Pagina's

zaterdag 26 november 2011

Goed bezig

Gisteren stond ik bij de Dekamarkt bij het biovlees, op zoek naar twee kipfiletjes. Naast de bekende groene verpakkingen zag ik iets nieuws: Deka Bewust/Duurzaam boerenscharrelkipfilet. Ze hebben daar een hele lijn van. Hier kun je een boekje in pdf-formaat downloaden met alles wat ze doen. Zo te zien zijn ze aardig goed bezig.

Dat brengt me op een gesprek dat ik een tijdje geleden met mijn broer had. Wanneer je op zoek bent naar biologische producten, zoek je je een ongeluk in alle schappen. Bovendien vind ik het toch altijd weer even slikken als ik een kiloknaller kipfilet voor een paar euro zie liggen en daarnaast de bio-kipfilet voor bijna 5 euro per twee filetjes. Kan me voorstellen dat dit mensen ertoe verleidt om dan toch die voordeelverpakking te nemen, wat dat betreft ben ik zelf ook niet heiliger dan de paus. Met mijn broer verzon ik een concept dat ik voor het gemak maar even de bio-hoek noem. Waarom niet een hele afdeling van de supermarkt bio inrichten, alles bij elkaar. Maak het aantrekkelijk door bijvoorbeeld groene schappen, ander licht (ik noem maar wat), voorlichtingsmateriaal, een mooie presentatie en leuke aanbiedingen. Zodra mensen eenmaal op die afdeling staan, zullen ze veel eerder geneigd zijn om ook andere producten biologisch te kopen, en zit je niet tegen overduidelijke prijsverschillen aan te hikken. Bovendien heb je dan volgens mij meer het gevoel goed bezig te zijn, en stimuleert het mensen die nog nooit over bio hebben nagedacht wellicht ook om daar eens een kijkje te gaan nemen, wat de bewustwording ten goede komt. Goed idee??

7 opmerkingen:

 1. geen vlees en kip eten is ook een optie??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is voor sommige mensen misschien een optie, Arri, maar het biologische assortiment omvat heel wat meer dan alleen vlees en kip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou dat heerlijk vinden.Maar of het beter verkoopt? Ik denk,dat een enkel bio-artikel tussen gewoon spul,twijfelaars eerder over de streep helpt. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij was dat eerst ook, maar zijn ze er juist van af gestapt omdat ze wilden dat mensen per produkt konden kiezen tussen groen of gewoon. (waarbij het prijsverschil dus nog meer in het oog springt)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik eet geen kip en vind de biologische veel te duur. Biologische kip is in Nederland zo duur omdat ze alleen de kipfilet als biologisch in de markt zetten. Daar moet op verdiend worden. De rest van de kip gaat naar het buitenland. Dat vind ik zo jammer. Wordt er met biologisch vlees nog een heleboel voedselkilometers gemaakt.
  Net als dat het zo vreemd is dat de Nederlandse melkkoeien als ze geen melk meer geven naar het buitenland gaan en er hier vlees wordt ingevoerd uit Ierland. 'Nederlanders willen geen vlees met een randje vet' is het idee hierachter. Het vlees is wel veel lekkerder volgens de boer die een melkkoe laat slachten en hem zelf opeet.
  Het vlees van de Nederlandse melkkoeien wordt in Zuid-Europa duur verkocht want daar zijn ze er gek op. Is mooi, maar weer die voedselkilometers die niet nodig zijn.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een slim idee! De prijsverschillen vind ik ook heel groot, ik probeer maar gewoon minder vlees te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. helaas met mijn inkomen is biologisch niet echt een optie, ik eet gewoon veel minder vaak en kleinere porties vlees.

  BeantwoordenVerwijderen