Pagina's

maandag 14 november 2011

Hoe zuinigheid in de soep kan lopen

Zoals ik in mijn vorige blogje schreef, heb ik een voorraadje soep in zak aangelegd, ze waren toevallig een paar keer in de aanbieding de afgelopen weken, 3 voor de prijs van 2. En omdat ik een aantal van die soepen echt lekker en wel eens handig vind, en er soorten tussen zitten die ik niet snel zelf zou maken, vond ik dat wel een fijn bezit. Er stond nu ook een groentensoep van Unox tussen, "nieuw" volgens de verpakking, dus die ging gisteravond bij gebrek aan kookzin in de pan. Wat een domper. Niet meer dan bouillon met een paar harde nepgehaktballetjes, wat vermicelli en sporadisch een aan gort gekookt plakje wortel en nog iets wat prei of bleekselderij zou kunnen zijn, maar als zodanig niet eens meer herkenbaar was. Groentensoep? Ammehoela. Dat was dus eens, maar nooit weer. Als ik zelf een bouillonblokje oplos en daar een lading vers gesneden soepgroenten in mik, heb ik net zo snel een veel lekkerdere en gezondere soep.

En er ging gisteren nog iets mis door verkeerde zuinigheid. Mijn brood was op, maar ik had al heel lang nog een pak broodmix in de kast staan, dus mocht de broodmachine weer eens een keer aan het werk. Helaas was de gist in het pak waarschijnlijk niet werkzaam meer, want het resultaat was een nauwelijks gerezen klomp brood waar je iemand de hersenen mee kon inslaan. Flinke verspilling van electriciteit dus en nog geen brood voor bij de watersoep.

Kijk, het kost allemaal geen bergen geld, maar het ging me toch aan het hart... Kant-en-klare broodmixen en groentensoep uit een zak komen er hier dus niet meer in!

10 opmerkingen:

 1. Bale he dat soort dingen. Ach hier leer je ook weer van niet dan. Ik heb ook naar mijn iedee een niet te al te slimme uitgaven gedaan de vriezer. Maar tja soms moet je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pakjes soep, is nix. Je was vergeten dat het zondag de 13e was. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooo, dat zal het zijn geweest, Cisca :-) Sommige van die zakken soep vind ik best te pruimen trouwens, en het kan wel eens handig zijn voor een luie bui.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier gaat vrijwel iedere middag een portie groenten met wat bouillonpoeder en kruiden in een pan. Even koken,de staafmixer er op en het is een heerlijke soep. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou niet zo van gepureerde soep (op pompoensoep na), Izerina, maar zonder de staafmixer erdoor is dat natuurlijk ook al een supersnelle gezonde soep. En Vlasje, je hebt helemaal gelijk, helaas trap ik er wat soep betreft soms toch nog in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De laatste tijd neem ik een pak gezeefde tomaat en een pakje soepgroenten, voeg er nog wat zelf gekweekte en gevroren peterselie aan toe, wat zelf gekweekte en gevoren bieslook, peper en zout en nog wat kruiden zo mijn pet staat. Heerlijk.

  Ik heb zelfgemaakte potten gezeefde tomatensoep en toch gebruikte ik die uit de winkel, shame.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Husband maakt heerlijke groentesoep. Alles vers.
  Meestal in het weekend. Een stokbroodje erbij. Zalig!!

  Het kan goed uitpakken, die zakken soep. Maar vers is toch veel lekkerder.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het ook best regelmatig hoor, dan denk je iets goed te doen en valt het tegen (voorbeeld: flink bloem inslaan voor bakken en vervolgens het laten beschimmelen...) of geef je eens geld uit aan iets wat je normaal niet zou doen en is het niet te v*eten. Dat bevestigt bij mij wel altijd weer het idee dat lekker dus niet duur hoeft te zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Scheelt het in je 'leed' als ik toch wel om je stukje heb moeten lachen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen