties nog niet ken. Maar ik weet inmiddels hoe het werkt, komt wel goed. Gelukkig heb ik van deze schrijfster al zeven boeken vertaald, dus ik denk dat het wel snel weer went. Ik heb er ook echt zin in, wat bewijst dat ik mijn werk nog steeds erg leuk vind. Dat ik daar eind september heel anders over denk en weer loop te stressen, weet ik nu al, maar ook dat maakt deel uit van het inmiddels bekende proces.

Ik wacht met grote smart op mijn belastingteruggave, want de opdrachtgever van mijn laatste boek is naar ik gehoord heb geen vlotte betaler, dus moet ik nog een maandje overbruggen. Helaas int de belastingdienst wel elke maand voorbelasting over geld dat ik dit jaar nog niet eens heb verdiend, wat zuur is, maar wat ik lijdzaam zal moeten accepteren. Ik heb dus flink wat geld in het verschiet, maar daar heb ik nu niets aan. Ik heb met pijn in mijn hart mijn buffertje al moeten aanspreken, wat jammer is, maar dat stort ik straks onmiddellijk terug, hopelijk met nog een beetje extra.

Gisteren met angst en beven mijn auto weggebracht voor de APK. De auto is nu 14 jaar oud en begint wat last van ouderdomsverschijnselen te krijgen. Gelukkig belde de garagehouder gistermiddag al om te melden wat er aan moest gebeuren. Afhankelijk van een paar zaken zullen de kosten tussen de 300 en 400 euro uitkomen. Veel geld, en doodzonde in mijn ogen, maar zolang mijn moeder nog in Amsterdam woont, moet ik een betrouwbare auto hebben. Het zij zo. Ik ben allang blij dat het bedrag redelijk te overzien is. Nu voor de zoveelste keer maar weer eens kijken of de belastingdienst zo vriendelijk is geweest om over de brug te komen.

9 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat gevoel van een klus die af is. Ik kan me voorstellen dat dit bij vertaalwerk aangenaam concreet is. En het eindresultaat kun je ook echt vasthouden!

  Gefeliciteerd met je prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd heel erg kicken als een grote klus af is. Dat geeft idd energie. Ik wens je een fijne tijd op Kreta, de hoognodige relaxtijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super hoor dat je lekker een weekje weg gaat,en Kreta is zó leuk en mooi! Geniet er maar van!

  ps: ik heb één van 'jouw' auteurs geleend uit de bieb (KM, boek 1), ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat vind ik erg leuk om te horen, Spaarcentje! Ik ben ook heel benieuwd hoe je het vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat klinkt dat allemaal ontspannen. Geniet er van,want als je moeder thuis is,komt er misschien toch meer drukte voor je. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat besef ik terdege, Izerina, vandaar ook dat weekje vakantie om echt even goed op te laden. Daarna kan ik hopelijk de hele wereld aan... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn zo'n weekje vakantie! Om niet in de stress te raken, zou ik als ik jou was elke dag alvast wat bladzijden vertalen. Moet je eens kijken wat een goed gevoel dat geeft. Al werk je er elke dag maar een uurtje aan. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad, zo doe ik het ook altijd, LZV, ik heb de eerste paar duizend woorden er al opzitten. Elke dag een uurtje voelt niet als werk, maar geeft toch voldoening.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk een weekje op vakantie. Even bijkomen. Dan kun je daarna alle aandacht aan je moeder besteden.
  Lief dat je haar huis schoonmaakt en met de rest helpt. Zij vindt de bezoekjes vast net zo fijn als jij.

  Geniet van je vrije tijd.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen